Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προσφορά και στο σκάκι

Δεκάδες νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας συμμετείχαν στους ερασιτεχνικούς αγώνες σκάκι που έγιναν στη διάρκεια του τριημέρου, με την εθελοντική και αφιλοκερδή συμμετοχή των μελών της εθνικής ομάδας σκάκι Σ. Χαλκιά και Θ. Μαστροβασίλη.

Κορυφαία στιγμή η βραδιά της Παρασκευής και ο αγώνας σιμουλτανέ που έγινε με τον 22χρονο Στέλιο Χαλκιά απέναντι σε 25 εθελοντές σκακιστές.

Ο Σ. Χαλκιάς Γκραν Μετρ, τρίτος παγκόσμιος πρωταθλητής νέων για δύο συνεχόμενες χρονιές, συμπρωταθλητής Ελλάδας, και μέλος της Εθνικής Ελλάδος, μιλώντας στο «Ρ» χαρακτήρισε πολύ σημαντική και ιδιαίτερα ενθαρρυντική την προσπάθεια που καταβάλλει χρόνια τώρα η ΚΝΕ.

«Είναι πολύ ευχάριστο να έρχεσαι σε έναν τέτοιο χώρο, να ακούς μουσικές, να βλέπεις τόσους ανθρώπους κάτω από μια κοινή ιδεολογία και να ασχολούνται και με το σκάκι». Αναφέρθηκε στην ελλιπή στήριξη που παρέχει η πολιτεία και σημείωσε: «Είναι ελάχιστοι οι φορείς που το περιθάλπουν και το αγκαλιάζουν. Η ΚΝΕ είναι ένας από αυτούς. Είναι μια οργάνωση, η οποία προσπαθεί να κάνει εκδηλώσεις με το σκάκι. Ερχονται πάρα πολλά παιδιά, πολλοί πρωταθλητές επίσης είτε ως απλοί θεατές».

Και κατέληξε μιλώντας για τα σχέδια που καταστρώνουν μαζί με την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου παγκοσμίως σιμουλτανέ στη διάρκεια των φεστιβαλικών εκδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ