ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Δημαγωγεί ασύστολα η κυβέρνηση

Αποτελεί κοροϊδία για το λαό μας και όλους τους λαούς το επιχείρημα ορισμένων ότι οι Αμερικανοί και Βρετανοί ιμπεριαλιστές διεξάγουν απελευθερωτικό πόλεμο στο Ιράκ. Ο πόλεμος δε γίνεται για να φέρουν στη χώρα την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά για να ελέγξουν τις πηγές ενέργειας της περιοχής και να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά τους σχέδια στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών» στο Πλατύ Ημαθίας, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αγγελος Τζέκης στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί μαζί με κλιμάκιο της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΕΠ Νίκο Χριστάνη, στο εργοστάσιο της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. και στα «Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έτυχε θερμής υποδοχής από το Σωματείο Εργαζομένων της άλλοτε συνεταιριστικής ΕΛ.ΒΙ.Ζ. και τώρα εταιρίας μετοχικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας (κατά 99,9%) της ΑΤΕ. Είχε συνομιλίες με το σωματείο για τα προβλήματα της επιχείρησης που τα τελευταία 10 χρόνια έχει πληρώσει στην ΑΤΕ 10 περίπου δισ. δρχ. για δάνειο 4,5 δισ. και αυτή τη στιγμή χρωστά στην τράπεζα ακόμα 3 δισ.!

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Αγγελος Τζέκης στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στην αποθήκη για ν' ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, δημαγωγεί ασύστολα, όταν ισχυρίζεται ότι η χώρα δε συμμετέχει στον πόλεμο τη στιγμή που διαθέτει τις βάσεις, της Σούδας και άλλες, για χρήση από τις δυνάμεις εισβολής που σφαγιάζουν τον ιρακινό λαό.

Το θέμα του πολέμου και θέματα ανάπτυξης της περιοχής συζήτησε ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και με τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Ναούσης», ιδιοκτησίας Λαναρά.

Και στις δύο επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα δεινά του πολέμου και για τη χώρα μας. Εξέφρασαν ακόμα την εκτίμησή τους για τη συνεπή αντιιμπεριαλιστική στάση του ΚΚΕ και παραδέχτηκαν ότι το Κόμμα δεν ξεγέλασε ποτέ τους εργαζόμενους, αλλά αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα γεγονότα.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Δραστηριότητες ενάντια στον πόλεμο

- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί στην αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή 4 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με κεντρικό σύνθημα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ. πραγματοποιείται πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό Δημαρχείο) Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον Α. Τζέκη.

- Αύριο, Σάββατο 5 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. ο Α. Τζέκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία της Ν. Απολλωνίας.

- Η ΚΟΒ Αρτέμιδος του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση για τον πόλεμο και τις άλλες πολιτικές εξελίξεις, την Κυριακή 6 του Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αρτέμιδας (Λεωφόρος Βραυρώνας). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Κυριακή 6 του Απρίλη η ΤΟ Τούμπας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ενας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος, ο σοσιαλισμός». Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της Οργάνωσης (Καππαδοκίας 84).

- Τη Δευτέρα 7 του Απρίλη εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι επιπτώσεις του πολέμου για την εργατική τάξη. Πρόταση αντεπίθεσης: Λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία» οργανώνουν οι ΤΟ Κατασκευών και Εμπορίου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Θα γίνει στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΑΚ (Εγνατία 65, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι καθημερινές μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις του αντιπολεμικού κινήματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

-- Στις Φέρες Εβρου, σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., αντιπολεμική συγκέντρωση στο δημαρχείο.

-- Αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, οργανώνουν η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ, η ΕΔΥΕΘ και η Αντιπολεμική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

-- Στο Κιλκίς, το Σάββατο, στις 10.30 π.μ., εξόρμηση - πικετοφορία στη λαϊκή αγορά και στο κέντρο της πόλης.

-- Στη Φλώρινα, το Σάββατο, στις 12 μ., αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Πτολεμαΐδα, το Σάββατο, στις 12 μ., συγκέντρωση στην πλατεία.

-- Στην Καβάλα, το Σάββατο, στις 12 μ., αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης, η ΝΔΕ και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

-- Στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο, 5 του Απρίλη, στις 12 μ., συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.

-- Στην Κατερίνη, το Σάββατο, στις 7 μ.μ., αντιπολεμική συναυλία στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πορεία.

-- Η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, διοργανώνει το Σάββατο 5 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. αντιπολεμική εκδήλωση με ομιλία και προβολή ταινίας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στη Δεσφίνα Φωκίδας.

- Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Κοζάνης διοργανώνεται αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 5 Απρίλη στις 7μμ.

Η κυβέρνηση διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές

Πλούσια συζήτηση σε σύσκεψη της ΚΟΒ Δικηγόρων του Πειραιά

«Πρέπει να δημιουργείς εκείνες τις συνθήκες και συμμαχίες ώστε με την κατάληψη της εξουσίας να κόψεις το χέρι που τροφοδοτεί τον πόλεμο. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Το δίλημμα αυτό σήμερα είναι επιτακτικό όσο ποτέ». Με αυτά τα λόγια ο Π. Γεωργιάδης, πανεπιστημιακός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του ΚΜΕ, στη διάρκεια συζήτησης, προχτές το βράδυ, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, αφού εξήγησε τις πραγματικές αιτίες του πολέμου που γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός και τις επιπτώσεις που έχει η απουσία του σοσιαλιστικού συστήματος, επισήμανε πως «ο πόλεμος θα σταματήσει, όταν θα σταματήσει να υπάρχουν τάξεις». Τόνισε πως «κάθε κίνημα πρέπει να υπερασπίσει την ειρήνη, διεκδικώντας την εξουσία και η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκό μέτωπο εκεί καταλήγει».

Παράλληλα κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν την κυβέρνηση, η οποία, ενώ διατείνεται ότι παλεύει για την ειρήνη, διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές. Να καταδικάσουν τη ΝΔ που συγκαλύπτει την κυβέρνηση, αλλά και το ΣΥΝ, ο οποίος καταδικάζει μεν τον πόλεμο, αλλά προβάλλει σαν αντίπαλο δέος την ΕΕ για την εδραίωση της ειρήνης! «Την αυταπάτη που σπέρνει ο ΣΥΝ, εξήγησε, την πληρώνει ο ελληνικός λαός με αποπροσανατολισμό και απορρόφηση των κραδασμών από τις αντιδράσεις του λαού».

Τη σύσκεψη - συζήτηση διοργάνωσε η ΚΟΒ Δικηγόρων της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, στο Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, με θέμα «Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις μπροστά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Εκδήλωση στη Νίκαια

Αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 4 Απρίλη ο Δήμος Νίκαιας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς και σχολεία της περιοχής. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) και τα σχολεία θα συμμετέχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ύστερα από κοινές αποφάσεις των εκπαιδευτικών φορέων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αντιπολεμική εκδήλωση.

Ο Δήμος Νίκαιας καλεί κάθε καλοπροαίρετο να διαδηλώσει με κάθε τρόπο την ανάγκη να σταματήσει το αποτρόπαιο έγκλημα που συνεχίζεται εδώ και 13 μέρες κατά του λαού του Ιράκ, να απεμπλακούν οι δυνάμεις της χώρας μας απ' αυτόν τον πόλεμο και να εδραιωθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή αυτή και σ' όλο τον κόσμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ