Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μας προσβάλλουν οι καμεροχαφιέδες»

Επιστολή των εκπροσώπων της ΕΣΚ-ΟΤΕ στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για τους μηχανισμούς παρακολούθησης που έχουν στηθεί στο ΝΥΜΑ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Κλάδης Τάσος και Παπακωνσταντίνου Λευτέρης, εκπροσωπώντας την ΕΣΚ-ΟΤΕ, απέστειλαν επιστολή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αναφορικά με την εγκατάσταση στο ΝΥΜΑ μηχανισμού παρακολούθησης των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος. Στην επιστολή τους αναφέρουν τα παρακάτω:

«Είναι πλέον γνωστό από πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο και καταγγελίες εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πως στο κτίριο του ΝΥΜΑ έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ο μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος, μέσω του δικτύου καμερών, που έχουν τοποθετηθεί σε εκατοντάδες σημεία της Αττικής.

Οι κάμερες αυτές έχουν δυνατότητες οπτικής και ηχητικής παρακολούθησης των πολιτών, καθώς και των τηλεφωνικών και άλλων τηλεπικοινωνιακών συνδιαλέξεων, ενώ το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το αντίστοιχο εναέριο (Ζέπελιν).

Τα στοιχεία που καταγράφονται, συλλέγονται, αξιολογούνται και αποθηκεύονται στα αρχεία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών (CIA, Μοσάντ, Ιντέλιτζεντ Σέρβις κ.ά.), που επίσης έχουν εγκατασταθεί στο ΝΥΜΑ.

Βασικός στόχος του συστήματος δεν ήταν βέβαια η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας στην Αθήνα, αυτά σαν προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ο έλεγχος και η τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, η παρακολούθηση των εργατικών κινητοποιήσεων, όπως κατέδειξαν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των συγκεντρώσεων των απεργών ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Αλλωστε, οι δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών περί διατήρησης του συστήματος και μετά τους ΟΑ κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρους τους στόχους που εξυπηρετεί αυτός ο μηχανισμός. Ειδικά για τον ΟΤΕ και τους εργαζόμενους σ' αυτόν:

  • Αποτελεί προσβολή στους αγώνες που και αυτοί έχουν κάνει για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
  • Ακόμη αποτελεί προσβολή γιατί οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, εξυπηρετώντας το σύστημα αυτό μέσω των κυκλωμάτων του ΟΤΕ, ακούσια συμμετέχουν στην επίτευξη των σκοτεινών, αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών στόχων του μηχανισμού πρακτόρευσης και χαφιεδισμού του λαού.
  • Η παραχώρηση από τον ΟΤΕ χώρων στο ΝΥΜΑ και του δικτύου του για τη λειτουργία του μηχανισμού αυτού παραβιάζει το ρόλο, τον χαρακτήρα και τη νομικά θεσμοθετημένη υποχρέωση του οργανισμού να περιφρουρεί και εγγυάται το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.
  • Είναι, τέλος, απαράδεκτο ο χώρος του ΝΥΜΑ να γίνεται άντρο πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών, για να κάνουν τις βρώμικες δουλιές τους σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το ανεχτούμε άλλο.

Γι' αυτό ζητάμε από την ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

1. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση την άμεση κατάργηση των αντιδημοκρατικών "αντιτρομοκρατικών" νόμων.

2. Να καταγγείλει αυτή την κατάσταση στον ΟΤΕ.

3. Να ζητήσει από τη Διοίκηση την άμεση απομάκρυνση από το ΝΥΜΑ και κάθε χώρο του ΟΤΕ του μηχανισμού χαφιεδισμού και ελέγχου του εργατικού και λαϊκού κινήματος, των πολιτών και υποκλοπών των τηλεπικοινωνιών. Να απομακρύνει άμεσα τις ομάδες των ξένων πρακτόρων από το ΝΥΜΑ.

4. Να ενημερώσει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ για την κατάσταση αυτή.

5. Να οργανώσει την αγωνιστική δραστηριοποίηση των εργαζομένων για να ενισχυθεί η προσπάθεια ξηλώματος αυτών των μηχανισμών. Να εκδώσει ανακοίνωση και αφίσα.

6. Σαν πρώτη ενέργεια να οργανωθεί αγωνιστική συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΝΥΜΑ έξω από το κτίριο σε μία από τις αμέσως επόμενες ημέρες.

7. Να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ για να πάρει σχετικές αποφάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ