Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Στο σύστημα τα αίτια της χρήσης

Συνάντηση με τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους νέους της Μονάδας Απεξάρτησης είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή
Συνάντηση με τους θεραπευτές και τους θεραπευόμενους νέους της Μονάδας Απεξάρτησης είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή
Τα ναρκωτικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Η διάδοσή τους οφείλεται στην κρίση του σημερινού συστήματος που δημιουργεί φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού, αλλά και ισοπέδωση, καταρράκωση οραμάτων και αξιών, κλίμα απάθειας και αδιαφορίας. Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η «Συμπαράταξη» επισημαίνει ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών ενισχύεται από την ανέχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια, το άγχος της επιβίωσης και συνδέεται με τη δράση εγκληματικών συμμοριών και κυκλωμάτων, που κερδίζουν μυθώδη ποσά και αποτελούν ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. «Κοινό συμφέρον όλων των κυκλωμάτων, είναι ο αποπροσανατολισμός και ο εκφυλισμός, ειδικά της νεολαιίστικης αμφισβήτησης» συμπληρώνει.

Η «Συμπαράταξη», από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για τα ναρκωτικά, η οποία είναι αλληλένδετη με την πολιτική της κατά των κοινωνικών αιτίων, που συνδέονται με τη διάδοση των ναρκωτικών. Η πολιτική της στηρίζεται:

«Στη διαρκή ενημέρωση ολόκληρου του πληθυσμού, για να υπάρχει εγρήγορση και συνειδητή συμμετοχή του στην πρόληψη, με αντιμετώπιση της σκόπιμης παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης, που αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες. Στη συστράτευση με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, που κατανοούν τη βάση του κοινωνικού προβλήματος των ναρκωτικών και είναι διατεθειμένες να παλέψουν ενάντια σ' αυτά. Στην τόνωση και την ενθάρρυνση της κοινωνικότητας και των δημιουργικών δραστηριοτήτων των ανθρώπων, ιδιαίτερα της νεολαίας».

Ακόμα: «Στην κοινωνική αλληλεγγύη και την ψυχολογική και κοινωνική στήριξη για την απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη των χρηστών με τη συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που υπάρχουν, αλλά και με την ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων, με δημιουργία αποκεντρωμένων μονάδων με πλήρη υλικοτεχνική και επιστημονική υποδομή, για την πρόληψη, την ενίσχυση, την απεξάρτηση των χρηστών και τη στήριξή τους. Θεωρούμε τους χρήστες θύματα αυτής της πολιτικής και πιστεύουμε ότι απαιτείται ειδική επιστημονική αντιμετώπισή τους. Στην προβολή προς την κεντρική εξουσία της απαίτησης για τη συστηματική δίωξη του εμπορίου των ναρκωτικών, για την παρεμπόδιση του ξεπλύματος κερδών από τα ναρκωτικά και την εξάρθρωση των διαπλεκομένων κυκλωμάτων και συμφερόντων που διαπερνούν το σύνολο της κοινωνικής ζωής και εμπορεύονται τον κοινωνικό και φυσικό θάνατο των ανθρώπων».

Τέλος: «Στην προβολή μιας αγωνιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, μιας συνολικά αγωνιστικής στάσης ζωής χωρίς ναρκωτικά, στάση δημιουργίας, κοινωνικών σχέσεων και οραμάτων για μια άλλη ζωή».

  • Σήμερα, Τετάρτη, στις 11.30μ.μ., ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη» Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο Πατησίων (πρ. «Παπάδων», Χαλκίδος 15-17), όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της διεύθυνσης και των εργαζομένων. Αύριο Πέμπτη, στη 1.00 μμ, στο ξενοδοχείο «LA MIRAGE» (Μαρίκας Κοτοπούλη 3, πλατεία Ομονοίας), η «Συμπαράταξη» θα παρουσιάσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ