Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προϊστορία

Δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που γίνονται διάφορα έκτροπα από ακροδεξιούς, μέλη της «Χρυσής Αυγής» και του «Συνδέσμου Φιλάθλων Εθνικών Ομάδων - Γαλάζια στρατιά» (βιτρίνα της «Χρυσής Αυγής» κι αυτός). Μόλις το καλοκαίρι, στη διάρκεια των πανηγυρισμών, για τις νίκες της Εθνικής ποδοσφαίρου στο «Euro 2004», έκαναν έντονη την παρουσία τους στην Ομόνοια, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, χαιρετώντας ναζιστικά και χτυπώντας άγρια όποιους μετανάστες έβρισκαν μπροστά τους. Και τότε, όπως και τώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν απαράδεκτη ολιγωρία.

Ανάλογη παρουσία έχουν κάνει, επίσης, σε παλιότερους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου. Στο ματς Ελλάδα - Γερμανία (Μάρτης 2001) εμφανίστηκαν στις κερκίδες με πανό και σβάστικες και φωνάζοντας ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα. Τα ίδια έγιναν και τον Σεπτέμβρη του 2002, στον αγώνα Ελλάδας - Ισπανίας.

Αυτά, για όποιον αρμόδιο τολμήσει να πει ότι αιφνιδιάστηκαν οι αστυνομικές και όποιες άλλες αρχές, από τα τελευταία απαράδεκτα επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ