Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Θέσεις και υποψηφιότητες συζητά η ΚΠΕ

Προς επικύρωση των κατευθύνσεων που έχουν ήδη χαραχτεί σε επίπεδο τάσεων ενόψει του Συνεδρίου, συγκαλείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η ΚΠΕ του Συνασπισμού. Στα πλαίσια των εργασιών της θα αποσαφηνιστούν σε ένα μεγάλο βαθμό διαθέσεις και ενδεχομένως θα υπάρξει μια πρώτη, σ' αυτό το επίπεδο, καταγραφή των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

Ολα δείχνουν ότι στην ΚΠΕ θα τεθούν προς συζήτηση και έγκριση πέραν του ενός κείμενα θέσεων, καθώς η αρμόδια επιτροπή μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να συνθέσει σε ένα ενιαίο κείμενο τις απόψεις και τις προτάσεις που της έχουν κατατεθεί. Οπως φαίνεται, την έγκριση της ΚΠΕ θα διεκδικήσουν δύο κείμενα θέσεων, υποστηριζόμενα από το «αριστερό ρεύμα» και τους «προεδρικούς». Η «ανανεωτική συσπείρωση» πιθανότατα δε θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή πλατφόρμα θέσεων, αλλά θα ενσωματώσει κάποιες προτάσεις της, εν είδη τροπολογιών, στο κείμενο των «προεδρικών».

Σε ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες για την προεδρία φαίνεται να προκρίνεται αυτή του Αλ. Αλαβάνου με τη στήριξη του «ρεύματος» (χωρίς να αποκλείεται του Τ. Κουράκη αν και συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, όπως τουλάχιστον λέγεται στην Κουμουνδούρου) και του Φ. Κουβέλη, ο οποίος όμως δεν έχει αποσαφηνίσει πλήρως τις προθέσεις του. Πολλά ως προς την υποψηφιότητά του αλλά και ως προς αυτή του Μ. Παπαγιαννάκη, θα κριθούν από το αν τελικά οριστικοποιηθεί η διαφαινόμενη σύμπραξη «ανανεωτών» και «προεδρικών». Σε κάθε περίπτωση στη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι συμμαχίες μπροστά στο Συνέδριο.

  • Το ζήτημα της «ενότητας της αριστεράς» επαναφέρει η ΚΕΔΑ με ανακοίνωσή της. Στις 2 Οκτώβρη συνεδριάζει για να καθορίσει τα παραπέρα βήματά της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ