Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Στους αγώνες η διέξοδος»

Ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και στο Ηράκλειο, οι τριήμερες εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 13,14 και 15 Σεπτέμβρη. Τα μέλη της ΚΝΕ, που με πολλή όρεξη και δημιουργικότητα, δούλεψαν για το στήσιμο του «κόκκινου χωριού» και στην περιοχή τους, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με πολλούς νέους για τα προβλήματα και αδιέξοδα που τους γεννά η σημερινή πολιτική. Να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί, κάνοντας σαφές σε όλους πως η νεολαία είναι παρούσα και σήμερα και αγωνίζεται να αλλάξει τη ζωή της, να αλλάξει τον κόσμο.

Την Κυριακή, μίλησε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το Σάββατο, ομιλία έκανε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Ηράκλειο φιλοξένησαν πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα με ροκ, αλλά και έντεχνη μουσική, θεατρικό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική και συναυλία με τον Μανώλη Φάμελο.

Απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες που κατέκλυσαν το χώρο, ο Κύριλλος Παπασταύρου, στην ομιλία του, επισήμανε για τη διέξοδο στη σημερινή κατάσταση:

«Υπάρχει διέξοδος που όμως, δε βρίσκεται στους δρόμους της συναίνεσης και της υποταγής, στους δρόμους του ρουσφετιού και της ατομικής λύσης, στους δρόμους της παραίτησης από τη ζωή και της αναζήτησης ψεύτικων κόσμων της ναρκω-κουλτούρας.

Διέξοδος για εμάς υπάρχει στο δρόμο του αγώνα και της συλλογικής πάλης όχι μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, όχι μόνο για τη διεκδίκηση λύσεων σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα, αλλά του αγώνα που θα διεκδικεί μια διαφορετική πολιτική, μια πολιτική που δε θα είναι -τάχα- με όλους, μια πολιτική που θα παίρνει ξεκάθαρη θέση στο πλευρό της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των υπόλοιπων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Πολιτική που θα έρχεται σε ρήξη με τις επιλογές του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».

Ο Σπύρος Στριφτάρης αναφέρθηκε στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αφού επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που στηρίζει η ΝΔ και ο ΣΥΝ και βιώνουν με τραγικό τρόπο η νεολαία και οι εργαζόμενοι, εργάτες και αγρότες, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Ομως, η ελπίδα της ανατροπής αυτής της πολιτικής για την επιβολή μιας άλλης φιλολαϊκής υπάρχει, σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι αυτή βρίσκεται στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων που αναπτύσσονται σ' όλα τα μέτωπα σε σύγκρουση με τους μονόδρομους της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Σ' αυτό το δρόμο κάλεσε τη νεολαία να δώσει μαζί με το λαό τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σε κάθε δημαρχία και νομό. Να καταψηφιστούν οι εκπρόσωποι των μονόδρομων και να ψηφιστούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ.

Χτες ο Σπύρος Στριφτάρης έδωσε συνέντευξη στο Ηράκλειο, ενώ το πρωί περιόδευσε και μίλησε στους εργαζόμενους της Μάνδρας του Δήμου Ηρακλείου. Αργά το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Ηρακλείου στο Χουδέτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ