Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... μεταβατικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΗΓΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ και, βέβαια, έλαβαν την απάντηση που οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ανέμενε! Για τους 15 υπουργούς Εξωτερικών την Ευρωπαϊκής Ενωσης μιλάμε, που όχι μόνον άκουσαν, αλλά αποδέχτηκαν κιόλας το κατοχικό καθεστώς, που προγραμμάτισαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο Ιράκ της μετά Σαντάμ εποχής, όπως το λένε.

Ετσι, λοιπόν, μετά το «δεδικασμένο» πλέον του «προληπτικού πολέμου», που έχουν ήδη δημιουργήσει οι Αμερικανο-Βρετανοί, τώρα έχουμε και αυτό της «μεταβατικής αρχής», που ανακοίνωσε χτες ο Κόλιν Πάουελ στις Βρυξέλλες. Σίγουρα κάτι σας θυμίζει από ...1940! Τουλάχιστον των μεγαλύτερων και όσων γνωρίζουν καλά τη νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Αραγε, μήπως πρέπει να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει ο «δικός μας», ο προεδρεύων και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, τι εννοούσε όταν έλεγε για ένα ψήφισμα που πρέπει να βγάλει ο ΟΗΕ, προκειμένου να μπει η Ευρώπη στο «κόλπο» της ανασυγκρότησης;

Γιατί, βέβαια (ακόμα κι αν δεν είχαμε γίνει πονηροί, μέσα σε τέτοιους καιρούς), άλλο συμβιβασμό, από τη νομιμοποίηση της κατάστασης στο Ιράκ εκ των υστέρων από τον ΟΗΕ, δεν μπορούμε να φανταστούμε.

ΝΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, δε χρειάζεται κανείς να πάει στη Βαγδάτη για να σκοτωθεί από έκρηξη. Μπορεί να πάθει ακριβώς το ίδιο και αν σηκωθεί το πρωί να πάει στη δουλιά του στην Κόρινθο. Ιδίως αν δουλεύει σε μια επιχείρηση, που επί χρόνια το κράτος ανέχεται να παρανομεί σε ό,τι αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Μάλιστα, σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε δει υφυπουργούς Εργασίας να προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, αλλά όχι κι έτσι, όπως ο υφυπουργός Λευτέρης Τζιόλας, που δήλωσε ότι «η ευθύνη για την υγιεινή και ασφάλεια δε μεταβιβάζεται».

Προφανώς, δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης της ευθύνης. Την έχει ακέραιη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και γι' αυτήν την επιχείρηση - καρμανιόλα και γι' αυτές που θα αποδειχθούν τέτοιες στο μέλλον και υπάρχουν σ' όλη τη χώρα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ