Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους

Τραγικό ατύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο κτίριο του Μπ. Βωβού που ανεγείρεται στο κτήμα ΘΩΝ, όταν 20χρονος νέος τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από ύψος 12 μέτρων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων.

Ο Συλλογος υπογραμμίζει πως «το στηθαίο στην ταράτσα από την οποία έπεσε ο άτυχος νέος έχει κατασκευαστεί μόλις 35 εκατοστά του μέτρου αντί του ενός μέτρου που έπρεπε υποχρεωτικά να είχε κατασκευαστεί, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κτιριοδομικού Κανονισμού».

Την ίδια στιγμή, «η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων κωφεύει και εθελοτυφλεί στις αλλεπάλληλες σοβαρές καταγγελίες για την εγκληματική παραβίαση της πολεοδομικής νομοθεσίας για την ασφάλεια του κτιρίου από τους υπεύθυνους της εταιρίας του Μπ. Βωβού», τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του Συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος, όπως επισημαίνει, έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες με τις οποίες έχει καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην Πολεοδομία του Δήμου, στο Συνήγορο του Πολίτη ακόμη και στον Εισαγγελέα, τις αυθαιρεσίες που γίνονται στο χώρο και έχει ζητήσει να γίνει έλεγχος.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αναρωτιώμαστε, μετά από αυτό το τραγικό γεγονός θα ενδιαφερθεί κανείς να εφαρμοστεί ο νόμος για την προστασία των πολιτών ή θα συνεχιστούν οι "ανθρωποθυσίες" στο Βωμό του Βωβού;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ