Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε συμβιβαζόμαστε, υπάρχει διέξοδος!

Ανακοίνωση της Επιτροπής κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η δίμηνη πολιτική δράση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Με αφορμή την ολοκλήρωσή της και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η Επιτροπή κατά των Ναρκωτικών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι η πραγματική λύση στο πρόβλημα «περνά μέσα από μια πολιτική που θα βελτιώνει τους όρους ζωής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής του ΚΣ έχει ως εξής:

«Η 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει το πρόβλημα της εξάρτησης να οξύνεται καθημερινά, οι ναρκομανείς και οι θάνατοι αυξάνουν, η ηλικία έναρξης της χρήσης πέφτει. Ταυτόχρονα αυξάνουν οι φωνές και οι πιέσεις από διάφορες πλευρές - κυβέρνηση, κόμματα, "ανεξάρτητους" φορείς - που μας καλούν να αποδεχτούμε τη "φυσικότητα και το μοιραίο" του προβλήματος, μας προτείνουν να συμβιβαστούμε με το "μικρότερο" κακό.

Αυτές τις μέρες η Οργάνωσή μας κορυφώνει τη Δίμηνη Πολιτική της Δράση ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά που ξεκίνησε τον Απρίλη με σύνθημα: "Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους, ζήσε ελεύθερος - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά".

Η μεγάλη επιτυχία της δίμηνης πολιτικής δράσης της ΚΝΕ δίνει μια ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν, με τη ναρκω-φιλολογία που αναπτύσσεται, να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν στη φυγή από την πραγματικότητα, που δημιουργεί ο κύριος ένοχος, ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Μέσα από τη δίμηνη πολιτική δράση βρεθήκαμε σε χώρους που ζει, μορφώνεται, εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία, ανοίξαμε μια πλατιά και πλούσια συζήτηση με χιλιάδες νέες και νέους για τις θέσεις της ΚΝΕ, αναδείξαμε ποιοι είναι οι κερδισμένοι όταν η νεολαία επιλέγει τη φυγή και όχι τον αγωνιστικό τρόπο ζωής, όταν η νεολαία "φτιάχνεται" στα μέτρα τους αντί να αγωνίζεται για να φτιάξει τον κόσμο και τη ζωή στα μέτρα των πραγματικών αναγκών της.

Καταγγείλαμε τη λογική των υποκατάστατων συνολικά στη ζωή μας. Τη λογική που μας θέλει να ζούμε με υποκατάστατα στη μόρφωση, στην εργασία, στη διασκέδαση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Προβάλαμε ότι πραγματική ελευθερία δεν είναι να "φτιάχνεσαι" νόμιμα, αλλά να έχεις ζωή με δικαιώματα, να αγωνίζεσαι για ό,τι σου ανήκει και στο στερούν.

Στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΚΝΕ ανταποκρίθηκαν πολλές χιλιάδες νέοι που συμμετείχαν στις εκατοντάδες πολύμορφες εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα, είπαν τη γνώμη τους, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της Οργάνωσης και δήλωσαν το δικό τους "κατηγορώ" στην πολιτική και τα κόμματα της διαχείρισης ενάντια στις επικίνδυνες φιλοσοφίες και μεθοδεύσεις της "νομιμοποίησης", των "υποκατάστατων", του "περιορισμού της βλάβης", του "διαχωρισμού" των ναρκωτικών σε "μαλακά - σκληρά".

Η ΚΝΕ, η μοναδική πολιτική οργάνωση νεολαίας που σταθερά υψώνει μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, θα συνεχίζει αυτό τον αγώνα γιατί τα ιδανικά και οι αξίες των νέων κομμουνιστών έρχονται σε σύγκρουση με τη φυγή, γιατί όπλο και απάντηση στην απογοήτευση, τη μιζέρια και τη φυγή είναι η συλλογικότητα, η νεανική δημιουργία, ο αγώνας για ό,τι μας ανήκει.

Δε συμβιβαζόμαστε με την εξάπλωση των ναρκωτικών γιατί ξέρουμε πως υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, που περνά μέσα από μια πολιτική που θα βελτιώνει τους όρους ζωής του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, πάνω στη βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, μια πολιτική που θα συγκρούεται με τις επιταγές των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Υπάρχει στάση που να αντέχει στις πιέσεις, η στάση του αγωνιστή που ξέρει τι δικαιούται, ποιος του το στερεί, πώς θα το κατακτήσει, που παλεύει συλλογικά, οργανωμένα, με αισιοδοξία μαζί με αυτούς που τον συνδέει το κοινό συμφέρον, η κοινή ελπίδα, μέσα από το Λαϊκό Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ