ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νεανικό αντάμωμα από αύριο στα Ιλίσια

Από αύριο Τετάρτη ξεκινάνε οι τετραήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

«Πρωταγωνιστές στη ζωή κι όχι εθελοντές στην υποταγή» είναι το σύνθημα των ημερών, το μήνυμα που θα εκπέμπεται από αύριο και για τέσσερις μέρες στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, εκεί όπου θα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο 21/9 θα μιλήσει στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ, στις 9.00 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 20/9, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης.

Στην «κόκκινη πολιτεία» της Πανεπιστημιούπολης, που με ιδιαίτερο μεράκι διαμόρφωσαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ (παρά τις πολλές καιρικές αντιξοότητες), θα υπάρχουν όπως και πέρσι τρεις μεγάλες σκηνές, όπου θα πραγματοποιηθούν σημαντικές συζητήσεις, θα δοθούν συναυλίες και θα παρουσιαστούν μουσικά αφιερώματα. Οι υπόλοιποι χώροι και, αντίστοιχα, τα θέματα του Φεστιβάλ διαιρούνται σε τέσσερις βασικές ενότητες, με ταμπλό, περίπτερα και συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα οργανώνονται εκεί. Οι ενότητες αυτές φέρουν τους τίτλους: «Παιδεία κι Εργασία», «Διεθνιστική Αλληλεγγύη» και «Αντιιμπεριαλιστική Πάλη», με ενσωματωμένα θέματα δημοκρατικών δικαιωμάτων και νέων στρατευμένων, «Γαλατικό Χωριό» όπου θα προβάλλονται θέματα σχετικά με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ναρκωτικά και τον ελεύθερο δημιουργικό χρόνο της νεολαίας και, τέλος, η ενότητα του «Σοσιαλισμού», στην Κεντρική Εξέδρα, όπου θα περιλαμβάνονται τα θέματα «εθελοντισμού», Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών, η προβολή της δράσης της ΚΝΕ, ο «Οδηγητής», ο «Ριζοσπάστης», η Εθνική Αντίσταση κ.α.

Το δικό του ιδιαίτερο πρόγραμμα θα έχει ο Παιδότοπος, όπου θα δοθούν παραστάσεις καραγκιόζη, κουκλοθεάτρου, κλόουν, θα οργανωθούν εκθέσεις, θεατρικά παιχνίδια κι άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, από αυτές που ξετρελαίνουν κάθε χρόνο τους λιλιπούτειους επισκέπτες της μεγάλης «πολιτείας». Επίσης, φέτος θα λειτουργήσει και κινηματογράφος με καθημερινές προβολές και αφιερώματα στον παλαιστινιακό κινηματογράφο, στον κινηματογράφο των λαών που αγωνίζονται και στο βουβό και σύγχρονο κινηματογράφο.

Οι συναυλίες κι οι συζητήσεις

Πέρα από το αυριανό πρόγραμμα που παρουσιάζεται αναλυτικά δίπλα, τις άλλες τρεις μέρες του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του έχουν ως εξής:

Πέμπτη 19/9: Π. Κατσιμίχας, Π. Θαλασσινός, Μ. Πασχαλίδης, Σ. Βαμβακάρης, Γ. Χριστοδούλου, Δ. Τσεκούρας - Κ. Παπακωνσταντίνου, «Εφτά Πέπλα», «Κιλιμάντζαρο», «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», «Blues Berger», Μ. Κακέπης κι, ακόμα, αφιέρωμα σε μελοποιημένους Ελληνες ποιητές με τον Τ. Κωνσταντακόπουλο.

Παρασκευή 20/9: «Πυξ Λαξ», Ν. Ζιώγαλας - Αν. Μουτσάτσου, Μ. Φάμελος, Χ. Κροκίδης, Αγάθωνας, «Αντίθεσις», «Ενοχο Λα», «Παλαϊνά Σεφέρια» και αφιερώματα στο πολιτικό λαϊκό τραγούδι με τον Δ. Κοντογιάννη (επιμέλεια του Νέαρχου Γεωργιάδη) και στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι με την ορχήστρα Ν. Ιωνίας.

Σάββατο 21/9: Δ. Μητροπάνος, Λ. Χαλκιάς, Μ. Δημητριάδη - Γ. Θωμόπουλος, Β. Λέκκας, Β. Κορακάκης, Γ. Βέη, Λ. Παπαδόπουλος, «Magic de spell», «GBS», «Φιλμ», «Ανάπλους» και αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Κώστα Μάντζιο.

Στη Νεανική Σκηνή θα πραγματοποιηθούν δυο ακόμα μεγάλες συζητήσεις και συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 19/9, συζήτηση με θέμα: «Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, τι σημαίνει για τους λαούς η αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών» με εκπροσώπους κομμουνιστικών - εργατικών κομμάτων της Μέσης Ανατολής - Μεσογείου. Συμμετέχουν ο Ηλίας Λέγγερης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Tunc Tatogluαπό το ΚΚ Τουρκίας, ο Shafi I.H.I. Elsalahout από το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης και εκπρόσωπος του ΚΚ Ιράκ.

Την Παρασκευή 20/9, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με το ίδιο θέμα όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Κομμουνιστικών Κομμάτων της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα, το πάνελ θα απαρτίζουν: ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Jaime Cedano Roldan από το ΚΚ Κολομβίας, ο Victor Ciano από το ΚΚ και την ΚΝ Βενεζουέλας και ο Camilo Hernandez Suarez από το ΚΚ και την ΚΝ Κούβας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης.

«Στους αγώνες η διέξοδος»

Ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και στο Ηράκλειο, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 13,14 και 15 Σεπτέμβρη. Τα μέλη της ΚΝΕ, που με πολλή όρεξη και δημιουργικότητα, δούλεψαν για το στήσιμο του «κόκκινου χωριού» και στην περιοχή τους, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με πολλούς νέους για τα προβλήματα και αδιέξοδα που τους γεννά η σημερινή πολιτική. Να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί, κάνοντας σαφές σε όλους πως η νεολαία είναι παρούσα και σήμερα και αγωνίζεται να αλλάξει τη ζωή της, να αλλάξει τον κόσμο.

Την Κυριακή, μίλησε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το Σάββατο, ομιλία έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Ηράκλειο φιλοξένησαν πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα με ροκ, αλλά και έντεχνη μουσική, θεατρικό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική και συναυλία με τον Μανώλη Φάμελο.

Απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες που κατέκλυσαν το χώρο, ο Κύριλλος Παπασταύρου, στην ομιλία του, επισήμανε για τη διέξοδο στη σημερινή κατάσταση:

«Υπάρχει διέξοδος που όμως, δε βρίσκεται στους δρόμους της συναίνεσης και της υποταγής, στους δρόμους του ρουσφετιού και της ατομικής λύσης, στους δρόμους της παραίτησης από τη ζωή και της αναζήτησης ψεύτικων κόσμων της ναρκω-κουλτούρας.

Διέξοδος για εμάς υπάρχει στο δρόμο του αγώνα και της συλλογικής πάλης όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, όχι μόνο για τη διεκδίκηση λύσεων σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα, αλλά του αγώνα που θα διεκδικεί μια διαφορετική πολιτική, μια πολιτική που δε θα είναι -τάχα- με όλους, μια πολιτική που θα παίρνει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των υπόλοιπων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Πολιτική που θα έρχεται σε ρήξη με τις επιλογές του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

Ο Σπύρος Στριφτάρης αναφέρθηκε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αφού επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που στηρίζει η ΝΔ και ο ΣΥΝ και βιώνουν με τραγικό τρόπο η νεολαία και οι εργαζόμενοι, εργάτες και αγρότες, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ομως, η ελπίδα της ανατροπής αυτής της πολιτικής για την επιβολή μιας άλλης φιλολαϊκής υπάρχει, σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι αυτή βρίσκεται στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων που αναπτύσσονται σ' όλα τα μέτωπα σε σύγκρουση με τους μονόδρομους της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Σ' αυτό το δρόμο κάλεσε τη νεολαία να δώσει μαζί με το λαό τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σε κάθε δημαρχία και νομό. Να καταψηφιστούν οι εκπρόσωποι των μονόδρομων και να ψηφιστούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ.

Χτες ο Σπύρος Στριφτάρης έδωσε συνέντευξη στο Ηράκλειο, ενώ το πρωί περιόδευσε και μίλησε στους εργαζόμενους της Μάνδρας του Δήμου Ηρακλείου. Αργά το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Ηρακλείου στο Χουδέτσι.

ΠΑΤΡΑ
Πετυχημένος σταθμός παρά την κακοκαιρία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα (παρά τις αντίξοες και εδώ καιρικές συνθήκες) που καταξιώνεται πλέον στη συνείδηση της νεολαίας και του κόσμου ως η κορυφαία νεολαιίστικη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο νομό.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ για να παρακολουθήσει το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που περιλάμβανε πολλές συναυλίες, αφιερώματα, ερασιτεχνική δημιουργία, λαϊκά γλέντια και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ο καιρός όμως δε στάθηκε σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, με αποτέλεσμα την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στην κορύφωσή του δηλαδή, να ματαιωθεί εξαιτίας της βροχής που σχεδόν δε σταμάτησε να πέφτει από το πρωί.

Ωστόσο, το Σάββατο, την «παράσταση» έκλεψε η κομπανία του Πετρολούκα Χαλκιά και του Αντώνη Κυρίτση που με το υπέροχο αφιέρωμά τους στο δημοτικό τραγούδι, έδωσαν το έναυσμα για χορό και γλέντι μέχρι αργά τη νύχτα. Μάλιστα, ο Αντ. Κυρίτσης, αφιέρωσε τη βραδιά στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές του ΔΣΕ κι ευχήθηκε στους νέους κομμουνιστές να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα των παλιών αγωνιστών.

Νωρίτερα, στο χαιρετισμό της η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, Μαίρη Ντουντούμη, αναφερόμενη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, κάλεσε τη νεολαία της Αχαΐας να στηρίξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΔΑΣ και της ΝΑΣ, με κριτήριο να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η υποστήριξη που απλόχερα πρόσφεραν σε αυτή την πολιτική η ΝΔ και ο ΣΥΝ. Κάλεσε τη νεολαία πριν φτάσει στην κάλπη να σκεφτεί και να θυμηθεί ποια στάση κράτησαν οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους νεολαιίστικους αγώνες, στέλνοντας εισαγγελείς στα σχολεία, στήνοντας μαθητοδικεία, ξυλοκοπώντας και πνίγοντας με χημικά τους νέους που διαδήλωναν ενάντια στον πόλεμο, διεκδικώντας τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Καταλήγοντας, η Μ. Ντουντούμη, απευθυνόμενη στη νεολαία τόνισε πως τώρα, πρέπει να μπούμε «ακόμα πιο αποφασιστικά στη δράση και τον αγώνα, για να γίνει πιο ισχυρή, πιο μαχητική η παρουσία και δράση των νέων εργατών μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να συμβάλλουμε, να δυναμώσουμε τα συντονιστικά στα νυχτερινά, στους μαθητές, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Για να γίνει το κίνημα της νεολαίας στο πλευρό του εργατικού κινήματος η μαχητική συνιστώσα του λαϊκού μετώπου».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πλημμύρισε νιάτα το Φεστιβάλ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προχτές στην Καλαμάτα. Το γήπεδο του Μεσσηνιακού γέμισε νέους και νέες, όπου έδωσε τον τόνο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και το συγκρότημά του, με παλιά και νέα τραγούδια του, ιδιαίτερα αγαπητά στη νέα γενιά. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε επίσης, το συγκρότημα «Φωνή Βοώντος» από την Πάτρα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας της ΔΑΚ, Ν. Διασάκος και ο υποψήφιος Νομάρχης με τον «Ενωμένο Μεσσηνιακό Αγωνιστικό Συνδυασμό» Η.Μαυρέας, καλώντας τη νέα γενιά της πόλης να δώσει τη δική της αγωνιστική απάντηση στους τοπικούς εκπροσώπους του δικομματισμού. Στην επιτακτική ανάγκη της λαϊκής συσπείρωσης και κινητοποίησης και στην οικοδόμηση ενός λαϊκού μετώπου, παρά και ενάντια στις διάφορες σειρήνες που καλλιεργούν τον ατομικισμό, την πολυδιάσπαση των εργαζομένων και την απογοήτευση, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - ο Τ. Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τόνισε: «Δε γίνεται, και η ολιγαρχία να αυξάνει συνεχώς τα πλούτη της και οι εργαζόμενοι να έχουν τη ζωή που τους αξίζει. Ούτε γίνεται, να τα έχεις καλά με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να υπόσχεσαι έναν άλλο, καλύτερο κόσμο, όπως κάνει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. Δε γίνεται να πατάς σε δυο βάρκες. Οσο θα κατέχουν την εξουσία οι πολυεθνικές και οι κεφαλαιοκράτες, είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, είτε ο όποιος κεντρο-αριστερο-δεξιός συνδυασμός, οι εργαζόμενοι και τα συμφέροντά τους θα είναι στη γωνία, στο περιθώριο. Θα ποτίζονται, όσο ποτίζεται και η γλάστρα του βασιλικού».

ΛΑΡΙΣΑ
«Παρών» της ζωντανής νεολαίας

Παρά τη ματαίωση, λόγω της ισχυρής βροχής, των εκδηλώσεων της τρίτης μέρας του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στη Λάρισα, πολλοί Λαρισαίοι, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, δίνοντας το «παρών» τους τις δύο πρώτες μέρες πιστοποίησαν τη μεγάλη επιρροή που έχουν η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στο λαό της περιοχής.

Ο χώρος του Κηποθέατρου που «υποδέχτηκε» τις εκδηλώσεις ήταν άψογα διαμορφωμένος, καθώς με τη δουλιά, τον ενθουσιασμό και το μεράκι των οργανώσεων της ΚΝΕ είχε μετατραπεί σε μια όμορφη «κόκκινη» πολιτεία. Στις δύο εξέδρες του Φεστιβάλ, τα πανό που υπήρχαν «καλούσαν» στη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου Πάλης. Απέναντι από την κεντρική είσοδο ξεχώριζε αυτό με το σύνθημα «Στους δήμους και στις νομαρχίες ψήφισε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ» και ακολουθούσαν τα περίπτερα, τα θέματα των οποίων αφορούσαν στους λαϊκούς αγώνες.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ έγινε συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία συμμετείχαν ο Χρ. Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία και η Μαρία Γαβαλά, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ καθώς και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το τη Δημοτική Συνεργασία Λάρισας.

Το Σάββατο το βράδυ έγινε μεγάλη συναυλία με το Μ. Πασχαλίδη - η συναυλία του Δ. Μητροπάνου, την Κυριακή, δεν έγινε εξαιτίας της βροχής - ακολούθησε λαϊκό γλέντι, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα, όπως κάθε χρόνο.

Το βράδυ του Σαββάτου, μίλησε ο Γ. Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αναφερόμενος στην επιτυχία των εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» σε όλη την Ελλάδα τόνισε ότι δείχνει τις ανεβασμένες διαθέσεις της νεολαίας παρά και ενάντια στις επιδιώξεις των κυβερνώντων. Και υπογράμμισε ότι η ΚΝΕ δεν περιγράφει απλά το πρόβλημα, αλλά καταδεικνύει τον ένοχο, προτείνει τη λύση. Τόνισε ότι οι νέοι μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με τη συνολική πολιτική και στη μάχη αυτή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ρίχνοντας ανυπόταχτη ψήφο με την υπερψήφιση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ. Μπορούν, κατέληξε, να έρθουν σε σύγκρουση παίρνοντας τη θέση τους στους αγώνες, στο Μέτωπο για μια διαφορετική εξουσία.

Το αυριανό πρόγραμμα

Το αυριανό πρόγραμμα της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ, στις τρεις μεγάλες σκηνές του και τους υπόλοιπους χώρους του, έχει αναλυτικά ως εξής:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ

- 8.15 μ.μ. «Domenica»

- 9.30 μ.μ. Διονύσης Τσακνής - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - «Κίτρινα Ποδήλατα»

- 11 μ.μ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

- 8 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: «Το κίνημα κατά της καπιταλιστικής "παγκοσμιοποίησης"». Συμμετέχουν ο Αρβανιτάκης Δημήτρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Casadio Mauro, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας RDB CUB Ιταλίας, ο Jef Bruynseels, συνδικαλιστής, μέλος της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας FGTB - Anvers, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της πολυεθνικής Exxon Chemicals. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λεκάτης.

- 9.30 μ.μ. «Ακρως Απόρρητον»

- 10.15 μ.μ. «Apurimac»

- 11.15 μ.μ. «Μωρά στη Φωτιά»

ΛΑΪΚΟ ΣΤΕΚΙ

- 8 μ.μ. Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Αττικα»

- 9 μ.μ. Αφιέρωμα στα 30 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Παπαϊωάννου με τον Αντώνη Παπαϊωάννου και την Χαρούλα Λαμπράκη.

- 10.30 μ.μ. «Δυτική Οχθη»

- 11.30 μ.μ. Σούλα Βαζούρα

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Της Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης:

- 9.30 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: «Η αντιτρομοκρατική εκστρατεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα στο στόχαστρο».

Των Μαθητών:

- 7.45 μ.μ. Μάθημα εκτός έδρας, με τίτλο «Τα νέα βιβλία για το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό» από τον Γ. Ηρακλέους.

Των Νέων Εργαζομένων:

- 8 μ.μ. Θεατρικό με τίτλο «Ο απεργοσπάστης»

- 9 μ.μ. Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από οργανώσεις μεταναστών από την Ουκρανία και τη Νιγηρία.

Γαλατικό Χωριό:

- 9.30 μ.μ.Σκάκι (διπλό σιμουλτανέ) με τους: FIDE μετρ Σπύρο Καπνίση – μετρ Σωτήρη Λογοθέτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ