Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γιορτή - προμήνυμα για τους αγώνες που έρχονται

Ο Δ.Μητροπάνος στην κεντρική σκηνή

Motion Team

Ο Δ.Μητροπάνος στην κεντρική σκηνή
Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο, ήταν το προμήνυμα. Ο προπομπός των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές, στους αγώνες για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στην πορεία προς τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη του 2003.

Οι χιλιάδες νεολαίοι, που κατέκλυσαν το χώρο του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων, απέδειξαν πως το ραντεβού της νέας γενιάς με την ΚΝΕ, τη νεολαία του ΚΚΕ, κάθε χρόνο γίνεται και πιο δυναμικό, πιο ουσιαστικό, πιο όμορφο.

Παρά την κακοκαιρία, (κρύο και βροχή) ήταν εκεί οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι εργαζόμενοι. Ηταν εκεί οι χιλιάδες νέοι που δε βολεύονται στο ρόλο του συνεργού στην πολιτική που σμπαραλιάζει τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλιά με δικαιώματα, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στην πολιτική που επιχειρεί να τους μετατρέψει σε θεατές της ίδιας τους της ζωής.

Με την ουσιαστική συμμετοχή τους στις καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, τις συζητήσεις στα περίπτερα που λειτουργούσαν στο χώρο, (μόρφωση - δουλιά, Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, κλπ.) επιβεβαίωσαν πως η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι. Διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και θα παλέψει να τον κερδίσει.

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη
Το Σάββατο τελευταία μέρα των εκδηλώσεων ξεφάντωσαν στη μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μητροπάνο και στο λαϊκό γλέντι που ακολούθησε με την Μαριώ και το συγκρότημά της.

Μαζί τους και οι μεγαλύτερης ηλικίας, οι εργαζόμενοι, οι αγωνιστές της Αντίστασης, «αγωγοί» της πείρας δεκαετιών του κινήματος.

Ολοι μαζί έστειλαν το μήνυμα της ανυποχώρητης πάλης. Και όλοι με μια φωνή δήλωσαν «παρών» στο κάλεσμα συστράτευσης για τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών που απηύθυνε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το βήμα του Φεστιβάλ.

Και βροντοφώναξαν: «Ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε και ΝΔ, αυτή η ψήφος είναι του λαού».

Δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους υποψήφιους αγωνιστές δημάρχους που δήλωσαν το «παρών» στο μεγάλο ετήσιο αγωνιστικό ραντεβού της νέας γενιάς.

Παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣΥ Γ. Ρόκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Α. Σαχίνης, αλλά και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.


Η Μαριώ και το συγκρότημά της

Motion Team

Η Μαριώ και το συγκρότημά της

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ