Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Νέοι πρόεδροι στο ΑΣΕΠ και τον «Συνήγορο του Πολίτη»

Ομόφωνα κατέληξε χτες η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στον ορισμό των επικεφαλής και των νέων μελών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Η Διάσκεψη, που είναι αρμόδια κατά το Σύνταγμα για τον ορισμό των μελών των «ανεξάρτητων διοικητικών αρχών», επέλεξε ως πρόεδρο του ΑΣΕΠ τον καθηγητή Γ. Βέη που μέχρι σήμερα ήταν αντιπρόεδρός του. Επίσης, όρισε δύο αντιπροέδρους (Καβαλιέρος και Ανδρονόπουλος) και 18 νέα μέλη, ενώ εξέφρασε τη βούλησή της για να την ενίσχυση του ΑΣΕΠ με την αναγκαία υποδομή.

Πρόεδρος του «Συνηγόρου του Πολίτη» ορίστηκε ο Γ. Καμύνης (μέχρι σήμερα αντιπρόεδρός του) ο οποίος ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Οπως είπε μετά τη Διάσκεψη ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, το Κοινοβούλιο εκφράζοντας την ευαισθησία του για το δράμα του ιρακινού λαού αποφάσισε ως πρώτη κίνηση να προσφέρει στο Ελληνικό Τμήμα της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ 100.000 ευρώ, ενώ ο Απ. Κακλαμάνης θα δεχτεί σήμερα αντιπροσωπεία από την οργάνωση «Γιατροί της Καρδιάς» η οποία προώθησε στο Ιράκ ανθρωπιστική βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ