ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Γενάρη 2003
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ φτάνει παντού

Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι διαδικασίες για την οργάνωση της διαδήλωσης στο Ναύπλιο που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις 24 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Δημαρχείου με μεγάλη, όπως όλα δείχνουν, συμμετοχή κόσμου.

Το μήνυμα και το κάλεσμα για τη διαδήλωση φτάνει παντού. Στις πέντε μέρες όμως που απέμειναν μέχρι την Παρασκευή θα ενταθεί ακόμα περισσότερο η δουλιά για την επιτυχία της διαδήλωσης. Οπως και όλες τις προηγούμενες μέρες θα συνεχιστούν από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» οι περιοδείες, εξορμήσεις, εκδηλώσεις για να απλωθεί παντού το κάλεσμα της συμμετοχής. Να μη μείνει ούτε ένας που να μην καλεστεί να ενώσει τη φωνή του και να καταδικάσει τα νέα αντεργατικά τερατουργήματα που θα προετοιμάσουν οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ, με ρόλο συντονιστή την ίδια την ελληνική κυβέρνηση που ασκεί χρέη προεδρίας.

Και τη βδομάδα που έρχεται, λίγες μέρες πριν τη διαδήλωση του Ναυπλίου, έχουν προγραμματιστεί σειρά περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους εργασίας και γειτονιές.

Αύριο Δευτέρα, περιοδείες θα γίνουν, στους χώρους που συγκεντρώνονται εργάτες των δήμων Καλλιθέας και Ταύρου, στη ΣΒΙΕ στην Κουμουνδούρου και το απόγευμα στις ιδιωτικές σχολές «Le Mont». Στις 21 Γενάρη, στην Τεχνική Διεύθυνση της «Ολυμπιακής» στα Σπάτα και στο «Hondos Center» στο Περιστέρι. Στις 22 του Γενάρη, στην ΕΤΥΜ Αμυνας στην Ηλιούπολη.

Αυτό που έρχεται ως μήνυμα από παντού είναι, ότι το Ναύπλιο δε θα είναι σταθμός μόνο για την Ελληνική Προεδρία, αλλά και για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Οι δηλώσεις συμμετοχής στη διαδήλωση που έχουν γίνει μέχρι σήμερα συνηγορούν σ' αυτό και προδιαθέτουν, ότι την Παρασκευή το Ναύπλιο θα πλημμυρίσει από τις φωνές εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών, φοιτητών, συνταξιούχων, γυναικών κ.ά.

Ηδη ο αριθμός των 150 πούλμαν που έχει δώσει το ΠΑΜΕ, ότι θα αναχωρήσουν λέει πολλά, ενώ και μια σειρά ακόμα σωματεία, ομοσπονδίες, τοπικές και κλαδικές επιτροπές της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» που έχουν συγκροτηθεί, μαζεύουν καθημερινά τις δικές τους συμμετοχές για το Ναύπλιο.

Με κομμένη ανάσα

(Η τιτανομαχία του Στάλινγκραντ)

ΗΤΑΝ οι στερνοί μήνες του 1942, τότε που η μάχη του Στάλινγκραντ τραβούσε στην αποκορύφωσή της. Ηταν οι μέρες, οι ώρες που κι εμείς όπως βέβαια μπορούσαμε, ζούσαμε νύχτα μέρα την τιτανομαχία του Κόκκινου Στρατού. Ηταν εκείνα τ' αξέχαστα πρωινά, που σύντροφοι, συναγωνιστές, φίλοι της γειτονιάς πατριώτες αντί για το καθιερωμένο «καλημέρα» ρωτούσαν αυτόν που ήξεραν πως είχε αφουγκραστεί τα νέα: Βαστάνε; Κρατάνε; Αντέχουν;

ΡΩΤΟΥΣΑΝ μ' αγωνία για τη μεγάλη εκείνη μάχη, που συνεχιζόταν μήνες στο Στάλινγκραντ, για τον Κόκκινο Στρατό που πολεμούσε από εργοστάσιο σε εργοστάσιο, από σπίτι σε σπίτι. Μια μάχη που όλος ο κόσμος την παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα. Ο αντιστασιακός Τύπος, ο «Ρ», η «Ελεύθερη Ελλάδα» αλλά και πολλά άλλα ΕΑΜικά έντυπα δημοσίευαν πολλά υλικά για τη μεγάλη αυτή μάχη τόσο κρίσιμη σ' εκείνη τη στιγμή. Ομως η εφημερίδα που τότε ξεχώριζε ήταν τα «Σοβιετικά Νέα» που έφερνε ως την τελευταία γειτονιά τις ειδήσεις του Ανατολικού Μετώπου.

Σ' ΕΚΕΙΝΗ την περίοδο, ο ραδιοσταθμός της Μόσχας, στις ελληνικές εκπομπές του έδινε επίσης και πλατιές περιλήψεις με ανταποκρίσεις απεσταλμένων του στα μέτωπα του πολέμου. Ανάμεσα σ' αυτές κι εκείνες του Ερενμπουργκ, που με την αμεσότητα που είχαν, έδιναν συγκλονιστικά όλες τις μεγάλες στιγμές της τιτάνιας σύγκρουσης, που στα τέλη του 1942 διεξαγόταν στο Στάλινγκραντ.

ΧΩΡΙΣ τα σημερινά τεχνικά μέσα καταγραφής των εκπομπών, τότε μόνο με το αυτί, οι δυσκολίες να τις αποτυπώσουνε σωστά στο χαρτί ήταν μεγάλες. Παρ' όλα αυτά με τον καιρό, την επιμονή αλλά και τη συνεχή εξάσκηση, τα συνεργεία με τα παράνομα ραδιόφωνα, μας έδιναν πολύτιμα υλικά για τον αντιστασιακό Τύπο και φυσικά και για τα «Σοβιετικά Νέα».

ΦΕΡΝΟΥΜΕ έτσι σήμερα στο νου, ύστερα από 60 χρόνια, ανταποκρίσεις του Ερενμπουργκ που μας έδιναν τη συγκλονιστική ατμόσφαιρα της σύγκρουσης. «...Τα μάτια όλου του κόσμου - έγραφε στην ανταπόκρισή του από το πεδίο της μάχης ο Ερενμπουργκ - τούτη την ώρα καρφώνονται πάνω στην πολιτεία του Βόλγα. Είναι ο δεύτερος μήνας της μεγάλης, της σκληρής μάχης για το Στάλινγκραντ. Ο Βόλγας διασχίζει όχι μόνο τη Ρωσία μα και την καρδιά κάθε Ρώσου. Από το Βόλγα βγαίνει η ιστορία μας. Ο Βόλγας είναι ο πλούτος της Ρωσίας. Στο Βόλγα είναι αφιερωμένα τα ρούσικα τραγούδια...

ΣΕ ΤΟΥΤΟ τον πόλεμο ο Βόλγας αγκαλιάζει όλο το μέτωπο. Τούτη την ώρα μάχες γίνονται στην πόλη του Ργεφ, καθώς οι χιτλερικοί προσπαθούν να περάσουν το Βόλγα, που στο σημείο αυτό είναι σαν ποταμάκι, ένα ρυάκι... Στο Στάλινγκραντ ο Βόλγας μοιάζει με θάλασσα και τον περνούν με πορθμεία. Εκεί πάνω στα ξάγναντα σ' άλλους καιρούς, οι ερωτευμένοι, τα ζευγαράκια κοιτάγανε τα καράβια καθώς ταξίδευαν πάνω του και που τώρα εκεί είναι φωλιές με πολυβόλα. Και στις σπηλιές που βρίσκονται εκεί, γυναίκες και παιδιά έχουν βρει καταφύγιο μέσα στις φοβερές, τις ανείπωτες δοκιμασίες...».

ΚΑΙ ΔΕΝ ήταν η μοναδική ανταπόκριση. Κι άλλες, πολεμικά κείμενα από τα μέτωπα δίνουν μάχες, άλλα περιστατικά αφάνταστου ηρωισμού. Ξεπερνώντας έτσι όλες αυτές τις δυσκολίες, που είχε τότε η καταγραφή τους, τροφοδοτούσαν τις αντιστασιακές εφημερίδες. Κρατούσαν έτσι γερά το μέτωπο μπροστά σ' εκείνο το ξέφρενο όργιο της γκεμπελικής προπαγάνδας που οι μηχανισμοί των χιτλερικών διοχέτευαν κάθε στιγμή σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

ΚΥΝΗΓΗΤΟ των ειδήσεων στις πηγές μ' όλους τους τρόπους. Και φυσικά και με όλους τους κινδύνους. Να προσθέσουμε, τέλος, πως για τις εξωτερικές ειδήσεις και για αρκετό καιρό είχαμε πετύχει να έχουμε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που το 'χαν στα χέρια τους οι Γερμανοί, τις σοβιετικές ειδήσεις του Πρακτορείου ΤΑΣ όπως επίσης και του Ρόιτερ. Ενας νεολαίος, ΕΠΟΝίτης, στις ώρες της βάρδιας του «έπιανε» τις εκπομπές της Μόσχας και του Λονδίνου και μας τις έφερνε στην ΕΠΟΝ. Υλικά πολύτιμα και μοναδικά τόσο για τις εφημερίδες όσο και γενικότερα για ενημέρωση του ΕΑΜ στην πορεία του συμμαχικού αγώνα. Κυνηγητό της είδησης μέσα στη «φωλιά» του λύκου...


Του
Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ

Φόρουμ και πράσινα άλογα

Προχτές η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ οργάνωσε μια φιέστα για τους μετανάστες. Επί δύο μέρες όλοι όσοι παρήλασαν από το βήμα εξηγούσαν γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικά οι μετανάστες πρέπει να υποστηρίξουν τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Τις ώρες που εξελισσόταν η διημερίδα, γίνονταν και οι κηδείες των λαθρομεταναστών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον παγωμένο Γράμμο, κάποιοι πάλευαν με τα κύματα στο Αιγαίο και άλλοι τα έπαιζαν όλα κορόνα - γράμματα για να περάσουν από τα ναρκοπέδια του Εβρου. Ολα αυτά είναι η εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Αυτήν την πολιτική ζητάει να στηρίξουμε η ΓΣΕΕ στα πλαίσια «μιας άλλης Ευρώπης που είναι εφικτή» κι αυτήν την πολιτική καλούνται να στηρίξουν στα πλαίσια του Κοινωνικού Φόρουμ οι παρατηρητές της, Αγαδάκος και Καλύβης.

Προχτές οι συμβασιούχοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα διαδήλωναν στην Αθήνα, ζητώντας μόνιμη, σταθερή και πλήρη εργασία. Την ίδια ώρα ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, αφού απέρριψαν όλες τις προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πρότειναν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, αποφάσιζαν στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ότι η τριτοβάθμια οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων θα μετέχει στο Κοινωνικό Φόρουμ, το οποίο με τη σειρά του ανακοίνωνε ότι στη χτεσινή συζήτηση στο Ναύπλιο θα μίλαγε για τις εργασιακές σχέσεις ο Δ. Χατζησωκράτης, αυτός που έλεγε ότι η «Λευκή Βίβλος» του Ντελόρ είναι προοδευτικό κείμενο. Προοδευτικό το κείμενο με βάση το οποίο οι σημερινοί συμβασιούχοι είναι λίγοι και πρέπει να γίνουν περισσότεροι! Χωράνε όλα αυτά μαζί στο Κοινωνικό Φόρουμ; Χωράνε! Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του.

Προχτές, επίσης, οι ναυτεργάτες που σπουδάζουν στο ΚΕΣΕΝ και οι σπουδαστές των ναυτικών ακαδημιών έκλειναν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις «σοσιαλιστικές» επιλογές ενός από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που μάχεται κι αυτός το νεοφιλελευθερισμό, του Γ. Ανωμερίτη. Ποιον είχαν απέναντί τους οι ναυτεργάτες και οι σπουδαστές; Αυτόν που στο όνομα της «άλλης Ευρώπης που είναι εφικτή» απειλεί ανοιχτά όσους τολμούν να καταγγείλουν ότι ο ελληνόκτητος εφοπλιστικός στόλος δε σκοτώνει μόνο το περιβάλλον («Πρεστίζ»), αλλά και τα πολυφυλετικά πληρώματα των πλοίων.

Η «άλλη Ευρώπη που είναι εφικτή» δείχνει τα δόντια της αυτές τις μέρες με την εφαρμογή του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου, τον οποίο η διοίκηση του ΕΚ Θεσσαλονίκης αποφάσισε προχτές να παρακολουθήσει ως προς τη σωστή εφαρμογή του! Ναι, και το ΕΚΘ μετέχει στο Φόρουμ! Οπως μετέχει και η ΟΤΟΕ! Ναι, η ΟΤΟΕ που διακατέχεται από αγωνία για το αν πάνε καλά τα κέρδη των τραπεζιτών!

Να συνεχίσουμε τις αναφορές σ' αυτήν την υπαρκτή και σήμερα «άλλη Ευρώπη» υπέρ της οποίας διαδηλώνει το Φόρουμ; Να ρωτήσουμε γι' αυτήν τους άνεργους της Ζώνης; ΄Η μήπως τους αγρότες της Αργολίδας; Να ψάξουμε αυτήν την «άλλη Ευρώπη» στις βιοτεχνίες των Πατησίων που παραπέμπουν στο Μπαγκλαντές;

Ας σταματήσουμε εδώ, με μία υπενθύμιση: Μια άλλη Ευρώπη υπήρξε! Ηταν σοσιαλιστική! Ηταν αυτή η πραγματική άλλη Ευρώπη που πολεμήθηκε άγρια και απ' αυτούς που σήμερα εμφανίζονται ως Φόρουμ. Απ' αυτούς ακριβώς που χειροκρότησαν την επικράτηση της αντεπανάστασης σα να επρόκειτο για τον ερχομό του Μεσσία.

Η «άλλη Ευρώπη» που επικαλούνται οι του Φόρουμ, υπάρχει και σήμερα και είναι καπιταλιστική. Είναι αυτή που χρηματοδοτεί τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που μετέχουν στο Φόρουμ! Αυτές τις ΜΚΟ που επικαλείται ο περιφερόμενος στα κανάλια Δ. Στρατούλης για να αποδείξει πως ο κακός της υπόθεσης είναι το ΚΚΕ! Το φάντασμα του κομμουνισμού τούς κατατρέχει ακόμα. Μπορούμε να τους βεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσει να είναι ο εφιάλτης τους.


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

Αναχωρήσεις πούλμαν

Από διαφορετικούς χώρους και διαφορετικές ώρες θα αναχωρήσουν την Παρασκευή το μεσημέρι μεγάλος αριθμός πούλμαν που έχουν ναυλωθεί από το ΠΑΜΕ, για τη μεταφορά των διαδηλωτών στο Ναύπλιο, από κλαδικές οργανώσεις εργαζομένων και επιτροπές συνοικιών της Αθήνας.

Από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 3 μ.μ. θα αναχωρήσουν τα πούλμαν των εργαζομένων από χώρους του ιδιωτικού τομέα, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, μεταφορών - συγκοινωνιών, από τις τράπεζες, την υγεία και δικηγόροι, ενώ οι επαγγελματοβιοτέχνες θα αναχωρήσουν στις 3.30 μ.μ.

Από την πλατεία Βάθης στις 3 μ.μ. θα αναχωρήσουν τα πούλμαν των εργαζομένων στη βιομηχανία και στην κλωστοϋφαντουργία - ιματισμό - δέρμα.

Από την πλατεία Λαυρίου στις 2.30 μ.μ. φοιτητές και σπουδαστές και στις 2.45 μ.μ. εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τύπου και Χάρτου θα αναχωρήσουν στις 3 μ.μ. από τα γραφεία του Σωματείου Λιθογράφων (Αριστοτέλους & Σολωμού).

Το πούλμαν της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) θα αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από τη στάση του ΜΕΤΡΟ - ΦΙΞ στη Συγγρού.

Από την περιοχή της Α' Περιφέρειας της Αθήνας θα αναχωρήσουν πούλμαν από τις παρακάτω περιοχές:

-- Ιπποκράτους και Αλεξάνδρας 3 μ.μ., Αμπελόκηκοι (μετρό) 3.15 μ.μ. Τέρμα Πατησίων (Αγ. Βαρβάρα) 3.30 μ.μ., Κολωνός (πλατεία Πέτρουλα) 3.30 μ.μ., Αγ. Παντελεήμονας Αχαρνών 3.30 μ.μ.

Από τον Πειραιά, τα πούλμαν θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κοραή στις 3.30 μ.μ.

Από τις συνοικίες

Δυτικές συνοικίες: Πετρούπολη, Δημαρχείο 3 μ.μ., Ιλιον, κεντρική πλατεία (Ιδομενέως) 2.45 μ.μ., Καματερό, Δημαρχείο 2.30 μ.μ.

Νοτιοδυτικές συνοικίες: Περιστέρι, πλατεία Δέγλερη 2.45 μ.μ. και πλατεία Αξιωματικών (κλειστό γήπεδο) 2.45 μ.μ., Αιγάλεω, πλατεία Εσταυρωμένου 3 μ.μ., Αγ. Βαρβάρα, πλατεία Αγ. Ελεούσας 2.30 μ.μ., Χαϊδάρι, Παλατάκι 3 μ.μ.

Βόρειες συνοικίες: Μαρούσι, σταθμός Ηλεκτρικού 2.30 μ.μ.

Νοτιοανατολικές συνοικίες: Αργυρούπολη, Δημαρχείο 2.30 μ.μ., Αλιμος, πλατεία Καραϊσκάκη 2.30 μ.μ., Υμηττός, πλατεία Υμηττού 2.30 μ.μ., Ηλιούπολη, Δημαρχείο 2.30 μ.μ., Μπραχάμι, Δημαρχείο 2.30 μ.μ., Ελληνικό, κεντρική πλατεία (Ιασωνίδου) 2.30 μ.μ., Γλυφάδα, Αγ. Τρύφωνας (Τερψιθέα) 2.30 μ.μ.

Ανατολικές συνοικίες: Βύρωνας, Ταπητουργείο 2.30 μ.μ., Καισαριανή, κεντρική πλατεία 2.30 μ.μ., Ζωγράφου, Γαρδένια 2.30 και πλατεία Κύπρου 2.30 μ.μ.

Νότιες Συνοικίες: Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη 3.30 μ.μ., Νέα Σμύρνη, (Ομήρου 68 πρώην κιν/φος ΕΛΣΗ) 3.30 μ.μ., Ταύρος, Δημαρχείο 3.30 μ.μ., Νέο Φάληρο, πλατεία Ντάβαρη 3 μ.μ., Μοσχάτο, πλατεία Μεταμόρφωσης 3.30 μ.μ.


Κάλεσμα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, μικροεμπόρους και βιοτέχνες απευθύνει η Επιτροπή Αθήνας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» να δώσουν μαζικό «παρών» στη σύσκεψη που οργανώνει αύριο Δευτέρα 20 του Γενάρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΣΤΑΝΛΕΫ» (πλατεία Καραϊσκάκη). Σκοπός της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός δράσης και αντίστασης των επαγγελματοβιοτεχνών μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία αγροτιά, προβάλλοντας τα αιτήματά τους και την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διεθνείς συμμετοχές στην «αντισύνοδο» που οργανώνει το ΠΑΜΕ

Σε μεγάλο διεθνές γεγονός εξελίσσεται η εργατική «αντισύνοδος» που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 23 του Γενάρη στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή:

- ο κουβανέζος Ραμόν Καρντόνα (CT Cuba).

- ο Πέδρο Εουσέ, γενικός γραμματέας της CUTV (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Βενεζουέλας).

- Ο Γερμανός Γκέραρντ Κούπφερ από την «Daimler - Chrysler».

- Οι Ιταλοί Πάολα Παλμιέρι και Εντζο Βιντσέντζο από την RdB Cub

- Ο Βέλγος Τζεφ Μπρούνσελς.

- Ο Τούρκος Οντέρ Ατάι.

- Ο Κύπριος Καλοσυνάτος Παύλος (ΠΕΟ).

- Οι Μίλικα Γιοβάνοβιτς και Ντραγκάνα Πέτκοβιτς (CATUY -Γιουγκοσλαβία).

- Ο Δανός Τζενς Μπόργκινγκ (Carpenters/Construction Workers).

- Ο Πολωνός Μαρκίν Ανταμ.

- Ο Δανός Τζαν Μάθισεν.

- Οι Βούλγαροι Πέπα Κράστεβα και Ντεγιάνα Μπογκιντάροβα.

- Ο Βούλγαρος Ντίμοφ Τοντόροφ.

- Ο Μολδαβός Βασίλιεφ Μιχαήλ Αλεξάντρου.

- Ο Ουκρανός Μποντάρτσουκ Αλεκσάντρ Βασίλιεβιτς.

- Ο Ρώσος Τόνι Βλαντιμίρ.

- Ο Δανός Χένρικ Λίπερτ.

- Ο Ρώσος Παβλόφ Βλαντιμίρ.

- Ο Λιθουανός Μελνίκοβ Αλεκσάντρ.

- Ο Ούγγρος Ζάκα Ιστβαν.

- Ο Ρουμάνος Μπάγια Ρομέο.

ΟΛΟΙ στο ΝΑΥΠΛΙΟ, ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ

Δήλωση Γ. Μαυρίκου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Μετώπου

«Απευθύνουμε έκκληση σ' όλους τους εργατοϋπαλλήλους του Λεκανοπεδίου και της Πελοποννήσου να δώσουν καθολικά "παρών" την Παρασκευή το απόγευμα στο Ναύπλιο. Ενα "παρών" μαζικό, μαχητικό και συγκροτημένο. Με το πλαίσιο, τα συνθήματα και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ.

Στο Ναύπλιο θα ξεκινήσει μια νέα φάση της 6μηνης αναμέτρησης του ταξικού κινήματος με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με το Κεφάλαιο, με τους Ιμπεριαλιστές και την Κυβέρνηση.

Η αντιπαράθεση για να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα σ' όφελος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της είναι ανάγκη να ενισχύει την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, να βαθαίνει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του αγώνα, να συσπειρώνει δυνάμεις και να φέρνει στο κέντρο των εξελίξεων το ΠΑΜΕ, σαν τον πραγματικό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων.

Η μαχητική και συγκροτημένη παρουσία θα δώσει νέα ώθηση, φρεσκάδα και ζωντάνια στον ταξικό αγώνα. Θ' αποτελέσει απάντηση στην κρατική καταστολή. Θα ενισχύσει το κύρος του ΠΑΜΕ στις 30 συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από την Ευρώπη, που θα βρεθούν μαζί μας στο Ναύπλιο. Θα ρίξει το ηθικό του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Θα είναι ένα χτύπημα στους εραστές της "κοινωνικής Ευρώπης" των "κοινωνικών φόρουμ", των "κοινωνικών εταίρων", της "κοινωνικής συνοχής" και των "κοινωνικών διαλόγων".

Ολοι λοιπόν στο Ναύπλιο. Ολοι με το ΠΑΜΕ!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ