ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο λαός να ψηφίσει το κόμμα του, το ΚΚΕ

Από το κρατικό κανάλι ΝΕΤ (20-8-02) είδα και άκουσα τους υπουργούς του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, Χριστοδουλάκη και Τσοχατζόπουλο, να δηλώνουν ότι πιστεύουν στην ελεύθερη αγορά, ενώ παράλληλα «αγωνιούσαν» για τον πληθωρισμό και τη μεγάλη ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να «προτρέπουν» τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ προϊόντων! Αυτό πια και αν είναι κοροϊδία και εμπαιγμός! Λες και δεν είναι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτής που κυβερνάει τόσα χρόνια τώρα τη χώρα και δημιούργησε την καινούρια ολιγαρχία. Την κυβέρνηση που υπηρετούν και είναι υψηλόβαθμα στελέχη της, αυτής που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Ξεχνούν φαίνεται οι κύριοι υπουργοί ότι σοσιαλισμός σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή ένα καλό οικογενειακό εισόδημα, καλή παιδεία για όλους και αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ομως όλα αυτά τα έχουν ξεχάσει οι ιθύνοντες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να ξαναπάρουν την εξουσία με διάφορα ψέματα - υποσχέσεις και κάνοντας εκλογές με το κατάλληλο καλπονοθευτικό σύστημα που το βάφτισαν σχεδόν αναλογικό και δημοκρατικό.

Ομως ο λαός - όπως το εύχομαι και το πιστεύω - διδασκόμενος από τα πολλά ψέματα και τις κοροϊδίες του παρελθόντος της ψευτοσοσιαλιστικής κυβέρνησης που μας κυβερνά, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ, θα τις καταψηφίσει. Ο λαός έχει το κόμμα του, το ΚΚΕ, να ψηφίσει, που είναι το κόμμα των αρχών, του ήθους, της δικαιοσύνης και της ειρήνης, είναι το κόμμα του Μαρξισμού - Λενινισμού, είναι το τιμημένο ΚΚΕ.


ΗΛΙΑΣ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΒιοτέχνηςΑθήνα

Συκοφάντες αντικομμουνιστές

Οι τρομοκράτες, λένε σκόπιμα κάποιοι και αναπαράγουν τα ΜΜΕ, είναι η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και πάει λέγοντας... Και γενικεύεται επαγωγικά το επιδιωκόμενο, απ' αυτούς, συμπέρασμα πως... «ο κομμουνισμός, ο μαρξισμός - λενινισμός, η Αριστερά είναι βία, βγάζει τρομοκράτες, λογής κακούς»!

Σαν απάντηση σε όλα αυτά αρκεί να θυμίσουμε το παρελθόν: Στην ιστορία του τόπου μας η Αριστερά, οι κομμουνιστές είναι δεμένοι με το λαό σε ανοιχτούς μαζικούς λαϊκούς αγώνες και γι' αυτό πάντα συμπορεύονταν με το λαό, είναι ο ίδιος ο λαός... Αντίθετα, η Δεξιά έχει βγάλει τους γερμανοτσολιάδες, τους ταγματασφαλίτες, έχει να επιδείξει τραμπούκους και πιστολάδες, πραγματικούς «ατομικούς» τρομοκράτες. Ελεος, ας μην αντιστρέφονται τα πράγματα! Η ατομική τρομοκρατία στον τόπο μας είναι ταυτισμένη με τη Δεξιά. Ενώ η Αριστερά είναι ταυτισμένη με τους μαζικούς αγώνες του λαού μας. Ας συγκρίνει ο καθένας τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τη δράση των Χιτών και ΠΑΟτζίδων π.χ...

Οσον αφορά τις αναφορές όλων των πατενταρισμένων εχθρών της πραγματικής Αριστεράς στα γραπτά των θεωρητικών του Μαρξισμού - Λενινισμού, οι ίδιοι οι αρθρογράφοι έχουν σίγουρα διαβάσει και γνωρίζουν ότι οι μαρξιστές είναι πολέμιοι της ατομικής τρομοκρατίας. Ομως προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και να συκοφαντήσουν την Αριστερά αντιστρέφοντας την πραγματικότητα που ξέρουν, επιλέγοντας και προβάλλοντας αποσπασματικά κάποια τσιτάτα και επιχειρώντας να ταυτίζουν την επαναστατική βία -μόνη αποδεκτή από τους μαρξιστές μορφή βίας - με την ατομική τρομοκρατία.

Από αυτόν το νέο αντικομμουνιστικό αγώνα (που συστρατεύονται όλοι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι εργολάβοι του αντικομμουνισμού) δε θα μπορούσε να λείψει και ο γνωστός κ. Γ. Μαρίνος ευρωβουλευτής της ΝΔ, που ζήλεψε το άλλο στέλεχός της τον Α. Ανδριανόπουλο, στέλεχος του συγκροτήματος Λαμπράκη. Για το πόσο αντικειμενικοί είναι όλοι αυτοί αρκεί να αναφερθεί πως για να τεκμηριώσουν τις αντικομμουνιστικές τους ψυχώσεις επικαλούνται το γνωστό λιβελογράφημα - βόθρο «η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού» εντεταλμένων κονδυλοφόρων.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
Αθήνα

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΑΞ/ΚΟΙ - ΥΠ/ΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Μας αρνούνται το μέρισμα που δικαιούμαστε»

Προς τον υπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη τα μέλη της Διοίκησης του Παραρτήματος Θεσ/νίκης της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης 1941-44, απευθύνουν υπόμνημά τους, με το οποίο τού ζητούν να παρέμβει, ώστε να λυθούν ζωτικά προβλήματα του κλάδου τους.

Βασικό ζήτημα που θέτουν υπόψη του υπουργού, είναι η μη χορήγηση μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού εδώ και είκοσι χρόνια, από τότε δηλαδή που αποκαταστάθηκαν διοικητικά και συνταξιοδοτικά, με την αστήρικτη -όπως γράφουν-δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Η ίδια δικαιολογία -διευκρινίζουν- έχει επαναληφθεί από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας Γ. Αρσένη και Γ. Βαρβιτσιώτη. Οσο για το μέρισμα, αυτό είναι συνδεδεμένο με τη σύνταξη.

Ο μερισματιούχος αμέσως με τη λήψη της σύνταξης υποβάλλει απλή αίτηση στο Μετοχικό Ταμείο διαμερισμάτων, επισυνάπτοντας αντίγραφο φύλλου Μητρώου και την πράξη του Γενικού Λογιστηρίου, ζητώντας να του χορηγηθεί το μέρισμα και ύστερα από δυο-τρεις μήνες βγαίνει το μέρισμα και του αποστέλλεται.

«Δυστυχώς -τονίζουν- πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια και το Μετοχικό Ταμείο, μας λέει ότι δεν έχει χρήματα και με τον τελευταίο Νόμο που ψηφίστηκε επαναλαμβάνουν τα ίδια. Ζητάμε κύριε υπουργέ, να διατάξετε να τακτοποιηθεί αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, δεδομένου ότι οι περισσότεροι σύντροφοί μας έφυγαν από τη ζωή, με την πίκρα ότι η Πολιτεία τους συμπεριφέρθηκε άδικα και περιφρόνησε τους ίδιους και τους αγώνες τους. Οσο για τις χήρες τους, αυτές ζουν με τη μισή σύνταξη που τους χορηγείται, οπότε δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε χρήματα για ένα ταξί, ώστε να πάνε ν' ανάψουν ένα κερί στους ανθρώπους τους!»

ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Αντικομμουνιστικό κήρυγμα

Ναπολέων Μπαλάγκας, Πολύδροσο Αρτας. Την Κυριακή 11/8/2002 στην εκκλησία του Πολυδρόσου, κατά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης προσφιλούς μας προσώπου, ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος από τη Μητρόπολη Πρέβεζας δεν αρκέστηκε απλά να κάνει το κήρυγμά του προς τους εκκλησιαζόμενους, αλλά ξαφνικά άρχισε να καταφέρεται κατά... των Μπολσεβίκων, λέγοντας ότι «οι εφημέριοι αυτών εξέδιδαν τις γυναίκες των αποκομίζοντας χρηματικά οφέλη»! Και ότι ο Γκορμπατσόφ με την Περεστρόικά του επανέφερε στο Χριστιανισμό! Ακόμη επιτέθηκε και κατά του Στάλιν, αποκαλώντας τον «σφαγέα» 60.000 Ρώσων. Με αυτά και με άλλα πολλά που είπε ανάγκασε πολλούς να φύγουν από το ναό, αγανακτισμένοι με τα λεγόμενά του.

Τον ανωτέρω Αρχιμανδρίτη καλό είναι να τον ανακαλέσει στην τάξη ο Μητροπολίτης Πρέβεζας και να παύσει στο εξής να κηρύττει το λόγο του θεού, κάνοντας αντικομμουνισμό. Βέβαια ο λαός του Πολυδρόσου δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους φασιστικές τρομοκρατίες που κρύβονται πίσω από το πρόσωπο της Εκκλησίας και θα συνεχίζει να αγωνίζεται δημοκρατικά για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Ο τρομοκράτης Κίσινγκερ

Χρήστος Βαρυτιμιάδης, αντιστασιακός, Χαϊδάρι. Οι δηλώσεις του μηχανορράφου και ιντριγκαδόρου των πραξικοπημάτων, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, σχετικά με την επικείμενη επίθεση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ στο Ιράκ (όπως διάβασα στον κυριακάτικο «Ρ» 25-8-02,), ότι «οι σύμμαχοι της Αμερικής πρέπει να πάρουν απόφαση να... "δράσουν", αλλιώς θα αποξενωθούν από τις ΗΠΑ...», μου θύμισε κάποιες άλλες «τρομοκρατικές θέσεις» του, τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να λησμονήσει ποτέ!

«Ο ελληνικός λαός - είπε - είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε, ίσως συνετιστεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του ν' αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Τρομοκρατική αντεπανάσταση

Νίκος Καπριδάκης, Αρμένοι Χανίων. Η ατομική τρομοκρατία απορρίπτει τη συμμετοχή των μαζών στον αγώνα για την αυτοαπελευθέρωσή της. Αυτό ακριβώς θέλει και η πλουτοκρατία. Επομένως, η ατομική τρομοκρατία αντικειμενικά παίζει αντεπαναστατικό ρόλο. Και επειδή παίζει τέτοιο ρόλο θα 'ταν ηλίθια η αστική τάξη, αντεπαναστατική τάξη της εποχής μας, αν δεν την αξιοποιούσε σχετικά. Ετσι, μασκαρεύει την αντεπανάσταση σε, δήθεν, επανάσταση, δηλαδή εξισώνει «τα βρώμικα μούτρα της» με τα ψηλά ιδανικά της πραγματικής επανάστασης για να αποπροσανατολίζει και να παίζει ύπουλα τον αντεπαναστατικό ρόλο της. Για να μπορεί έτσι, να συνεχίζει την αντιδραστική πολιτική της που μας πάει πίσω στη βαρβαρότητα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ