Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Δημαγωγεί ασύστολα η κυβέρνηση

Αποτελεί κοροϊδία για το λαό μας και όλους τους λαούς το επιχείρημα ορισμένων ότι οι Αμερικανοί και Βρετανοί ιμπεριαλιστές διεξάγουν απελευθερωτικό πόλεμο στο Ιράκ. Ο πόλεμος δε γίνεται για να φέρουν στη χώρα την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά για να ελέγξουν τις πηγές ενέργειας της περιοχής και να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά τους σχέδια στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών» στο Πλατύ Ημαθίας, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αγγελος Τζέκης στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί μαζί με κλιμάκιο της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΕΠ Νίκο Χριστάνη, στο εργοστάσιο της ΕΛ.ΒΙ.Ζ. και στα «Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έτυχε θερμής υποδοχής από το Σωματείο Εργαζομένων της άλλοτε συνεταιριστικής ΕΛ.ΒΙ.Ζ. και τώρα εταιρίας μετοχικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας (κατά 99,9%) της ΑΤΕ. Είχε συνομιλίες με το σωματείο για τα προβλήματα της επιχείρησης που τα τελευταία 10 χρόνια έχει πληρώσει στην ΑΤΕ 10 περίπου δισ. δρχ. για δάνειο 4,5 δισ. και αυτή τη στιγμή χρωστά στην τράπεζα ακόμα 3 δισ.!

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Αγγελος Τζέκης στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στην αποθήκη για ν' ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, δημαγωγεί ασύστολα, όταν ισχυρίζεται ότι η χώρα δε συμμετέχει στον πόλεμο τη στιγμή που διαθέτει τις βάσεις, της Σούδας και άλλες, για χρήση από τις δυνάμεις εισβολής που σφαγιάζουν τον ιρακινό λαό.

Το θέμα του πολέμου και θέματα ανάπτυξης της περιοχής συζήτησε ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και με τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Ναούσης», ιδιοκτησίας Λαναρά.

Και στις δύο επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα δεινά του πολέμου και για τη χώρα μας. Εξέφρασαν ακόμα την εκτίμησή τους για τη συνεπή αντιιμπεριαλιστική στάση του ΚΚΕ και παραδέχτηκαν ότι το Κόμμα δεν ξεγέλασε ποτέ τους εργαζόμενους, αλλά αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα γεγονότα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ