Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ 1-1
Πολύτιμη ισοπαλία

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού Αγγελος Μπασινάς

Sportidea

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού Αγγελος Μπασινάς
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (Του απεσταλμένου μας Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ).-

«Ορθιος» στάθηκε χτες ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού στην πρώτη αναμέτρησή του με τη Φενέρμπαχτσε στο στάδιο «Σουκρού Σαράτσογλου» αναδείχτηκε ισόπαλος με την τουρκική ομάδα με 1-1. Πριν τον αγώνα ο Ουρουγουανός τεχνικός των «πρασίνων» Σέρτζιο Μαρκαριάν είχε ζητήσει από τους παίχτες του να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, δηλαδή ή τη νίκη ή την ισοπαλία. Το αίτημά του τελικά έγινε πράξη χτες στο κατάμεστο από περίπου 45.000 φιλάθλους γήπεδο, καθώς ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, με εξαίρεση τα πρώτα 20 λεπτά, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν παρέδωσε τα... όπλα. Οι «πράσινοι» κόντρα στην πεισματάρα Φενέρμπαχτσε παρουσιάστηκαν χωρίς άγχος και πάλεψαν φιλότιμα να διατηρήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα που ήταν απόρροια της «βολίδας» που εξαπέλυσε ο Αγγελος Μπασινάς από τα 35 μέτρα (15') και του τέρματος που πέτυχε ο Ουάσιγκτον στο 43'. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη φάση ο Ιταλός διαιτητής Ροντομόντι, «έκλεισε τα μάτια» στην υπόδειξη του επόπτη ότι ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε με το χέρι την μπάλα στη μικρή περιοχή και έπειτα πλάσαρε τον Νικοπολίδη. Πάντως, το γεγονός αυτό δε φάνηκε να επηρεάζει την ψυχολογία των «πρασίνων» οι οποίοι στην επανάληψη προσπαθούσαν κυρίως με κόντρα επιθέσεις να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ομως η πίεση των Τούρκων και οι συνεχόμενες εξορμήσεις τους, κρατούσε κατά κάποιο τρόπο τους παίχτες του Παναθηναϊκού κλεισμένους πίσω, με αποτέλεσμα η άμυνα να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα. Από τους παίχτες που ξεχώρισαν, εκτός από τον Μπασινά ήταν και ο Σεϊταρίδης, ο οποίος στον αγώνα ήταν πανταχού παρών αλλά και ο Νικοπολίδης ο οποίος μεταξύ άλλων αξιόλογων επεμβάσεών του, στο 30' βγήκε νικητής στο τετ α τετ που είχε με τον Ουάσιγκτον, διώχνοντας εντυπωσιακά την μπάλα με τα πόδια. Σημειώνεται ότι πριν τον αγώνα οπαδοί των δύο ομάδων προκάλεσαν επεισόδια, ενώ λίγο πριν την αναμέτρηση εκτοξεύτηκαν καθίσματα.

Τις κίτρινες κάρτες του Ιταλού διαιτητή αντίκρισαν οι Χένρικσεν, Μικαέλσεν, Φύσσας, Κωνσταντινίδης, Σάριτς - Στέβιτς, Ορτέγκα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ρουστού, Ογκούν, Ράπετς, Γκεχούν, Σανλί, Ουάσιγκτον, Ακιέλ, Ορτέγκα, Γιόνσον, Στέβιτς (79' Μπαϊρακτάρ), Ουμίτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης (65' Σάριτς), Μικαέλσεν (86' Γκούμας), Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου (60' Ολισαντέμπε).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ