Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΓΚΡΑΝΣΧΟΠΕΡΣ 2-1
Τα εύκολα... δύσκολα

Μία νίκη που όμως είναι εύκολα ανατρέψιμη, πήρε χτες ο ΠΑΟΚ από την Γκρανσχόπερς στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος», παίζοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα δεκάλεπτο στην επανάληψη, κατάφερε να επικρατήσει των Ελβετών με 2-1.

Οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη έδειξαν ικανοί να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν για να έχουν ένα σκορ ασφαλείας και να βρεθούν στην Ελβετία με διαφορετικό «αέρα», ύστερα από 14 βράδια. Ενα πέναλτι όμως ήταν αρκετό για να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι και να έχουν σοβαρές ελπίδες πρόκρισης.

Με την έναρξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι έδειξαν τα... δόντια τους. Οι επιθετικοί πίεσαν και μόλις στο 3' ο Χασιώτης ήταν αυτός που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έδωσαν έναν άλλο τόνο στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι χωρίς όμως να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Τοχούρογλου, αν και ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά και κυρίως αναλώθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου.

Στην επανάληψη, ο «Δικέφαλος» κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα, που του έδινε και σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, χάρη στη διπλή προσπάθεια του Γιασεμάκη στο 48'. Από εκεί και πέρα, προσπαθούσε να ανακόψει τις επιθετικές προσπάθειες των Ελβετών και μάλιστα στο 58' ο Τοχούρογλου, με αυτοθυσία έσωσε την εστία της ομάδας του σε τετ-α-τετ με τον Καμπανα. Ομως, με παράδειγμα αυτό και τα αρκετά αμυντικά λάθη, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν στοιχίσει στην ομάδα του Αναστασιάδη, ήρθε η ανατροπή του Εντουάρντο από τον Χασιώτη στο 63' και έτσι ο Βέλγος διαιτητής, Χιούγκε, έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νούνιεζ.

Από εκεί και πέρα, οι Ελβετοί προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση όμως τόσο ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ όσο και οι αμυντικοί που αφυπνίστηκαν, δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα, προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία όμως, να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, ειδικά στις καθυστερήσεις και έτσι το 2-1 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Φουτσίνι, Αμπονσά, Ουντέζε, Κουτσόπουλος (19' Σπάσιτς, 73' Σαλπιγγίδης), Κουκιέλκα (83' Νάστος), Γεωργιάδης, Χασιώτης, Καφές, Οκκάς, Γιασεμάκης.

Γκρανσχόπερς: Μπόρερ, Γιάγκι, Γκέρμπερ, Σμίλιανιτς, Μιτρέσκι, Καμπάνας, Ταραράτσε, Σβέγκλερ, Νούνιεζ, Μπαρίχο (82' Πέτριτς), Εντουάρντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ