Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Πετυχημένος σταθμός παρά την κακοκαιρία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα (παρά τις αντίξοες και εδώ καιρικές συνθήκες) που καταξιώνεται πλέον στη συνείδηση της νεολαίας και του κόσμου ως η κορυφαία νεολαιίστικη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο νομό.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ για να παρακολουθήσει το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που περιλάμβανε πολλές συναυλίες, αφιερώματα, ερασιτεχνική δημιουργία, λαϊκά γλέντια και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Ο καιρός όμως δε στάθηκε σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, με αποτέλεσμα την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στην κορύφωσή του δηλαδή, να ματαιωθεί εξαιτίας της βροχής που σχεδόν δε σταμάτησε να πέφτει από το πρωί.

Ωστόσο, το Σάββατο, την «παράσταση» έκλεψε η κομπανία του Πετρολούκα Χαλκιά και του Αντώνη Κυρίτση που με το υπέροχο αφιέρωμά τους στο δημοτικό τραγούδι, έδωσαν το έναυσμα για χορό και γλέντι μέχρι αργά τη νύχτα. Μάλιστα, ο Αντ. Κυρίτσης, αφιέρωσε τη βραδιά στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές του ΔΣΕ κι ευχήθηκε στους νέους κομμουνιστές να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα των παλιών αγωνιστών.

Νωρίτερα, στο χαιρετισμό της η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας, Μαίρη Ντουντούμη, αναφερόμενη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, κάλεσε τη νεολαία της Αχαΐας να στηρίξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΔΑΣ και της ΝΑΣ, με κριτήριο να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η υποστήριξη που απλόχερα πρόσφεραν σε αυτή την πολιτική η ΝΔ και ο ΣΥΝ. Κάλεσε τη νεολαία πριν φτάσει στην κάλπη να σκεφτεί και να θυμηθεί ποια στάση κράτησαν οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους νεολαιίστικους αγώνες, στέλνοντας εισαγγελείς στα σχολεία, στήνοντας μαθητοδικεία, ξυλοκοπώντας και πνίγοντας με χημικά τους νέους που διαδήλωναν ενάντια στον πόλεμο, διεκδικώντας τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Καταλήγοντας, η Μ. Ντουντούμη, απευθυνόμενη στη νεολαία τόνισε πως τώρα, πρέπει να μπούμε «ακόμα πιο αποφασιστικά στη δράση και τον αγώνα, για να γίνει πιο ισχυρή, πιο μαχητική η παρουσία και δράση των νέων εργατών μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να συμβάλλουμε, να δυναμώσουμε τα συντονιστικά στα νυχτερινά, στους μαθητές, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Για να γίνει το κίνημα της νεολαίας στο πλευρό του εργατικού κινήματος η μαχητική συνιστώσα του λαϊκού μετώπου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαφανίζουν ό,τι τους ενοχλεί (2007-10-10 00:00:00.0)
Φαίνεται από κάθε γωνιά της πόλης (2005-09-10 00:00:00.0)
Αύριο ανάβουν τα φώτα στη Θεσσαλονίκη (2004-09-08 00:00:00.0)
Πλήθος κόσμου στο Κάστρο (2002-09-14 00:00:00.0)
«Πολιορκήθηκε» το Κάστρο απ' τους νέους κομμουνιστές (2001-09-18 00:00:00.0)
Πρόγραμμα εκδηλώσεων (2001-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ