Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΤΡΑ
Φαίνεται από κάθε γωνιά της πόλης

Ανοιξαν οι πύλες του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Κάστρο της Πάτρας χτες το βράδυ. Η κορυφαία νεολαιίστικη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση συγκέντρωσε από την πρώτη μέρα, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εργαζομένων και νεολαίας, τα βλέμματα όλων, καθώς οι επιλογές που είχαν οι επισκέπτες ήταν πάρα πολλές. Οι συναυλίες, τα αφιερώματα, τα πολυποίκιλα δρώμενα, η ερασιτεχνική δημιουργία, τα περίπτερα με τα ταμπλό, οι συζητήσεις, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί με ακόμα περισσότερο κόσμο σήμερα, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η κόκκινη πολιτεία, που στήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι, αποτελεί αυτό το διήμερο το σημείο αναφοράς της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό πως από κάθε πλευρά της πόλης είναι ευδιάκριτες οι κόκκινες σημαίες, που στέκουν περιμετρικά και ανεμίζουν δίνοντας το στίγμα και τη ζωντάνια αυτής της εκδήλωσης, ενώ στην κεντρική σκηνή δεσπόζει το κεντρικό σύνθημα: «Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο».

Από το βήμα της κεντρικής σκηνής, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, κάλεσε «τη νεολαία να συστρατευθεί μαζί με τους νέους κομμουνιστές και την πρωτοπόρα εργατική τάξη για να συγκροτηθεί ένα μέτωπο που δε θα αρκείται στους αγώνες και στην καταδίκη αυτής της πολιτικής αλλά θα βάλει μπροστά τις μηχανές για να αλλάξει χέρια η εξουσία. Η εξουσία είναι τελικά που κρίνει την πολιτική, τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή».

Νωρίτερα, παρουσιάστηκαν ντοκιμαντέρ για τον Χαρίλαο Φλωράκη, αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον πολιτισμό με τη συμμετοχή της ηθοποιού Λίλας Καφαντάρη, του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του ΚΚΕ, και του Αντρέα Αντωνόπουλου, μέλους του ΝΓ Αχαΐας του ΚΚΕ. Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ έκλεισε με τη συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τον Γιάννη Χαρούλη.

Σήμερα, Σάββατο, τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η συνείδηση της νεολαίας στις συμπληγάδες του ιμπεριαλισμού», με τη συμμετοχή της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, και θα ολοκληρωθεί με τις συναυλίες του Μίλτου Πασχαλίδη και των Μάνου Ξυδούς και Βαλέριας Χριστοδουλίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ