Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ

«ΟΣΟ ΑΙΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»...«Οι εντολές που έχουν πάρει οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ είναι να χύσουν «όσο αίμα και αν χρειάζεται» για να καταλάβουν τη Βαγδάτη και να ανατρέψουν το καθεστώς του Σαντάμ, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τις αμερικανικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι τα "ατυχήματα" θα πυκνώσουν και ότι θα χυθεί ακόμη πολύ αίμα αθώων. Με απώτερο στόχο να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της Βαγδάτης και να την εκκενώσουν, για να κινδυνεύσουν όσο γίνεται λιγότερο οι πεζοναύτες και οι στρατιώτες που έχουν διαταχθεί να την καταλάβουν. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια για το έγκλημα που συντελείται και που θα κορυφωθεί μέχρι να γίνει η "μητέρα όλων των μαχών"». (Από το άρθρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»).

ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ: «Μα καλά δε φοβούνται... τα φέρετρα όπως με το Βιετνάμ; Οχι. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Δεν υφίσταται αντίπαλον δέος. Μα, καλά, δεν παίρνουν στα σοβαρά τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις; Οχι. Τις έχουν γραμμένες γιατί δεν υφίσταται αντίπαλον δέος. Μα, καλά, τόσο τρελοί είναι; Οχι. Δεν πρόκειται περί ψυχοπάθειας, αλλά περί εσωτερικής και ακράτητης δυναμικής της ιμπεριαλιστικής μηχανής. Για να συντηρηθεί πρέπει να καταβροχθίζει. Και τώρα που δεν υφίσταται αντίπαλον δέος, καταβροχθίζει ανεξέλεγκτα. Μα, καλά, πώς, διάολε, προέκυψαν όλα αυτά τα φιντάνια με προεξάρχοντα τον Περλ; Οι ίδιες λογικές (περί ζωτικού χώρου και προληπτικών πολέμων) υπήρχαν και πριν, μόνο που οι εμπνευστές τους δρούσαν στο παρασκήνιο... Τώρα όμως που δεν υφίσταται αντίπαλον δέος, οι πολεμοχαρείς εφεδρείες που κάποτε θεωρούνταν γραφικές εξήλθαν στην επιφάνεια, επειδή δεν υφίσταται αντίπαλον δέος. Μα, καλά, μέχρι πού θα το πάνε; Αν δεν υπάρξει αντίπαλον δέος... γαία πυρί μειχθήτω! (Δημ. Δανίκας -«ΝΕΑ»).

ΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ;... «Το νέο αμερικανικό δόγμα, όπως εφαρμόζεται στην πράξη, προβλέπει διακυβέρνηση του πλανήτη διά των όπλων και όχι με τη δύναμη που αντλούν οι ΗΠΑ από τις αξίες, τους θεσμούς και την κουλτούρα τους και η οποία- όπως είναι φυσικό- μεγιστοποιείται όσο προοδεύει η τεχνολογία και προχωρεί η παγκοσμιοποίηση. Με πιο απλά λόγια, ο κ. Μπους δεν είναι ικανοποιημένος με το να γίνουμε "Αμερικανάκια". Θέλει οπωσδήποτε να μας κάνει να ...τρέμουμε το χακί!». (Γ. Κουβαράς -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ