Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
Βήμα αντιιμπεριαλιστικού διεθνιστικού ταξικού αγώνα

Στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Αντιιμπεριαλιστικός, αντιπολεμικός, διεθνιστικός, ταξικά ενωτικός και διεκδικητικός θα είναι ο φετινός γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην Αθήνα η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους την 1η Μάη να πορευτούν με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να πάρουν μαζικά μέρος στον ταξικό και ενωτικό γιορτασμό στο Σύνταγμα και στην πορεία μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αφού συζήτησε όλες τις πλευρές για την προετοιμασία του γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει έκκληση σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις:

  • «να προχωρήσουν άμεσα σε προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας για την 1η Μάη.
  • να διοργανώσουν στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, παντού, κάθε μορφής εκδηλώσεις.
  • να διαμορφώσουν προωθημένο, αγωνιστικό πλαίσιο γιορτασμού.
  • να προβάλλουν τα πραγματικά αιτήματα της Εργατικής Τάξης.
  • να ΕΝΩΣΟΥΝ όλους τους εργαζόμενους στις αξίες του αγώνα, της συλλογικότητας, της ανυπακοής, της αντίστασης στη Νέα Τάξη και στους Ιμπεριαλιστές.
  • να ακουστεί πιο δυνατή η απαίτηση να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Αναλύοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για τη φετινή Πρωτομαγιά, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

  • «Η φετινή Πρωτομαγιά γιορτάζεται σε συνθήκες που η Ιμπεριαλιστική Επιθετικότητα οξύνεται καθημερινά και εκφράζεται με τον πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ, κι αύριο σε βάρος όποιου λαού και όποιας χώρας δεν υποτάσσονται στις επιλογές των ΗΠΑ.

Στο βρώμικο αυτό πόλεμο συμμετέχει και η Ελλάδα, πράγμα που επιβάλλει την απαίτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για άμεση αποχώρησή της με το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα, την επιστροφή του πολεμικού πλοίου και των στρατιωτών και την άρση της υπογραφής του πρωθυπουργού, κ. Σημίτη από το "Σύμφωνο Συνδρομής".

Την Πρωτομαγιά του 2003 η αλληλεγγύη στον ιρακινό και παλαιστινιακό λαό και η καταδίκη των Αμερικανο-Νατοϊκών και ΕυρωΕνωσιακών δολοφόνων χρειάζεται να εκφραστούν στο περιεχόμενο, στα συνθήματα και τις ομιλίες των ταξικών και ενωτικών εργατικών γιορτασμών.

  • Ταυτόχρονα, βρίσκει την Εργατική Τάξη και στην πατρίδα μας να έχει δεχτεί - και να δέχεται - σοβαρά πλήγματα από τις πολιτικές του Κεφαλαίου, της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σ' όλα τα επίπεδα: οικονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό, δημοκρατικών ελευθεριών κτλ.

Ετσι η προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΜΕ και που αντανακλούν τις ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια, να μπουν στην πρώτη γραμμή στις συνειδήσεις και στα υπομνήματα των εργαζομένων του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Στις πρωτοβουλίες των Σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων».

Ειδικότερα για το ρόλο των ηγεσιών των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι:

  • «Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δέσμιες στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής, αρνητές της ταξικής πάλης και θιασώτες της θεωρίας του "Κοινωνικού Διαλόγου" στάθηκαν ανίκανες να υιοθετήσουν μια γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Είναι, για το λόγο αυτό, υπόλογες απέναντι στην Εργατική Τάξη, αφού μ' αυτή τους τη στάση εξυπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι ηγεσίες αυτές υπονομεύουν τη ζωή των εργαζομένων και συγκαλύπτουν τις πολιτικές του κεφαλαίου».

Τέλος, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της δράσης του ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζει πως στη χρονιά που μας πέρασε το ΠΑΜΕ:

  • Εβαλε όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, των ανέργων και των μεταναστών.
  • Εδωσε πνοή, αισιοδοξία, νεύρο και ορμή. Αξιοποίησε πλούσιες και δοκιμασμένες μορφές πάλης με φαντασία και εφευρετικότητα.

Ενίσχυσε το κύρος και την αξιοπιστία του μέσα στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Κατοχυρώνεται καθημερινά σαν βασικός εκπρόσωπος των εργαζομένων και εμπλουτίζει την παρουσία του στην Ευρώπη και στον κόσμο, μέσα από το συντονισμό με δυνάμεις του ταξικού προσανατολισμού.

Μπροστά στην Πρωτομαγιά του 2003 το ΠΑΜΕ, αξιοποιώντας την πλούσια αγωνιστική πείρα του, μπορεί να αναδειχτεί σαν ο πόλος που ΕΝΩΝΕΙ όλους τους μισθωτούς απέναντι στο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ