Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
30 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Αύριο ανάβουν τα φώτα στη Θεσσαλονίκη

Στην κορύφωσή τους οι προετοιμασίες
Στην κορύφωσή τους οι προετοιμασίες
Αύριο το βράδυ, οι προβολείς στο Γυμναστήριο του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη ανάβουν! Για τρεις μέρες, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, η Θεσσαλονίκη θα ζει στους ρυθμούς του 30ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», της μεγαλύτερης νεολαιίστικης γιορτής που στήνεται κάθε Σεπτέμβρη στην πόλη. Ο χώρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου έχει μεταμορφωθεί από τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, ενώ στην τελική ευθεία, μέχρι το σήκωμα της αυλαίας, το βάρος της Οργάνωσης μετατοπίζεται στη μάχη του εισιτηρίου, σε όλους τους χώρους όπου ζει, εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία. Για να φτάσει μέχρι αύριο Πέμπτη σε κάθε νέο το μήνυμα της αντίστασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να πλημμυρίσει ο χώρος του Φεστιβάλ με χιλιάδες νεολαίους, που θα ζήσουν από κοντά τη δική τους γιορτή, μακριά από τους σπόνσορες και τα απλησίαστα εισιτήρια του εμπορευματοποιημένου πολιτισμού.

Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ θα αποτελέσει η ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή, το Σάββατο στις 10 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα, ενώ μια μέρα νωρίτερα, επίσης στην κεντρική εξέδρα, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίκαιρα θέματα, όπως τα μεταλλαγμένα προϊόντα, το «ευρωσύνταγμα» και ο «τρομονόμος», θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και ακαδημαϊκών και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων.

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες από τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Χρήστο Θηβαίο την Πέμπτη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή και την Ελένη Βιτάλη, τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Αντώνη Κυρίτση και το βουλγάρικο συγκρότημα «KARADILA» το βράδυ του Σαββάτου. Με τα τραγούδια και τη μουσική τους, θα τιμήσουν το Φεστιβάλ και γνωστοί καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως ο Βασίλης Κασούρας, η Κατερίνα Σιάπαντα, ο Δημήτρης Νικολούδης, η Ανθή Τατσιούλη, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο Λουί Καρέρα, οι αδερφές Βουγιουκλή, ο Νίκος Κατσίκας και ο Γιώργος Αετόπουλος.

Η νεανική εξέδρα του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για μια ακόμη χρονιά την ερασιτεχνική δημιουργία, δίνοντας βήμα έκφρασης σε δεκάδες μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα που χάνονται στις συμπληγάδες της εμπορευματοποιημένης μουσικής. Και όπως κάθε χρόνο, οι μεταμεσονύχτιες ώρες ανήκουν στη λαϊκή εξέδρα, με μπόλικη ρετσίνα και εδέσματα, στο γλέντι που κάθε βράδυ θα κλείνει τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει και φέτος στα 5 ευρώ για κάθε μέρα του Φεστιβάλ. Αναλυτικά, το πρόγραμμα της αυριανής εναρκτήριας βραδιάς είναι το εξής:

Κεντρική Εξέδρα

- 8.00 Ανοιγμα Φεστιβάλ

- 8.15 Αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη - 20 χρόνια από το θάνατό του

- 9.30 Συναυλία με τον Πάνο Κατσιμίχα

- 11.15 Συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστο Θηβαίο

Λαϊκή Εξέδρα

- 8.00 Σύγχρονος χορός από τους «Β+6»

- 8.30 Συζήτηση για τα μεταλλαγμένα με τους Κώστα Δρούτσα, πρόεδρο του ΙΝΚΑ Μακεδονίας, Ζαχαρία Σκούρα, καθηγητή Βιολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας και Παναγιώτη Τριανταφύλλου, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ

- 9.30 Συναυλία με τους «Ι5»

- 11.00 Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με το Βασίλη Κασούρα και την Κατερίνα Σιάπαντα

Νεανική Εξέδρα

- 8.00 Συναυλία με τα «Πύρηνα Νέφη»

- 9.00 Συναυλία με τους «FETICH»

- 10.00 Συναυλία με τους «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό»

- 11.00 Συναυλία με τους «Ατμα»

- 12.00 Συναυλία με τα «Μωρά στη Φωτιά»

Κινηματογράφος

- 8.30 Αφιέρωμα στην ανεργία. Θα προβληθούν οι ταινίες «The Big One» του Μάικλ Μουρ, «Ανθρώπινο Δυναμικό» του Λοράν Καντέ και «Ζερμινάλ» του Κλοντ Μπέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ