Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Δημιουργεί παράδοση

Πρωτόγνωρη ήταν φέτος η συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έγιναν το Σαββατοκύριακο σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι νέοι όπως και τα προηγούμενα χρόνια ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού με τους Κνίτες και τις Κνίτισσες και έστησαν για άλλη μια χρονιά το πανηγύρι της νιότης και της αμφισβήτησης κόντρα στην πολιτική που τους θέλει εθελοντές στην υποταγή.

Στην Κομοτηνή την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, μίλησε η Σ. Βλισήδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την ομιλία του Θ. Γκιώνη, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Τόσο η ομιλία όσο και η συναυλία που ακολούθησε με τον Λάκη Παπαδόπουλο έγιναν με τους νέους να αντιστέκονται στη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα.

Και στην Αλεξανδρούπολη, παρά την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες, εκατοντάδες νεολαίοι συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Δήλωσαν το «παρών» στο κάλεσμα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για συστράτευση στους νέους αγώνες, για μαζικοποίηση του κινήματος κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ και Νέας Τάξης.

Μίλησαν ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Δ. Κουκουράβας, γραμματέας της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ