Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ»

ΕΚΛΟΓΙΚΟ: «Οταν ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία προβάλει (αμφισβητούμενα μάλιστα...) στοιχεία που θίγουν την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας και μάλιστα διεθνώς, τότε το φαινόμενο είναι ανεξήγητο. Εκτός εάν βαδίζουμε σε εκλογές και προετοιμάζεται η συνθηματολογία. Διότι η θεωρία ότι πρόκειται περί απλής ανοησίας δεν αξίζει σε μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας» (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

ΑΓΧΟΣ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εντελώς πρόσφατη την πανηγυρική λαϊκή εντολή διακυβέρνησης της χώρας (...) κανένα συναίσθημα άγχους και ταραχής δεν είναι δικαιολογημένο» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (1): «Αυστηρότερες προϋποθέσεις για την εξαίρεση από την κοινοτική οδηγία που ορίζει ως μέγιστο χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας τις 48 ώρες αποφάσισε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (...) ο αρμόδιος Επίτροπος Στ. Δήμας δήλωσε ότι "οι προτάσεις της Επιτροπής είχαν στόχο να εισαγάγουν μεγαλύτερη ευελιξία και να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων"» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (2): «Θετικότερη είναι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά τις προοπτικές που εμφανίζει για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων. Στο σχετικό δείκτη η χώρα μας βρίσκεται στην 36η θέση πάνω από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Κίνα. Αυτό που χρειάζεται, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Γ. Μέργος, είναι να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ