Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΖΕΪΜΣ ΓΟΥΛΣΕΪ
«Αρχισε ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος»

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Ο Τζέιμς Γούλσεϊ, αρχηγός της CIA επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και άνθρωπος που προωθεί το Πεντάγωνο ως έναν από τους κύριους ιθύνοντες υπό τον «πολιτικό διοικητή του Ιράκ μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν», στρατηγό εν αποστρατεία Τζέι Γκάρνερ, μιλώντας χθες στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το CNN, δήλωσε ευθαρσώς: «Αυτός είναι 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος, που θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, από όσο διήρκεσε για μας ο 1ος και ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ελπίζω όχι 40 χρόνια, όσο διήρκεσε ο 3ος Παγκόσμιος, ο Ψυχρός Πόλεμος».

Τόνισε ότι ο 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος στρέφεται κατά τριών εχθρών: Των μουλάδων του Ιράν, των «φασιστών» του Ιράκ και της Συρίας, αλλά και όλων των ισλαμιστών εξτρεμιστών, όπως η «Αλ Κάιντα», «εχθροί που έχουν εξαπολύσει τον πόλεμο κατά των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, αλλά οι ΗΠΑ μόλις τους πρόσεξαν»!

«Καθώς προχωρούμε για να διαμορφώσουμε μία νέα Μέση Ανατολή», τόνισε ο Γούλσεϊ, «κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών ή και δεκαετιών... θα κάνουμε πολλούς ανθρώπους να νιώθουν πολύ νευρικοί»... και, αναφέροντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά και τη Βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε: «Θέλουμε να νιώθετε ανήσυχοι και νευρικοί και να διακατέχεστε από μεγάλο φόβο: Είμαστε στο πλευρό των λαών σας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ