Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Να γίνουμε το αντίπαλο δέος στην κοινωνία της εκμετάλλευσης

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του Κόμματος

Motion Team

«Διαδώστε τις θέσεις και τα ψηφοδέλτιά τους. Αναδείξτε δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές. Αυτό μπορεί να αποτελέσει το επόμενο νικηφόρο βήμα των ριζοσπαστικών δυνάμεων. Τη συνέχεια των επιτυχιών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και των αντιπολεμικών κινημάτων. Το πρόπλασμα του παλλαϊκού μετώπου αντίστασης. Το αντίπαλο δέος στην κοινωνία της εκμετάλλευσης».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από εκλεγμένους που δε σκύβουν το κεφάλι στη "νέα τάξη πραγμάτων", στα νεοφιλελεύθερα μέτρα. Εχει ανάγκη από εκλεγμένους που αρνούνται να υποταχθούν!

Τα ψηφοδέλτια συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούν να δώσουν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό μπορεί να γίνει με την ψήφο και την αφαίρεση θέσεων.

Η ψήφος μας πρέπει να είναι ψήφος καταδίκης της ασκούμενης πολιτικής από τους νομάρχες και δημάρχους που υποστηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό», σημείωσε δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει και η νεολαία. Και η απάντηση εκφράστηκε με το σύνθημα που ακούστηκε μυριόστομα: «Δήμαρχοι, νομάρχες αγωνιστές και όχι της ΟΝΕ διαχειριστές».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του Κόμματος για τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών σημειώνοντας: «Η αισιοδοξία μας προέρχεται από τις πλατιές συσπειρώσεις που πετύχαμε στους συνδυασμούς μας και από την απήχηση που έχουν αυτοί οι συνδυασμοί στην κοινωνία.

Γι' αυτό ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας μαζικής και ορμητικής δράσης και μιας πιο ουσιαστικής αντιπαράθεσης στα ψηφοδέλτια που στηρίζουν τα άλλα κόμματα».

Στην ειδική αναφορά που έκανε για τη Θεσσαλονίκη και στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα... των υποψηφίων του δικομματισμού, σημείωσε: «Ξέρετε, κύριοι, η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη μόνον από μετρό, υποθαλάσσια, αναπλάσεις, έργα υποδομής που στοιχειώσανε. Εχει ανάγκη οι άνθρωποι που την κατοικούν να έχουν δουλιά, να πληρώνονται αξιοπρεπώς, να έχουν ελεύθερο χρόνο, να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα που καλλιεργούν και εξυψώνουν τον άνθρωπο.

Οι Θεσσαλονικείς έχουμε ανάγκη να ζούμε σε μια πόλη, που δε θα στρατοκρατείται με νέα αρχηγεία του ΝΑΤΟ - όπως αυτό στο Γ΄ Σώμα Στρατού -, που δε θα "βιάζεται" με την καθημερινή παρουσία χιλιάδων ΝΑΤΟικών δολοφόνων στους δρόμους και στο λιμάνι της.

Εχουμε απαίτηση το γνωστό "προκεχωρημένο κλιμάκιο Θεσσαλονίκης" του Στρατηγείου των συμμαχικών δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης, όπως το ονομάζουν, δηλαδή η βάση στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, όχι μόνο να μην αναβαθμιστεί αλλά να φύγει.

Εχουμε απαίτηση τον Ιούνη του 2003 στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην πόλη μας, όταν δηλαδή οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητούν την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την αναμόρφωση προς το χειρότερο της αγροτικής πολιτικής, την κοινή εξωτερική πολιτική και τον ευρωστρατό - που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της ΕΕ στο Κόσσοβο και όπου αλλού, αλλά δε θα εξασφαλίζει τα σύνορά μας - οι εκλεγμένοι στην ΤΑ να είναι με το λαό.

Εχουμε απαίτηση να διαδηλώνουμε ελεύθερα στους δρόμους αυτής της πόλης την αντίθεσή μας σ' αυτή την πολιτική και θέλουμε τους εκλεγμένους νομάρχες και δημάρχους να είναι μαζί μας».

Και κάλεσε σε μαζική στήριξη των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες συνεργαζόμενες δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ