Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εθνικά συμφέροντα

Γρηγοριάδης Κώστας

Ποιο επιχείρημα λέτε, πως επιστράτευσε ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος Ρο Μου Γιουν, προκειμένου να πείσει την Εθνοσυνέλευση της χώρας του, να ψηφίσει υπέρ της αποστολής στρατιωτικής δύναμης στο Ιράκ; Καλά το υποψιαστήκατε: Τα εθνικά συμφέροντα. Δήλωσε συγκεκριμένα στη Βουλή της χώρας του ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η υποστήριξη των ΗΠΑ για «ειρηνική επίλυση» του βορειοκορεατικού ζητήματος.

Κι έτσι, ενώ προηγούμενη πρόταση για την αποστολή μιας μικρής ομάδας στρατιωτικών γιατρών είχε απορριφθεί με 44 ψήφους υπέρ, 198 κατά και 14 αποχές, η νέα πρόταση -αποστολή επιμελητειακής υποστήριξης από 700 στρατιωτικούς μηχανικούς και γιατρούς- εγκρίθηκε με 179 ψήφους υπέρ, 68 κατά και εννιά αποχές.

Ποιος απειλεί με πόλεμο τη Βόρεια Κορέα; Οι ΗΠΑ και οι στενοί σύμμαχοί τους στην «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία. Ποιος συνδαυλίζει και τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Αγκυρας ενάντια στη χώρα μας και βυθίζει όλο και περισσότερο το Κυπριακό, στο γνωστό σε όλους βάλτο, τρεις δεκαετίες τώρα (τα επικαλούμενα, δηλαδή, από την ελληνική κυβέρνηση εθνικά συμφέροντα, για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο); Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ