ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών βρίσκει και φέτος τη χώρα μας στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των ναρκωτικών. Η αναποτελεσματικότητά του είναι πρόδηλη, καθώς τα τελευταία γεγονότα ήρθαν να το επιβεβαιώσουν δραματικά.

Ετσι, η Διυπουργική Σύσκεψη, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα και στην οποία θα γίνονταν ανακοινώσεις αναβάλλεται για αργότερα όπως έλεγε στέλεχος της κυβέρνησης. Η υφυπουργός Υγείας Ελπίδα Τσουρή με μια ανακοίνωσή της επιμένει στους ορατούς και υλοποιήσιμους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

Θέμα της φετινής Παγκόσμιας Μέρας είναι η χρήση των ουσιών και η μετάδοση του ιού του ΕΪΤΖ.

ΚΚΕ
Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά

Τα χρώματα της πρόληψης οδηγούν σε ώριμες προσωπικότητες
Τα χρώματα της πρόληψης οδηγούν σε ώριμες προσωπικότητες
«Το ΚΚΕ και με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών καταθέτει το μήνυμά του, συνεχίζει τον αγώνα του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και τονίζει:

  • Θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι μια κοινωνία ελεύθερη στα ναρκωτικά.
  • Διεκδικούμε μια ζωή με δικαιώματα, χωρίς ναρκωτικά και υποκατάστατα ζωής.

«Το ΚΚΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, καλεί τους νέους και τις νέες, την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους στην πόλη και στο χωριό, να απορρίψουν κάθε προσπάθεια που επιχειρείται, να υιοθετηθεί η αποδοχή των "μαλακών" ναρκωτικών, ο διαχωρισμός τους από τα "σκληρά". Λέμε ΟΧΙ σε κάθε ναρκωτική ουσία, σε κάθε ψυχοσωματική εξάρτηση. Λέμε ΝΑΙ στη διαμόρφωση νέων, που θα είναι ώριμες και αγωνιστικές προσωπικότητες.

Το ΚΚΕ υψώνει φωνή καταγγελίας, γιατί, ενώ το φαινόμενο της εξάρτησης από τα ναρκωτικά εξαπλώνεται, και μάλιστα σε όλο και νεότερες ηλικίες, ενώ νέες ουσίες και τρόποι χρήσης εμφανίζονται, οδηγώντας στην πολυτοξικομανία, ενώ οι θάνατοι και η εξαθλίωση πληθαίνουν, η κυβέρνηση αδιαφορεί. Η πολιτική της κινείται και εξαντλείται στα πλαίσια της διαχείρισης του προβλήματος. Απροκάλυπτα συρρικνώνει τις κοινωνικές παροχές, μειώνει αντί να αυξάνει τα κονδύλια των θεραπευτικών κοινοτήτων, ενισχύει τις υπηρεσίες διανομής υποκατάστατων, καλλιεργεί την ιδέα της νομιμοποίησης των ναρκωτικών αποδεχόμενη τη ναρκωκουλτούρα. Μέσα από τις λογικές της νομιμοποίησης, του διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά επιχειρεί να νομιμοποιήσει τα αίτια που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα, να θεσμοθετήσει ένα ιδιότυπο κοινωνικό περιθώριο, να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη συνήθεια να ζει με τα ναρκωτικά.

Το πρόβλημα δε λύνεται με την επέκταση των προγραμμάτων υποκατάστασης που προτείνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, αφού έτσι διαιωνίζεται η χρήση και παραβλέπεται η επανένταξη των ατόμων στην κοινωνία. Η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη και τα στεγνά προγράμματα, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης διαφορετικής πολιτικής, που δε θα ενισχύει τη χρήση αποτελούν τον πυρήνα των μέτρων που πρέπει άμεσα να λυθούν.

Δεν μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση της τοξικομανίας δίχως κεντρική στρατηγική, που θα περιέχει ως πυρήνα της την πρόληψη, κατά συνέπεια την εξασφάλιση των πολιτικών, των νομικών, των κοινωνικών και των πολιτιστικών προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε οι νέοι άνθρωποι να βρίσκουν ανοιχτούς ορίζοντες στη ζωή τους».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, χρειάζεται:

  • Η δημιουργία δικτύου επιμόρφωσης γονιών - εκπαιδευτικών.
  • Η διαμόρφωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παίρνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε ηλικίας.
  • Η ύπαρξη ειδικού συμβούλου στήριξης σε όλα τα σχολεία.
  • Η στήριξη και ανάπτυξη με πολιτική και οικονομική ευθύνη του κράτους, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς, ολοκληρωμένου δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών.

«Είναι, συνεχίζει, ευθύνη του κράτους να παρέχει τη δυνατότητα απεξάρτησης σε όσους αποφασίζουν να απεξαρτηθούν. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο:

  • Να λειτουργεί τόσες θεραπευτικές μονάδες, όσες είναι απαραίτητες για να καλύπτουν τη ζήτηση που υπάρχει για θεραπεία.
  • Να στηρίζει την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων, εξασφαλίζοντάς τους εκπαίδευση και εργασία.

Το νομικό πλαίσιο θα πρέπει να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση αποτρεπτικά απέναντι στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

  • Οι ποινές των εμπόρων ναρκωτικών πρέπει να είναι βαριές και εξαιρετικά αυστηρή η δικαστική τους αντιμετώπιση.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι 2791/99 και 2161/93 που δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και ελεύθερης διακίνησης μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
  • Χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους εξαρτημένους χρήστες.

Να διαμορφωθούν ειδικά σωφρονιστικά - θεραπευτικά καταστήματα.

Να δημιουργηθεί ειδικό σώμα δικαστών, κατάλληλα εκπαιδευμένων, για το χειρισμό υποθέσεων χρηστών που παραβαίνουν τους νόμους για τα ναρκωτικά. Αυτοί οι δικαστές θα πρέπει να έχουν αποκτήσει ειδικές γνώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τους όλες τις παραμέτρους (ηλικία, ψυχοσύνθεση, ιδιαίτερα προβλήματα) να μπορούν να διακρίνουν τις περιπτώσεις (απλή χρήση, εξάρτηση, εμπορία) και να επιβάλλουν κατάλληλες ποινές, που στόχο θα έχουν να διευκολύνουν την απεξάρτηση των τοξικομανών».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να οργανώσει έναν μεγάλο αγώνα για την ανατροπή των αιτιών που παράγουν το πρόβλημα. Οι αιτίες ταυτίζονται με την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, την ανεργία, το πέταγμα έξω από τα σχολεία χιλιάδων νέων, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, του πολιτισμού, της πρόνοιας και κάθε τομέα που οι νέοι άνθρωποι βρίσκουν κλειστές τις πόρτες».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε συμβιβαζόμαστε, υπάρχει διέξοδος!

Ανακοίνωση της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η δίμηνη πολιτική δράση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Με αφορμή την ολοκλήρωσή της και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η Επιτροπή κατά των Ναρκωτικών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι η πραγματική λύση στο πρόβλημα «περνά μέσα από μια πολιτική που θα βελτιώνει τους όρους ζωής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής του ΚΣ έχει ως εξής:

«Η 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει το πρόβλημα της εξάρτησης να οξύνεται καθημερινά, οι ναρκομανείς και οι θάνατοι αυξάνουν, η ηλικία έναρξης της χρήσης πέφτει. Ταυτόχρονα αυξάνουν οι φωνές και οι πιέσεις από διάφορες πλευρές - κυβέρνηση, κόμματα, "ανεξάρτητους" φορείς - που μας καλούν να αποδεχτούμε τη "φυσικότητα και το μοιραίο" του προβλήματος, μας προτείνουν να συμβιβαστούμε με το "μικρότερο" κακό.

Αυτές τις μέρες η Οργάνωσή μας κορυφώνει τη Δίμηνη Πολιτική της Δράση ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά που ξεκίνησε τον Απρίλη με σύνθημα: "Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους, ζήσε ελεύθερος - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά".

Η μεγάλη επιτυχία της δίμηνης πολιτικής δράσης της ΚΝΕ δίνει μια ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν, με τη ναρκω-φιλολογία που αναπτύσσεται, να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν στη φυγή από την πραγματικότητα, που δημιουργεί ο κύριος ένοχος, ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Μέσα από τη δίμηνη πολιτική δράση βρεθήκαμε σε χώρους που ζει, μορφώνεται, εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία, ανοίξαμε μια πλατιά και πλούσια συζήτηση με χιλιάδες νέες και νέους για τις θέσεις της ΚΝΕ, αναδείξαμε ποιοι είναι οι κερδισμένοι όταν η νεολαία επιλέγει τη φυγή και όχι τον αγωνιστικό τρόπο ζωής, όταν η νεολαία "φτιάχνεται" στα μέτρα τους αντί να αγωνίζεται για να φτιάξει τον κόσμο και τη ζωή στα μέτρα των πραγματικών αναγκών της.

Καταγγείλαμε τη λογική των υποκατάστατων συνολικά στη ζωή μας. Τη λογική που μας θέλει να ζούμε με υποκατάστατα στη μόρφωση, στην εργασία, στη διασκέδαση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Προβάλαμε ότι πραγματική ελευθερία δεν είναι να "φτιάχνεσαι" νόμιμα, αλλά να έχεις ζωή με δικαιώματα, να αγωνίζεσαι για ό,τι σου ανήκει και στο στερούν.

Στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΚΝΕ ανταποκρίθηκαν πολλές χιλιάδες νέοι που συμμετείχαν στις εκατοντάδες πολύμορφες εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα, είπαν τη γνώμη τους, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της Οργάνωσης και δήλωσαν το δικό τους "κατηγορώ" στην πολιτική και τα κόμματα της διαχείρισης ενάντια στις επικίνδυνες φιλοσοφίες και μεθοδεύσεις της "νομιμοποίησης", των "υποκατάστατων", του "περιορισμού της βλάβης", του "διαχωρισμού" των ναρκωτικών σε "μαλακά - σκληρά".

Η ΚΝΕ, η μοναδική πολιτική οργάνωση νεολαίας που σταθερά υψώνει μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, θα συνεχίζει αυτό τον αγώνα γιατί τα ιδανικά και οι αξίες των νέων κομμουνιστών έρχονται σε σύγκρουση με τη φυγή, γιατί όπλο και απάντηση στην απογοήτευση, τη μιζέρια και τη φυγή είναι η συλλογικότητα, η νεανική δημιουργία, ο αγώνας για ό,τι μας ανήκει.

Δε συμβιβαζόμαστε με την εξάπλωση των ναρκωτικών γιατί ξέρουμε πως υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, που περνά μέσα από μια πολιτική που θα βελτιώνει τους όρους ζωής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, πάνω στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, μια πολιτική που θα συγκρούεται με τις επιταγές των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Υπάρχει στάση που να αντέχει στις πιέσεις, η στάση του αγωνιστή που ξέρει τι δικαιούται, ποιος του το στερεί, πώς θα το κατακτήσει, που παλεύει συλλογικά, οργανωμένα, με αισιοδοξία μαζί με αυτούς που τον συνδέει το κοινό συμφέρον, η κοινή ελπίδα, μέσα από το Λαϊκό Μέτωπο».

«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Στο σύστημα τα αίτια της χρήσης

Συνάντηση με τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους νέους της Μονάδας Απεξάρτησης είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή
Συνάντηση με τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους νέους της Μονάδας Απεξάρτησης είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή
Τα ναρκωτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Η διάδοσή τους οφείλεται στην κρίση του σημερινού συστήματος που δημιουργεί φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού, αλλά και ισοπέδωση, καταρράκωση οραμάτων και αξιών, κλίμα απάθειας και αδιαφορίας. Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η «Συμπαράταξη» επισημαίνει ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών ενισχύεται από την ανέχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, το άγχος της επιβίωσης και συνδέεται με τη δράση εγκληματικών συμμοριών και κυκλωμάτων, που κερδίζουν μυθώδη ποσά και αποτελούν ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. «Κοινό συμφέρον όλων των κυκλωμάτων, είναι ο αποπροσανατολισμός και ο εκφυλισμός, ειδικά της νεολαιίστικης αμφισβήτησης» συμπληρώνει.

Η «Συμπαράταξη», από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για τα ναρκωτικά, η οποία είναι αλληλένδετη με την πολιτική της κατά των κοινωνικών αιτίων, που συνδέονται με τη διάδοση των ναρκωτικών. Η πολιτική της στηρίζεται:

«Στη διαρκή ενημέρωση ολόκληρου του πληθυσμού, για να υπάρχει εγρήγορση και συνειδητή συμμετοχή του στην πρόληψη, με αντιμετώπιση της σκόπιμης παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης, που αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες. Στη συστράτευση με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, που κατανοούν τη βάση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών και είναι διατεθειμένες να παλέψουν ενάντια σ' αυτά. Στην τόνωση και την ενθάρρυνση της κοινωνικότητας και των δημιουργικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων, ιδιαίτερα της νεολαίας».

Ακόμα: «Στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη των χρηστών με τη συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που υπάρχουν, αλλά και με την ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων, με δημιουργία αποκεντρωμένων μονάδων με πλήρη υλικοτεχνική και επιστημονική υποδομή, για την πρόληψη, την ενίσχυση, την απεξάρτηση των χρηστών και τη στήριξή τους. Θεωρούμε τους χρήστες θύματα αυτής της πολιτικής και πιστεύουμε ότι απαιτείται ειδική επιστημονική αντιμετώπισή τους. Στην προβολή προς την κεντρική εξουσία της απαίτησης για τη συστηματική δίωξη του εμπορίου των ναρκωτικών, για την παρεμπόδιση του ξεπλύματος κερδών από τα ναρκωτικά και την εξάρθρωση των διαπλεκομένων κυκλωμάτων και συμφερόντων που διαπερνούν το σύνολο της κοινωνικής ζωής και εμπορεύονται τον κοινωνικό και φυσικό θάνατο των ανθρώπων».

Τέλος: «Στην προβολή μιας αγωνιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, μιας συνολικά αγωνιστικής στάσης ζωής χωρίς ναρκωτικά, στάση δημιουργίας, κοινωνικών σχέσεων και οραμάτων για μια άλλη ζωή».

  • Σήμερα, Τετάρτη, στις 11.30μ.μ., ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη» Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Πατησίων (πρ. «Παπάδων», Χαλκίδος 15-17), όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της διεύθυνσης και των εργαζομένων. Αύριο Πέμπτη, στη 1.00 μμ, στο ξενοδοχείο «LA MIRAGE» (Μαρίκας Κοτοπούλη 3, πλατεία Ομονοίας), η «Συμπαράταξη» θα παρουσιάσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πολύμορφες εκδηλώσεις

Μια σειρά από τις εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» αφιερώνονται στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ κι άλλες σχετικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, στο πρόβλημα των ναρκωτικών και τη δράση της ΚΝΕ σ' αυτό το μέτωπο είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη:

  • Στην πλατεία Ελευθερίας, στα προσφυγικά της Πάτρας, στις 8 μ.μ.
  • Στα Καλάμια Κορίνθου, στις 8 μ.μ.
  • Στα Γιάννενα στο Μώλο, στις 8 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο Δ. Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στα πλαίσια της προφεστιβαλικής δραστηριότητας της Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ, σήμερα και αύριο διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο Νέου Φαλήρου με συμμετοχή μαθητικών ομάδων ενάντια στα ναρκωτικά και τουρνουά μπάσκετ στο γήπεδο Πλάτωνα, στη Νίκαια.

Ακόμα, σήμερα, στις 8 το βράδυ, οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ στα Χανιά καλούν τους μαθητές της πόλης στον πεζόδρομο Κοραή να ξεφαντώσουν μαζί και να πουν ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά.

Τέλος, η ΚΟΒ Παιδείας 5ου διαμερίσματος - Γκράβας του ΚΚΕ και οι ΟΒ Γκράβας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση «Ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης και υποταγής», αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60). Εισηγητής θα είναι ο γιατρός Ν. Μπουντούρογλου και θα παρέμβουν μέλη θεραπευτικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Σήμερα η πορεία του ΕΣΥΝ

Πλήθος εκδηλώσεων σε πολλές γειτονιές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια, με πορεία που θα καταλήξει στα γραφεία του ΟΗΕ.

  • Η ραδιοφωνική ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης 18ΑΝΩ, του ΨΝΑ, στις 11 το πρωί στο Ζάππειο θα προχωρήσει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, αντιπροτάσεων, ρήξεων και ανατροπών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανοιχτό διάλογο με τη θεραπευτική ομάδα, εικαστικές παρεμβάσεις, μουσική. Στη λεωφόρο Καβάλας, τα μέλη του 18ΑΝΩ θα μοιράζουν στους διερχόμενους ένα γράμμα δικό τους κι ένα κόκκινο γαρίφαλο.
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας «Γέφυρα» θα διασχίσουν σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίριο στο Ρίο, χτίζοντας τη δική τους γέφυρα ζωής.
  • «Διάβαση στη γειτονιά» ανοίγει σήμερα στο πολιτιστικό στέκι του θεραπευτικού προγράμματος «Διάβαση» (οδός Σταυροπούλου 29 και 15), απόψε, από τις 6:30 μέχρι τις 9:30 το βράδι, όπου θα παρουσιαστούν μουσικά, εικαστικά και γευστικά δρώμενα. Προσκεκλημένοι είναι οι γείτονες της περιοχής των δύο κοινοτήτων.
  • Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, μέλη του προγράμματος Οικογένειας και της θεραπευτικής κοινότητας «Νόστος» του ΚΕΘΕΑ θα κάνουν πορεία από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά μέχρι το Σταθμό Αμεσης Πρόσβασης (παλαιό βαγόνι του ΗΣΑΠ) στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, όπου θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας μέχρι τις 9 το βράδι.
  • Η Β` Μονάδα Βραχείας Διάρκειας του Προγράμματος Υποκατάστασης, σε συνεργασία με τις λοιπές Θεραπευτικές Μονάδες του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) σε Αθήνα και Πειραιά, διοργανώνουν ποδοσφαιρικό τουρνουά, τη σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Γήπεδο Ηρακλείου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ