ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ετοιμάζεται η «κόκκινη πολιτεία»

Την Πέμπτη 12/9 «πρεμιέρα» στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Πολύμορφες εκδηλώσεις και πρόγραμμα με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών

Από τις περσινές εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές εκδηλώσεις του 27ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη ανοίγουν στη Θεσσαλονίκη οι πύλες του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Σε νέο χώρο φέτος, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, πάνω από τη Φοιτητική Λέσχη (μεταξύ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Καυτατζογλείου).

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, με την πολιτική ομιλία του Θ. Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει η Χ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φέτος θα συμμετέχουν Δ. Μητροπάνος, Δ. Τσακνής, Λ. Μαχαιρίτσας, Π. Θαλασσινός, Μ. Πασχαλίδης, Μαριώ, Β. Κασούρας, Δερμητάσογλου, Μήτσης, «Μωρά στη Φωτιά», «Δυτικές Συνοικίες», «Long Live», ελληνικά και παλαιστινιακά χορευτικά συγκροτήματα, πολλά νεανικά μουσικά σχήματα και άλλοι καλλιτέχνες.

Επίσης θα γίνουν αφιερώματα στον Ν. Καββαδία με τον συνθέτη Ν. Κάτσικα, στον Ναζίμ Χικμέτ με το συγκρότημα της ΚΝΕ και στο πολιτικό - εργατικό τραγούδι με τον Μ. Ανδρουλιδάκη.

Η μοναδική συζήτηση που θα γίνει στη διάρκεια του τριημέρου και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων είναι η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Θεσσαλονίκη - Δράση 2003». Θα γίνει την Πέμπτη στις 9.30μμ. Συμμετέχουν Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Στ. Παπαθεμελής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Κ. Δρούτσας, πρόεδρος του ΙΝΚΑ και εκπρόσωπος της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καθημερινές εξορμήσεις στα στέκια νεολαίας, στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ. Τα μηνύματα γεμίζουν με αισιοδοξία τους νεολαίους της ΚΝΕ. Εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Πέμπτη 12/9

Κεντρική Εξέδρα:

8.30μμ Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία με τον συνθέτη Ν. Κατσικα.

9.30μμ Συζήτηση με θέμα «Θεσσαλονίκη - Δράση 2003».

10.30μμ Συναυλία με τους Δ. Τσακνή - Λ. Μαχαιρίτσα.

12μμ Συναυλία με τους Δερμητάσογλου - Μήτση.

Λαϊκή Εξέδρα:

8.30μμ Χορευτικό Δήμου Αγίου Παύλου.

9. 30μμ Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο.

11μμ Λαϊκό γλέντι με τον Γ. Ξενίδη.

Νεανική Εξέδρα:

8.30μμ Συγκρότημα «Ιριδα».

9.30μμ Συγκρότημα «Home and dry».

10.30μμ Συγκρότημα «Αείπολις».

11.30μμ Συναυλία με τους «Long Live».

Κινηματογράφος:

Αφιέρωμα στο σοβιετικό κινηματογράφο.

Παρασκευή 13/9

Κεντρική Εξέδρα:

8μμ Βουλγάρικο συγκρότημα κλασικής μουσικής.

8.30μμ Αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

9.30μμ Ομιλία εκπροσώπου της ΚΝΕ.

10μμ Συναυλία με τον Π. Θαλασσινό.

12μμ Συναυλία με τον Μ. Πασχαλίδη.

Λαϊκή Εξέδρα:

8.30μμ Χορευτικό Ποντιακό συγκρότημα Καλαμαριάς.

10μμ Παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα.

11μμ Δημοτικό Τραγούδι με τον Β. Κασούρα.

Νεανική Εξέδρα:

8.30μμ Συγκρότημα «Abandon».

10.30μμ Συγκρότημα «Δευκαλίων».

11.30μμ Συναυλία με το συγκρότημα «Μωρά στη φωτιά».

Κινηματογράφος:

Αφιέρωμα στον λατινοαμερικανικό κινηματογράφο.

Σάββατο 14/9

Κεντρική Εξέδρα:

8μμ Χάλκινα Γουμένισσας.

8.45μμ Αφιέρωμα στο πολιτικό - εργατικό τραγούδι με τον Μ. Ανδρουλιδάκη.

9.45μμ Ομιλία εκπροσώπου του ΚΚΕ.

10.30μμ Συναυλία με τον Δ. Μητροπάνο.

Λαϊκή Εξέδρα:

8.30μμ Κουρδικό χορευτικό συγκρότημα.

10.30μμ Χορευτικό συγκρότημα Καυκασίων «ο Προμηθέας».

Νεανική Εξέδρα:

8.30μμ Συγκρότημα «Νεοσσοί».

10.30μμ Συγκρότημα «Blue storm».

11.30μμ Συναυλία με τις «Δυτικές Συνοικίες».

Κινηματογράφος:

Αφιέρωμα στη μαθητική κινηματογραφική δημιουργία.

ΧΑΝΙΑ
Συλλογική πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μίλησε την Κυριακή το βράδυ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με επιτυχία και συμμετοχή πολλών νέων, ολοκληρώθηκε το ταξίδι του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στην πόλη των Χανίων.

Εκατοντάδες νέοι και νέες, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες επισκέφτηκαν το χώρο του Φεστιβάλ στο Θέατρο Αρχαίας Τάφρου για να βρεθούν κοντά με τους νέους κομμουνιστές, να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, αλλά και να δώσουν ραντεβού στο δρόμο του αγώνα. Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ παρουσίασαν τη δουλιά τους πολλά νεανικά σχήματα, με ροκ, έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, ενώ συναυλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Νικολάου (πρώην «Λαθρεπιβάτες») και την Νατάσα Πρωτοπαππαδάκη («Οκτάβα»). Ακόμα, έγινε μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την Αλεξάνδρα και τον Δημήτρη, μαθητές.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, μίλησε ο Γραμματέας Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, Σάββας Βασιλειάδης, τονίζοντας «πως η ΚΝΕ απευθύνει στη νεολαία την πρόταση ζωής, διεκδίκησης και αγώνα, καλώντας τη να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη σημερινή κατάσταση στη διεκδίκηση των πραγματικών της αναγκών».

Την Κυριακή το βράδυ, μίλησε στο Φεστιβάλ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφερόμενος αρχικά στη συμβολή του μοναδικού νεολαιίστικού θεσμού του φεστιβάλ, που κλείνει σχεδόν τρεις δεκαετίες, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προσφέρουν στη νεολαία και στον τόπο, όχι μόνο με τον πολιτισμό, αλλά και με την ανάδειξη της ανάγκης για συνεχή ανάπτυξη της πάλης για εθνική ανεξαρτησία και διεθνιστική αλληλεγγύη. Ψυχαγωγούν, προβληματίζουν, παρακινούν τους νέους. Σπρώχνουν για κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική δράση». Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ έδινε και δίνει ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα, αλλά και στα ενδιαφέροντα της νεολαίας. Καθετί που απασχολεί τους νέους, δε μας αφήνει αδιάφορους. Στις σημερινές συνθήκες πολύμορφης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, η διαδικασία διαμόρφωσης της προσωπικότητας των νέων, δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο, εξαιτίας της έλλειψης ικανοποίησης βασικών αναγκών και δικαιωμάτων των νέων».

Ο Σπ. Χαλβατζής, αφού έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα της άμεσης επικαιρότητας και τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε: «Ο αγώνας μας είναι πολύμορφος και πολύπλευρος. Δεν μπορεί να αναφέρεται γενικά και αφηρημένα, αλλά να εντάσσεται στο συγκεκριμένο πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο, που βιώνουν η νεολαία, οι εργαζόμενοι, ο λαός μας. Είμαστε αντίθετοι σε δράσεις που ιδιωτικοποιούν κοινωνικά αγαθά. Καλλιεργούμε τη συλλογική δράση ενάντια στη φυγή και στους ψεύτικους "παραδείσους", που προβάλλει η άρχουσα τάξη».

«Σε όλο τον κόσμο, κατέληξε, όλο και πιο πολλοί εργάτες του χεριού και του πνεύματος οργανώνουν συλλογικά την αντίστασή τους. Δυναμώνει η δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η αγωνιστική αφύπνιση των εργαζομένων δείχνει ότι απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα αρχίζουν να δίνονται μαζικές απαντήσεις. Η Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003 θα δώσει την απάντηση του εργατικού κινήματος απέναντι στη νέα τάξη της ΕΕ κατά τη σύνοδο των ηγετών της εκεί, που προγραμματίζει να λάβει νέες αποφάσεις, ακρωτηριασμού κοινωνικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Το χλωμό και γκρίζο, που παρουσιάζουν οι απολογητές του καπιταλισμού, αρχίζει να αλλάζει. Υπάρχει αντίσταση και προσπαθούν με όλα τα μέσα να την καταστείλουν. Ομως, δε θα καταφέρουν να κάμψουν την πάλη των λαών».

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νεανικές γιορτές ελπίδας και αγώνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα. Την ερχόμενη Παρασκευή, 13/9, ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις στη Λάρισα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, την Κυριακή, σε Βόλο και Καρδίτσα, όπως, επίσης, και στα Τρίκαλα όπου ήταν διήμερες και ολοκληρώθηκαν χτες.

Τη «σκυτάλη» των κεντρικών εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ παίρνει η Λάρισα. Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο Κηποθέατρο, είναι τριήμερες, ξεκινούν την Παρασκευή, 13 Σεπτέμβρη, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Στο Βόλο, σε «κόκκινη» πολιτεία μετατράπηκε το πάρκο Ρήγα Φεραίου (Δημοτικό Θέατρο), όπου έγιναν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ.

Στις εκδηλώσεις μίλησε ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Το φετινό μας μήνυμα, είναι μήνυμα αντίστασης στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που θα έχει συνέχεια και στα πανεπιστήμια, στον τομέα της οικονομίας με αιχμή την ανεργία, που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, αλλά και αντίσταση γενικότερα σ' αυτό που διαχέεται από τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις». Κι όσον αφορά στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Αντ. Σκυλλάκος απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών συνδυασμών.

Εξέχουσα θέση στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στο Βόλο, είχε το αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, που επιμελήθηκαν η Μαργαρίτα Παπαϊωάννου και τα μέλη της ΚΝΕ. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους Αγάθωνα και Μπ. Γκολέ, ενώ έγινε και συναυλία από το συγκρότημα No Synset.

Πλήθος Τρικαλινών και ιδιαίτερα νέοι και νέες του νομού συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις που έγινε στο Πάρκο Ματσόπουλου και ολοκληρώθηκαν χτες. Στις εκδηλώσεις μίλησαν ο Τ. Τσιόγκας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Αγ. Τριγάζης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το αφιέρωμα στην ΟΚΝΕ που έγινε - το παρουσίασαν οι ηθοποιοί Θ. Μπιλιάλης και Βάγια Γουλοπούλου - καθώς και η συζήτηση με θέμα «Ναρκωτικά και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ ενθουσίασε η μεγάλη συναυλία με τον Β. Λέκκα. Εγιναν, επίσης, συναυλίες από τη λαϊκή ορχήστρα «Νέοι Καλλιτέχνες» και από πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Και στην Καρδίτσα, το Αθλητικό Πάρκο όπου έγιναν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ «κοκκίνισε» από τα νιάτα της ελπίδας και του αγώνα. Στις εκδηλώσεις μίλησε ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, έγινε αφιέρωμα στην ΟΚΝΕ, μεγάλη συναυλία του Μ. Φάμελου, καθώς και συναυλία από το συγκρότημα «Παρά Πέντε».

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των τριήμερων κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρισα, που θα γίνουν στο Κηποθέατρο. Στις εκδηλώσεις θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
«Πάλεψαν» με τον καιρό

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στα Γιάννενα

Πέτροβας Σπύρος

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στα Γιάννενα
Με μαζική προσέλευση πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις στη Βορειοδυτική Ελλάδα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Περισσότερο άτυχο στάθηκε το Αγρίνιο, όπου παρά τις σοβαρές ενέργειες, που έκαναν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι για την αποπεράτωση του Φεστιβάλ δεν κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν, λόγω της ασταμάτητης νεροποντής. Επίσης, στα Γιάννενα το Φεστιβάλ έγινε διήμερο αντί για τριήμερο, αφού αναβλήθηκε η δεύτερη μέρα, λόγω καταρρακτώδους βροχής. Στην Κέρκυρα, έγιναν τελικά οι εκδηλώσεις όπως είχαν προγραμματιστεί, καθώς σταμάτησε η κακοκαιρία λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις.

Στα Γιάννενα, εκατοντάδες νεολαίοι από το χώρο των μαθητών, των εργαζομένων, των φοιτητών βρέθηκαν στο χώρο του Φεστιβάλ, ψυχαγωγήθηκαν, συζήτησαν, προβληματίστηκαν, εκφράσανε τις ανησυχίες τους. Περίπτερα με θέματα από όλα τα μέτωπα πάλης που άνοιξε η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα κοσμούσαν το χώρο με το χρώμα της νεανικής ερασιτεχνικής δημιουργίας να σφραγίζει τα μηνύματα που έδιναν προς τα έξω. Αστείρευτο κέφι, ζωντάνια και προβληματισμό χαρακτήριζε τα «πηγαδάκια» που είχανε στηθεί. Ενθουσιασμός, τραγούδι και χορός συνόδευε τα μουσικά ψυχαγωγικά προγράμματα με ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αλλά και στη συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου. Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον της νεολαίας έμεινε αμείωτο και κατά τη διάρκεια των πολιτικών ομιλιών και συζητήσεων, τόσο με την Λιάνα Κανέλλη και το μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Δ.Παπατολίδη την πρώτη μέρα όσο και στην κεντρική ομιλία τη δεύτερη μέρα που έγινε από τον Α.Τασούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιο Νομάρχη της ΝΑΣ Ιωαννίνων.

Στην Κέρκυρα, εκατοντάδες νέοι προσήλθαν και συμμετείχαν στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, το «θέατρο σκιών του Ηλία», συναυλίες από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι. Επίσης, περίπτερα με θέματα για την Παιδεία, τα εργασιακά, τα ναρκωτικά είχαν στηθεί στο χώρο. Για τις δημοτικές και νομαρχικές εκλογές παρευρίσκονταν στα περίπτερα και συζητούσαν με τον κόσμο υποψήφιοι των παρατάξεων που στηρίζει το ΚΚΕ. Το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου προκάλεσε και η πολύωρη συζήτηση με την Λιάνα Κανέλλη και τον Γιάννη Γκιόκα μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, για τη Σύνοδο της ΕΕ το 2003 και την προετοιμαζόμενη απάντηση του λαϊκού κινήματος. Επίσης, την Κυριακή στις εκδηλώσεις μίλησε ο Γραμματέας του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θ.Γουλής.

Σε άλλες πόλεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κεντρικά διήμερα σε Κόρινθο και Αίγιο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στην πλατεία Φλοίσβου στην Κόρινθο, παρά τη βροχή που προηγήθηκε, η μικρή κόκκινη πλατεία που στήθηκε από τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, άνοιξε τις πύλες της και για δύο ημέρες υποδέχτηκε δεκάδες νεολαίους και εργαζόμενους. Η συζήτηση πλούσια, οι νέοι που έκαναν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ αρκετοί και συνολικά ο απολογισμός του Φεστιβάλ κρίνεται θετικός. Το Σάββατο η συζήτηση για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, με τη συμμετοχή του υποψήφιου Δημάρχου Κορίνθου Δημήτρη Κακούρου και του υποψήφιου Νομάρχη με τη ΝΑΣ Ηλία Μπράβου, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου, ενώ πραγματοποιήθηκε και συναυλία από τα «Βυθισμένα Πετρώματα». Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βασίλη Βούλγαρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου & Νησιών της ΚΝΕ.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το συγκρότημα «Σείριος». Η Λουίζα Ράζου, Γραμματέας της ΕΠ Β/Δ Πελοποννήσου & Νησιών του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, αναφέρθηκε στην ομιλία της στις τρέχουσες εξελίξεις και στη θέση του ΚΚΕ.

Επιτυχία είχαν και οι εκδηλώσεις στο Αίγιο. Στην παραλία της αχαϊκής πόλης ο κόσμος συμμετείχε μαζικά στις εκδηλώσεις. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, υποψήφιος Νομάρχης Αχαΐας με τη ΝΑΣ, χαιρέτισε τις εκδηλώσεις, ενώ μίλησε ο Χρήστος Αγγελόπουλος, μέλος του ΓΠ Δυτικής Πελοποννήσου & Νησιών της ΚΝΕ. Η συναυλία από το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος» έκλεισε το πρόγραμμα. Την Κυριακή ο Σωτήρης Κολοκοτρώνης, υποψήφιος Δήμαρχος Αιγίου μίλησε στο χώρο του Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και συναυλία με έντεχνο τραγούδι.

Στη Χαλκίδα

Κορυφώθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 5 και 6 Ιούλη, το Φεστιβάλ στη Χαλκίδα, όπου για άλλη μια χρονιά «τα παιδιά της ΚΝΕ», με μεράκι και ενθουσιασμό μετέτρεψαν την παραλία της Χαλκίδας, κοντά στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, σε «στέκι» νεολαίας, μεταφέροντας συγχρόνως την αγωνιστική πείρα όλης της χρονιάς.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων που πλαισιώθηκε από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από ερασιτεχνικά συγκροτήματα, χαιρέτισε ο Αντώνης Κούκουρας, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας της ΚΝΕ. Τη δεύτερη μέρα στην εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Βαγγέλης Σταματούνος και η υποψήφια Νομάρχης της ΝΑΣ Ιωάννα - Σοφία Ντούρου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Λαμία

Με τις εκδηλώσεις του διημέρου 14-15 Σεπτέμβρη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Φθιώτιδα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Το Σάββατο 14/9, συζήτηση για τα ναρκωτικά με συμμετοχή από φορείς της πόλης, ροκ συναυλία με τοπικό ερασιτεχνικό συγκρότημα. Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Χρ. Τσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι.

Την Κυριακή 15/9 στις 9μ.μ., θα μιλήσει μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Θα προηγηθεί συναυλία από τοπικό συγκρότημα μπλουζ και το ερασιτεχνικό συγκρότημα του ΤΕΙ Λαμίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ