Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο για τις κάμερες

Στον δυναμικό αγώνα για να ξηλωθούν οι κάμερες και οι μηχανισμοί παρακολούθησης, παίρνουν αποφασιστικά από σήμερα μέρος και οι εργαζόμενοι του Πειραιά, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ. Στις 7 σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Λουδοβίκου έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, ο λαός τους Πειραιά θα απαιτήσει να ξηλωθούν τώρα όλες οι κάμερες και οι μηχανισμοί παρακολούθησης, οι οποίοι, αν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν, παραμένουν εγκαταστημένοι σε ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά και στις γύρω περιοχές του και επεκτείνονται ακόμα και στους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με πρόσχημα την ασφάλεια των Αγώνων, ενίσχυσε το αντιδραστικό αντιλαϊκό πλαίσιο που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε νέους νόμους και διατάξεις σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού και ανέθεσε στο ΝΑΤΟ τη φύλαξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα η ίδια κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για να κρατήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για ...κοινωφελείς σκοπούς.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, επισήμανε τις προθέσεις της κυβέρνησης να κρατήσει τους μηχανισμούς παρακολούθησης και να τους αξιοποιήσει σε βάρος των εργαζομένων στην όξυνση που έρχεται σε όλα τα επίπεδα. Οσον αφορά τον Πειραιά άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννης πρόσφατα δήλωσε ξεκάθαρα πως οι κάμερες στο λιμάνι θα μείνουν και θα αξιοποιηθούν.

«Είναι φανερό, τόνισε ο Μιχ. Νουφαρίτσης, ότι τα μέτρα αυτά, καθώς και τα μέτρα γενικής αστυνόμευσης, είναι ενταγμένα στο γενικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που προωθεί η άρχουσα τάξη και ο ιμπεριαλισμός. Στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα, ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Οι εργαζόμενοι όμως πρέπει να καταλάβουν πως η μοναδική επιλογή των ταξικών δυνάμεων είναι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων της άρχουσας τάξης».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρόσθεσε, υλοποίησε τα αντιδημοκρατικά αυτά μέτρα και το ΠΑΣΟΚ τα σχεδίασε όταν ήταν κυβέρνηση. Εμείς οι εργαζόμενοι με αγώνες πρέπει να αντισταθούμε στα σχέδιά τους. Με τον αγώνα μας πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για αλλαγές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο και στη συνέχεια για αλλαγή στην πολιτική εξουσία.

«Οι εργαζόμενοι, τόνισε, πρέπει να συσπειρωθούν σε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς και με την πάλη τους να σπάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Απαιτούμε να μην αφήσει πίσω της η Ολυμπιάδα μηχανισμούς και μέτρα σε βάρος του λαού. Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης και να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλο τον πειραϊκό λαό να αντιδράσει, να αντισταθεί και να δώσει αγωνιστικό "παρών" στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στον Πειραιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφίγγουν τις τρομο-αλυσίδες (2005-07-31 00:00:00.0)
«Μας προσβάλλουν οι καμεροχαφιέδες» (2004-09-24 00:00:00.0)
ΜΟΧΛΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες (2004-09-08 00:00:00.0)
Να ξηλωθούν τώρα όλες οι κάμερες παρακολούθησης (2004-09-07 00:00:00.0)
Απαιτούμε να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης (2004-09-03 00:00:00.0)
Αύριο οι διαδηλώσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς χαφιέδες (2004-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ