Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Η Μόσχα δε θέλει «ήττα των ΗΠΑ»

Από τις συγκρούσεις στη γέφυρα του Ευφράτη

Associated Press

Από τις συγκρούσεις στη γέφυρα του Ευφράτη
ΜΟΣΧΑ.--

Αφού επανέλαβε τη θέση της Μόσχας ότι ο ΟΗΕ πρέπει να αναλάβει τη διευθέτηση της μεταπολεμικής σύγκρουσης στο Ιράκ, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε χτες πως η άποψή του είναι πως η σημερινή ηγεσία της χώρας του απεύχεται την ήττα των ΗΠΑ.

«Για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για μια ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ», φέρει δηλώσαντα τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ιτάρ-Τας» στην πόλη Ταμπόφ.

«Τα τελευταία γεγονότα, ειδικά όσον αφορά στο θάνατο αμάχων στο Ιράκ, επιβεβαιώνουν ότι η στάση της Ρωσίας είναι σωστή», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Η Ρωσία πάντοτε επιμόνως υποστήριζε μια ειρηνική διευθέτηση του θέματος», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ «επηρεάζει την πλειοψηφία των χωρών του κόσμου, και εμάς επίσης».

Ο Πούτιν είπε πως το Κρεμλίνο και το ρωσικό ΥπΕξ «θα λάβουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η ρύθμιση του ζητήματος» του Ιράκ «από τον ΟΗΕ», πράγμα που, όπως είπε, θεωρεί «το βέλτιστο για όλους».

  • Πληροφορίες του ρωσικού Τύπου θέλουν, στο μεταξύ, τη Μόσχα να εξετάζει το ενδεχόμενο να εμπλακεί στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Χτεσινό δημοσίευμα της «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα» κάνει λόγο για πιθανή επιχείρηση με στόχο την «κατάληψη ιρακινών πετρελαιοπηγών» (!), και σημειώνει την παρουσία πολεμικών του ρωσικού στόλου στην Αραβική Θάλασσα για κοινά γυμνάσια με το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ