Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Οι λιμενεργάτες να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα

Με τους εργαζόμενους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του ΟΛΠ συζήτησε χτες ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Οι λιμενεργάτες, γενικότερα οι εργαζόμενοι, πρέπει να στείλουν σαφές μήνυμα καταδίκης στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για να μην περάσει το μπαράζ των νέων αντεργατικών μέτρων που προωθούνται με τις ντιρεκτίβες της Κομισιόν για την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και ελευθερία εγκατάστασης των εταιριών, την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και το ξεπούλημα των λιμανιών. Χρειάζεται να δυναμώσει η ανυπακοή, η απειθαρχία».

Αυτό επισήμανε ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το πρωί στους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του ΟΛΠ κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στο λιμάνι και στις εγκαταστάσεις του 5ου Τελωνείου. Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε μια σειρά κινητοποιήσεων για να εμποδίσουν την ψήφιση της οδηγίας και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 του Οκτώβρη.

«Η ένταση της αντεργατικής επίθεσης - τόνισε - της Ευρωπαϊκής Ενωσης του κεφαλαίου και των άλλων πολιτικών εκπροσώπων του, ενάντια σε θεμελιώδη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που κατέκτησε η εργατική τάξη, αποτελεί "αιτία πολέμου". Αποτελεί την αιτία για την κλιμάκωση των εργατικών λαϊκών αγώνων, για να διεκδικηθούν αιτήματα για μόνιμη σταθερή δουλιά, 1.200 ευρώ μισθό, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια. Το ΚΚΕ, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ισχυροποίηση της αποτελεσματικότητας του ταξικού εργατικού κινήματος, διοργανώνει και καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, κάνοντάς το αφετηρία για την ανάπτυξη των αγώνων».

Χρειάζονται, σημείωσε, ριζικές αλλαγές. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τους συνδέει. Καθημερινά αποκαλύπτεται ο αντεργατικός αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά, ταυτόχρονα, και της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Η παρουσία του Κόμματος στον ΟΛΠ είχε μεγάλη απήχηση στους εργαζόμενους, από τους οποίους επισημάνθηκε ότι μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έρχονται στον εργασιακό τους χώρο για να τους ενημερώσουν για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στη δουλιά τους και στη ζωή τους. Ενώ όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη της οργάνωσης πανευρωπαϊκής δράσης και κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και της μαζικής και αποφασιστικής παρουσίας τους στο συλλαλητήριο.

Τέλος, ο Γ. Τούσσας, μιλώντας στους εργαζόμενους και στους εκτελωνιστές του Τελωνείου, κατήγγειλε την προκλητική παρουσία υπαλλήλων των ΗΠΑ στο νευραλγικό αυτό σημείο του λιμανιού, που έχει να κάνει με τις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής και τόνισε ότι πρέπει να φύγουν τώρα από το λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ