ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΓΚΡΑΝΣΧΟΠΕΡΣ 2-1
Τα εύκολα... δύσκολα

Μία νίκη που όμως είναι εύκολα ανατρέψιμη, πήρε χτες ο ΠΑΟΚ από την Γκρανσχόπερς στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος», παίζοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα δεκάλεπτο στην επανάληψη, κατάφερε να επικρατήσει των Ελβετών με 2-1.

Οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη έδειξαν ικανοί να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν για να έχουν ένα σκορ ασφαλείας και να βρεθούν στην Ελβετία με διαφορετικό «αέρα», ύστερα από 14 βράδια. Ενα πέναλτι όμως ήταν αρκετό για να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι και να έχουν σοβαρές ελπίδες πρόκρισης.

Με την έναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι έδειξαν τα... δόντια τους. Οι επιθετικοί πίεσαν και μόλις στο 3' ο Χασιώτης ήταν αυτός που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έδωσαν έναν άλλο τόνο στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι χωρίς όμως να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Τοχούρογλου, αν και ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά και κυρίως αναλώθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου.

Στην επανάληψη, ο «Δικέφαλος» κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα, που του έδινε και σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, χάρη στη διπλή προσπάθεια του Γιασεμάκη στο 48'. Από εκεί και πέρα, προσπαθούσε να ανακόψει τις επιθετικές προσπάθειες των Ελβετών και μάλιστα στο 58' ο Τοχούρογλου, με αυτοθυσία έσωσε την εστία της ομάδας του σε τετ-α-τετ με τον Καμπανα. Ομως, με παράδειγμα αυτό και τα αρκετά αμυντικά λάθη, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν στοιχίσει στην ομάδα του Αναστασιάδη, ήρθε η ανατροπή του Εντουάρντο από τον Χασιώτη στο 63' και έτσι ο Βέλγος διαιτητής, Χιούγκε, έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νούνιεζ.

Από εκεί και πέρα, οι Ελβετοί προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση όμως τόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ όσο και οι αμυντικοί που αφυπνίστηκαν, δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα, προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία όμως, να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, ειδικά στις καθυστερήσεις και έτσι το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Φουτσίνι, Αμπονσά, Ουντέζε, Κουτσόπουλος (19' Σπάσιτς, 73' Σαλπιγγίδης), Κουκιέλκα (83' Νάστος), Γεωργιάδης, Χασιώτης, Καφές, Οκκάς, Γιασεμάκης.

Γκρανσχόπερς: Μπόρερ, Γιάγκι, Γκέρμπερ, Σμίλιανιτς, Μιτρέσκι, Καμπάνας, Ταραράτσε, Σβέγκλερ, Νούνιεζ, Μπαρίχο (82' Πέτριτς), Εντουάρντο.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ 1-1
Πολύτιμη ισοπαλία

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού Αγγελος Μπασινάς

Sportidea

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού Αγγελος Μπασινάς
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Του απεσταλμένου μας Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).-

«Ορθιος» στάθηκε χτες ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού στην πρώτη αναμέτρησή του με τη Φενέρμπαχτσε στο στάδιο «Σουκρού Σαράτσογλου» αναδείχτηκε ισόπαλος με την τουρκική ομάδα με 1-1. Πριν τον αγώνα ο Ουρουγουανός τεχνικός των «πρασίνων» Σέρτζιο Μαρκαριάν είχε ζητήσει από τους παίχτες του να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, δηλαδή ή τη νίκη ή την ισοπαλία. Το αίτημά του τελικά έγινε πράξη χτες στο κατάμεστο από περίπου 45.000 φιλάθλους γήπεδο, καθώς ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, με εξαίρεση τα πρώτα 20 λεπτά, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν παρέδωσε τα... όπλα. Οι «πράσινοι» κόντρα στην πεισματάρα Φενέρμπαχτσε παρουσιάστηκαν χωρίς άγχος και πάλεψαν φιλότιμα να διατηρήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα που ήταν απόρροια της «βολίδας» που εξαπέλυσε ο Αγγελος Μπασινάς από τα 35 μέτρα (15') και του τέρματος που πέτυχε ο Ουάσιγκτον στο 43'. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη φάση ο Ιταλός διαιτητής Ροντομόντι, «έκλεισε τα μάτια» στην υπόδειξη του επόπτη ότι ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε με το χέρι την μπάλα στη μικρή περιοχή και έπειτα πλάσαρε τον Νικοπολίδη. Πάντως, το γεγονός αυτό δε φάνηκε να επηρεάζει την ψυχολογία των «πρασίνων» οι οποίοι στην επανάληψη προσπαθούσαν κυρίως με κόντρα επιθέσεις να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ομως η πίεση των Τούρκων και οι συνεχόμενες εξορμήσεις τους, κρατούσε κατά κάποιο τρόπο τους παίχτες του Παναθηναϊκού κλεισμένους πίσω, με αποτέλεσμα η άμυνα να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα. Από τους παίχτες που ξεχώρισαν, εκτός από τον Μπασινά ήταν και ο Σεϊταρίδης, ο οποίος στον αγώνα ήταν πανταχού παρών αλλά και ο Νικοπολίδης ο οποίος μεταξύ άλλων αξιόλογων επεμβάσεών του, στο 30' βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Ουάσιγκτον, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα με τα πόδια. Σημειώνεται ότι πριν τον αγώνα οπαδοί των δύο ομάδων προκάλεσαν επεισόδια, ενώ λίγο πριν την αναμέτρηση εκτοξεύτηκαν καθίσματα.

Τις κίτρινες κάρτες του Ιταλού διαιτητή αντίκρισαν οι Χένρικσεν, Μικαέλσεν, Φύσσας, Κωνσταντινίδης, Σάριτς - Στέβιτς, Ορτέγκα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ρουστού, Ογκούν, Ράπετς, Γκεχούν, Σανλί, Ουάσιγκτον, Ακιέλ, Ορτέγκα, Γιόνσον, Στέβιτς (79' Μπαϊρακτάρ), Ουμίτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης (65' Σάριτς), Μικαέλσεν (86' Γκούμας), Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (60' Ολισαντέμπε).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αντίο Μπάγερ...

Το πρόωρο αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος που είπαν οι Βαυαροί της Μπάγερ Μονάχου, σίγουρα είναι το στοιχείο που σημάδεψε την πρώτη φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η 5η αγωνιστική έμελλε να βάλει και το τέλος στα όνειρα και στις ελπίδες της ομάδας του Χίτζεφελντ είτε για συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε για πρόκριση στο ΟΥΕΦΑ. Η ήττα από τη Λα Κορούνια με 2-1, έθεσε τέρμα στις ελπίδες των Γερμανών καθώς και μαθηματικά πλέον δε διεκδικούν τίποτα.

Πάντως στον ίδιο όμιλο για τη δεύτερη θέση, παραμένουν τα πάντα ανοιχτά καθώς αν εξαιρέσει κανείς τη Μίλαν που είναι σίγουρα στους «16» της φετινής διοργάνωσης, μάχη δίνουν για τη δεύτερη θέση Λα Κορούνια και Λανς με τους Ισπανούς να είναι σε καλύτερη μοίρα.

«Φωτιά» όμως πήρε και ο 8ος όμιλος που μέχρι την τέταρτη αγωνιστική φαίνονταν ξεκάθαρα τα πράγματα. Η νίκη της Λοκομοτίβ Μόσχας μέσα στην Τουρκία επί της Γαλατάσεραϊ με 2-1, έφερε τις δυο ομάδες μαζί με την Μπριζ που δεν μπόρεσε να νικήσει την Μπαρτσελόνα, που έπαιζε με αναπληρωματικούς, να διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση. Οι Ρώσοι πάντως έχουν πιο εύκολο έργο αφού θα υποδεχτούν τους Βέλγους ενώ οι Τούρκοι θα παίξουν στη Βαρκελώνη.

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα και στον 5ο όμιλο με τη νίκη της Νιούκαστλ επί της Ντιναμό Κιέβου. Εκτος βέβαια της Γιουβέντους που ήδη έχει καθαρίσει. Οι Ουκρανοί πάντως αν κερδίσουν τους Ιταλούς στην τελευταία αγωνιστική, παίρνουν μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης άσχετα με το τι θα γίνει στο Φέγενορντ-Γιουβέντους. Στα αξιοσημείωτα της 5ης αγωνιστικής συγκαταλέγονται τα δυο σπουδαία «διπλά» της Ρόμα στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια στο Ανφιλντ επί της Λίβερπουλ.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες ανά όμιλο είναι: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ντόρτμουντ 10, Αρσεναλ 9, Αϊντχόβεν 5, Οσερ 4. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Βαλένθια 13, Λίβερπουλ 7, Βασιλεία 5, Σπάρτακ Μόσχας 0. 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ 8, Ρόμα 8, ΑΕΚ 5, Γκενκ 3. 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιντερ 8, Αγιαξ 8, Λιόν 7, Ρόζεμπουργκ 3. 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Γιουβέντους 10, Ντιναμό Κ. 7, Νιούκαστλ 6, Φέγενορντ 5. 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γ 12, Λεβερκούζεν 9, Μακάμπι Χ 6, Ολυμπιακός 3. 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μίλαν 12, Λα Κορούνια 9, Λανς 7, Μπάγερν Μ 1. 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα 15, Μπριζ 5, Γαλατάσεραϊ 4, Λοκομοτίβ 4.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διπλή απογοήτευση

Την ήττα γνώρισαν χθες και οι δυο ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Τόσο η ΑΕΚ στη Λαμία, όσο και ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία δεν μπόρεσαν να πάρουν το ροζ φύλο αγώνα με αντιπάλους την Αλμπα και τη Σιένα αντίστοιχα.

ΑΕΚ - ΑΛΜΠΑ 87-88 παράταση (κ.α.78-78)

Ούτε αυτή τη φορά η ΑΕΚ κατάφερε να γευτεί τη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, φθάνοντας έτσι τις τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα αν και ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενη με 21-10, έχοντας σαν κορυφαίο μάλιστα τον Τζον Ρίλι, εντούτοις στη συνέχεια κατέρρευσε. Οι Γερμανοί στη δεύτερη περίοδο με κορυφαίο τον Κόλινς ανέκαμψαν με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να προηγηθούν 35-32. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι και αυτή τη φορά ήταν η ώρα του Στογιάνοβιτς να δώσει προβάδισμα στην Αλμπα με 44-52, απέναντι σε μια ΑΕΚ που ήταν φανερά εκτός ρυθμού. Τα πράγματα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Κακιούζης ανέβασε την απόδοσή του, όπως και ο Μπετς, αλλά από γερμανικής πλευράς ο Ντεμιρέλ διατήρησε την Αλμπα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε σε παράταση. Εκεί οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά απέναντι στους παίκτες του Σάκοτα που είχαν το άγχος.

ΑΕΚ: Μπλάκνεϊ 14 (1), Ταπούτος 2, Ρίλι 17 (3), Χατζής 2, Κικίλιας 3, Αντιτς 9 (1), Μπετς 17, Κακιούζης 19, Τσιάρας 4. Αλμπα: Ροντλ 2, Στανόγιεβιτς 17, Πέσιτς 12, Ράνκιν 4, Οζτούρκ 6, Ντεμιρέλ 9 (1), Γκάρις 4, Λόλις 15, Κόλινς 19 (1).

ΣΙΕΝΑ - ΠΑΟ 77-69

Εχοντας νευρικότητα και παίζοντας με καλή απόδοση μόνο για 10` ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Σιένα. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν από τους Ιταλούς οι οποίοι προηγήθηκαν 23-14 στην πρώτη περίοδο. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα χάρη στον Μίντλετον κατάφερε να προηγηθεί με 37-34 στο ημίχρονο. Ομως στην επανάληψη οι Ιταλοί πήραν τα ηνία του αγώνα κυρίως με την ευστοχία των Ζουκάουσκας και Στεπάνοφ από την περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να μειώσει σε 66-63 στο 38`, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ