Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ολα θα κριθούν στη Ρώμη

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

Sportidea

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη πλέον για την ΑΕΚ, αφού εκεί θα κριθεί ουσιαστικά και τυπικά το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας για τη φετινή περίοδο. Την τελευταία αγωνιστική της Α` φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ενωση θα κοντραριστεί με τη Ρόμα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Από το να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου, μέχρι και να αποκλειστεί ακόμα και από το ΟΥΕΦΑ. Συγκεκριμένα, εάν οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να πετύχουν στο Ολίμπικο την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, τότε εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού θα ισοβαθμούν με τους «Ρωμαίους» αλλά προκρίνονται λόγω της μεταξύ τους νίκης. Σ' αυτό το ενδεχόμενο η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει και το... κάτι παραπάνω, αφού με ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βέλγιο από την Γκενκ, στην τριπλή ισοβαθμία (ΑΕΚ, Ρεάλ Ρόμα από 8 β) η πρωτιά πάει στους «κιτρινόμαυρους». Αυτά όσον αφορά τα σενάρια της ευτυχίας... αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα σενάρια της «καταστροφής». Σ' αυτό το ενδεχόμενο, αν η ΑΕΚ χάσει από τη Ρόμα ή φέρει ισοπαλία και παράλληλα η Γκενκ νικήσει τη Ρεάλ, τότε η τρίτη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ πάει στους Βέλγους, είτε γιατί θα προηγούνται σε βαθμούς (αν χάσουν οι «κίτρινοι»), είτε γιατί στην ισοβαθμία ευνοούνται (εξαιτίας του 1-1 της Αθήνας).

Ετσι λοιπόν στην «αιώνια πόλη» θα παίξουν μια χρονιά οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι οποίοι παρά την όχι καλή απόδοση που είχαν κόντρα στην Γκενκ, συνεχίζουν να ελπίζουν. Οπως τόνισε και ο προπονητής της ΑΕΚ: «Είναι δύσκολο το να νικήσεις στη Ρώμη, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται»...

Εκείνο πάντως που προβληματίζει τον «Ντούσκο» είναι οι χαμένες ευκαιρίες, που για άλλη μια φορά υπήρξαν, αλλά οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Οσο για τα παράπονα που εξέφρασαν όλοι για τη διαιτησία του Ελβετού (με ιταλική καταγωγή) Μπουζάκα, κυρίως για την ακύρωση του γκολ του Λάκη στο 9`, καθώς και για τον καταλογισμό του τέρματος των Ελβετών που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ο «Ντούσκο» δε θέλησε να δώσει συνέχεια. «Δε θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι παθητικά και χωρίς να πάρουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο αντίπαλος ξεκίνησε καλύτερα από εμάς», τόνισε ο «κιτρινόμαυρος τεχνικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ