Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε επικίνδυνες εθνικιστικές ατραπούς
  • Προσφέρει πολιτική κάλυψη στις μισαλλόδοξες απόψεις του νομάρχη Θεσσαλονίκη, στο όνομα της δημοκρατίας!
  • Κανένα πρόβλημα με τη δράση της «Χρυσής Αυγής», τη στάση Αστυνομίας και το ρόλο μερίδας των ΜΜΕ

Σε υπόθαλψη και ενθάρρυνση του εθνικισμού και του ρατσισμού καταλήγει η στάση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν ανοίγει κανένα «μέτωπο» απέναντι στις μισαλλόδοξες και φασιστικές αντιλήψεις, αλλά προσφέρει προκλητική πολιτική κάλυψη στους φορείς τους.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της, επέμεινε και χτες όχι μόνο να μην αποδοκιμάζει τις επικίνδυνες απόψεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης και στελέχους της ΝΔ Π. Ψωμιάδη, αλλά υπερασπίστηκε και το δικαίωμά του να τις εκφράζει στο όνομα της δημοκρατίας!

Ταυτόχρονα, θεώρησε περίπου φυσιολογική τη στάση της Αστυνομίας, η οποία συνέλαβε μόνο Αλβανούς για τα «επεισόδια», ενώ δε διέκρινε καμία ευθύνη στα ΜΜΕ, αναγνωρίζοντάς τους, έμμεσα, το δικαίωμα να προπαγανδίζουν ρατσιστικές απόψεις!

«Κάθε ένα από τα πολιτικά στελέχη, είτε είναι βουλευτής, νομάρχης ή δήμαρχος, έχει δικαίωμα να εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις και «αδιαφορώντας» για το μήνυμα ανοχής που στέλνει σε αποτροπιαστικές «απόψεις», καθώς και στους φορείς τους, όπως αυτές περί «μιασμάτων» που εξέφρασε ο Παν. Ψωμιάδης. «Στη Δημοκρατία επιτρέπονται όλες οι απόψεις, δεν απαγορεύεται καμία. Εάν απαγορεύεται, τότε δεν είναι Δημοκρατία», ήταν η μετέωρη δικαιολογία του. Ολοκληρώνοντας την υπεράσπιση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, επικαλέστηκε το επικίνδυνο επιχείρημα ότι «ο κ. Ψωμιάδης είναι εκλεγμένος νομάρχης Θεσσαλονίκης με ποσοστό πάνω από 50%»(!).

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δε βλέπει καμία ευθύνη για τα «επεισόδια» στους φασίστες της «Χρυσής Αυγής» και γι' αυτό δεν κάνει καμία έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή! Ερωτηθείς αν γίνεται έρευνα για τη συμμετοχή της «Χρυσής Αυγής» στα επεισόδια, ο Θ. Ρουσόπουλος έδωσε την εξής απάντηση: «Η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να αποτρέπει τα επεισόδια και συλλαμβάνει πρωταγωνιστές επεισοδίων»(!). Φυσικά, ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, γιατί δεν έγινε καμία σύλληψη «Χρυσαυγίτη», αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι οι υπαίτιοι ήταν όλοι αλβανικής καταγωγής! «Δεν προτίθεμαι να κάνω σχόλια για το ποιοι συνελήφθησαν. Συνελήφθησαν αυτοί οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές επεισοδίων», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έχει διατάξει καμία έρευνα, γιατί «δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία για οποιοδήποτε πρόβλημα»!

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση μερίδας των ΜΜΕ, που υπέθαλψαν κλίμα εθνικισμού και ρατσισμού, ο εκπρόσωπος και υπουργός Τύπου άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θεωρεί δικαίωμα των ΜΜΕ να διαδίδουν εθνικιστικές απόψεις. «Τα ΜΜΕ ελεύθερα ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημά τους», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στην ερώτηση αν ΜΜΕ θα πρέπει να κρατούν χαμηλούς τόνους σε τέτοιες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ