Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η κυβέρνηση διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές

Πλούσια συζήτηση σε σύσκεψη της ΚΟΒ Δικηγόρων του Πειραιά

«Πρέπει να δημιουργείς εκείνες τις συνθήκες και συμμαχίες ώστε με την κατάληψη της εξουσίας να κόψεις το χέρι που τροφοδοτεί τον πόλεμο. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Το δίλημμα αυτό σήμερα είναι επιτακτικό όσο ποτέ». Με αυτά τα λόγια ο Π. Γεωργιάδης, πανεπιστημιακός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του ΚΜΕ, στη διάρκεια συζήτησης, προχτές το βράδυ, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, αφού εξήγησε τις πραγματικές αιτίες του πολέμου που γεννά ο ίδιος ο καπιταλισμός και τις επιπτώσεις που έχει η απουσία του σοσιαλιστικού συστήματος, επισήμανε πως «ο πόλεμος θα σταματήσει, όταν θα σταματήσει να υπάρχουν τάξεις». Τόνισε πως «κάθε κίνημα πρέπει να υπερασπίσει την ειρήνη, διεκδικώντας την εξουσία και η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκό μέτωπο εκεί καταλήγει».

Παράλληλα κάλεσε τους συγκεντρωμένους να καταδικάσουν την κυβέρνηση, η οποία, ενώ διατείνεται ότι παλεύει για την ειρήνη, διευκολύνει τους ιμπεριαλιστές. Να καταδικάσουν τη ΝΔ που συγκαλύπτει την κυβέρνηση, αλλά και το ΣΥΝ, ο οποίος καταδικάζει μεν τον πόλεμο, αλλά προβάλλει σαν αντίπαλο δέος την ΕΕ για την εδραίωση της ειρήνης! «Την αυταπάτη που σπέρνει ο ΣΥΝ, εξήγησε, την πληρώνει ο ελληνικός λαός με αποπροσανατολισμό και απορρόφηση των κραδασμών από τις αντιδράσεις του λαού».

Τη σύσκεψη - συζήτηση διοργάνωσε η ΚΟΒ Δικηγόρων της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, στο Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, με θέμα «Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις μπροστά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ