ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Μάη 2003
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στην Αγγλία ο Γιαννακόπουλος

Αφού είδε ότι το νερό στο κρασί του, που έδειξε να βάζει μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, δεν επέφερε κάποιες αλλαγές, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αποφάσισε τελικά να πάρει τα πράγματά του και να ταξιδέψει στην Αγγλία. Ο διεθνής παίκτης, που την προηγούμενη βδομάδα δεν τα βρήκε με τον Ολυμπιακό για ανανέωση της συνεργασίας τους, βρίσκεται τώρα σε διαπραγματεύσεις με την Μπόλτον, που από την αρχή της λήξης του συμβολαίου του είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ο Γιαννακόπουλος έφυγε χθες, προκειμένου να συζητήσει με τους ιθύνοντες του συλλόγου για πιθανή συνεργασία. Ως γνωστόν, η αγγλική ομάδα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον παίκτη για να τον εντάξει στο δυναμικό της, αφού η περαιτέρω παραμονή του στον Ολυμπιακό φαντάζει δύσκολη. Πάντως, ο ίδιος ο παίκτης, κατά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους», φάνηκε να αλλάζει γνώμη, αναγνωρίζοντας ότι ίσως και να ήταν λάθος του η αμείλικτη στάση του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά ακόμα και έτσι από πλευράς ΠΑΕ δε φάνηκε να αλλάζει κάτι.

ΠΑΟ
Τέλος ο Μαρκαριάν

To χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Σέρχι Μαρκαριάν και Παναθηναϊκός από χτες χώρισαν τους δρόμους σε ένα σκηνικό που μοιάζει κατά πολύ με την περσινή περίοδο. Παρά τη μικρή αισιοδοξία που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από την Κυριακή το απόγευμα, εντούτοις χτες στη συνάντηση που είχε ο Ουρουγουανός προπονητής με τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Αγγελο Φιλιππίδη αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Αλλωστε, από το πρωί στην προπόνηση των παικτών στην Παιανία ο Μαρκαριάν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δύσκολα θα συνέχιζε στην ομάδα. «Είχαμε μια συζήτηση σε καλό κλίμα και είπα στον κ. Βαρδινογιάννη ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δε θέλω να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, θέλω να φύγω! Ο Παναθηναϊκός είναι ελεύθερος να ψάξει για άλλο προπονητή» δήλωσε ο Μαρκαριάν μετά το τέλος της συνάντησης με τους διοικούντες της ομάδας για να συμπληρώσει: «Το θέμα τελείωσε οριστικά. Δε θέλω να μιλήσω περισσότερο. Αφήνω μια ομάδα η οποία στη διάρκεια της σεζόν έφτασε +7 από τον πρώτο της βαθμολογίας, στο +9 από την αμέσως επόμενη από τον Παναθηναϊκό ομάδα και στον +20 από την ομάδα που τερμάτισε τέταρτη φέτος. Ξέρω ότι η αποχώρησή μου δεν είναι δικό μου λάθος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλιά μου, η ομάδα τερμάτισε ισόβαθμη με τον πρωταθλητή...».

Μάλιστα, στο τέλος των δηλώσεών του ο Ουρουγουανός προπονητής αποκάλυψε και το μεγάλο παράπονο που του έχει μείνει από τα δυο χρόνια που συνεργάστηκε με τους «πράσινους»: «Και τις δύο φορές που δούλεψα στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερα να πάρω το πρωτάθλημα αν και είχαμε καλές πιθανότητες. Δε μου έχει ξανασυμβεί στην προπονητική μου καριέρα».

Κατά την τελευταία προπόνηση στην Παιανία ο Μαρκαριάν λίγο πριν τη συνάντηση με τους διοικούντες του Παναθηναϊκού είχε τονίσει στους παίκτες του «τριφυλλιού» ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το «πρωτάθλημα χάθηκε στα Γιάννενα και όχι στη Ριζούπολη», ενώ τους έδωσε την υπόσχεση ότι του χρόνου μέσω του Ιντερνετ θα παρακολουθεί τις προσπάθειές τους από το Μοντεβίδεο που θα βρίσκεται.

ΑΕΚ
Χάος και τελεσίγραφα

Τι και αν η ΑΕΚ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής, είναι και το Μάη η κορυφαία ελληνική ομάδα (18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη); Οπως παραδέχτηκε και ο Μπάγεβιτς «δεν υπάρχει ελπίδα». Μια από τις ομάδες, θύματα του επαγγελματικού μοντέλου και όσων το υποθάλπουν, διαλύεται. Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες - παράγοντες - «σωτήρες» κορυφώνουν το αλισβερίσι για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα από τη σκύλευσή της. Σημαντική μερίδα οπαδών συντελούν τα μέγιστα στην αποσύνθεση, με τη συμπεριφορά τους, θέλοντας να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και κόμπλεξ. Οσο για την κυβέρνηση... «απλώς προεδρεύει». Παρακολουθεί αμέτοχη το όργιο καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου, ηθικής, λογικής και τη διαστρέβλωση του ποδοσφαίρου (τις συνέπειες της πολιτικής της, δηλαδή).

Η χθεσινή τελευταία συγκέντρωση των παιχτών, έμοιαζε με «κύκνειο άσμα» των όσων ξέραμε. «Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ελπίδα», ανέφερε ο Μπάγεβιτς που θα κάνει υπομονή ως την Τρίτη «γιατί δεν μπορώ να είμαι προπονητής χωρίς να μπορώ να προσφέρω. Γι' αυτό που γίνεται εδώ και 5 μήνες δεν μπορώ να βρω λέξεις. Είναι ότι κουραστήκαμε, είναι τα ψέματα, πιο σωστή λέξη δεν ξέρω αν υπάρχει. Ο καθένας έχει αξιοπρέπεια κι εγώ δε θέλω να παίζω με την αξιοπρέπεια κανενός. Οι παίκτες φεύγουν χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν και πού θα πάνε. Υποσχέθηκα στους παίκτες ότι θα πάρουν λεφτά, τους ζήτησα συγγνώμη γιατί τους είπα ψέματα, αλλά έτσι μου είχαν υποσχεθεί η ΕΝΙΚ και ο Στράτος. Ετσι όπως είναι τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να μείνει. Τέσσερις από αυτούς δεν έχουν ούτε για να ζήσουν»...

Από την πλευρά του ο προσωρινός προεδρεύων, Γ. Γρανίτσας, αναγνώρισε το δίκαιο όλων και ότι «κινδυνεύουμε να μην υπάρχουμε». Αλλά συνέχισε να συντηρεί το τεχνητό ψευτοδίλλημα του «λιγότερου κακού», εναποθέτοντας τις ελπίδες στο αλισβερίσι ΕΝΙΚ - Ψωμιάδη, δηλαδή δύο εκ των βασικών υπαιτίων για το χάος!

Γι' αυτό δεν έχουν το θάρρος να εφαρμόσουν (ΠΑΣΟΚ) ή να ζητήσουν το λόγο για μη εφαρμογή (ΝΔ) ακόμα και όσων νόμων αυτοί έχουν θεσπίσει. Οι έλεγχοι και τα πορίσματα των αρμοδίων κατέληξαν (και για την ΑΕΚ) σε σωρεία παρανομιών και παρατυπιών. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, αλλά δεν αναζητούνται... Ούτε οι φταίχτες καλούνται να πληρώσουν... Αντίθετα ανενόχλητοι (κάποιοι από αυτούς) διαπραγματεύονται μεγαλύτερο πλουτισμό τους.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η πιο μεγάλη ώρα

Η πιο κρίσιμη στιγμή του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει σήμερα στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης (21.45, ΜΕΓΚΑ). Εκεί, στο «θέατρο των ονείρων», Γιουβέντους και Μίλαν μετατρέπουν την κορυφαία στιγμή του θεσμού σε μια καθαρά ιταλική υπόθεση και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το δικό τους όνειρο, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη. Μπορεί οι δυο αντίπαλοι να γνωρίζονται ιδιαίτερα καλά μεταξύ τους, όπως όμως τονίζουν και στα δυο στρατόπεδα, άλλο Καμπιονάτο και άλλο τελικός Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τη Γιουβέντους αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά αυτό θα είναι το τρίτο κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της Ευρώπης που θα προσθέσει στη συλλογή της, καθώς έχει καταφέρει να κατακτήσει δυο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απουσία του κορυφαίου φέτος παίκτη της ομάδας του Τορίνο, του Τσέχου Πάβελ Νέτβεντ, λόγω τιμωρίας (συμπλήρωσε δυο κίτρινες), αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σημερινό παιχνίδι για τον Μαρτσέλο Λίπι. Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε ότι το έχει μετανιώσει για την κάρτα που δέχτηκε στον ημιτελικό με την Ιντερ αφού θα χάσει το σημερινό παιχνίδι, ενώ οι συμπαίκτες του τόνισαν ότι θα παίξουν και γι' αυτόν.

Στην αντίπερα όχθη οι «Ροσονέρι» έχουν στόχο να προσθέσουν στη συλλογή τους το 6ο ανάλογο τρόπαιο. Και σε αυτούς τα προβλήματα δε λείπουν αφού την τελευταία στιγμή τέθηκε σε αμφιβολία η συμμετοχή του Αλεσάντρο Κοστακούρτα. Αν και ταξίδεψε κανονικά στο Μάντσεστερ ο 37χρονος αμυντικός, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά για το εάν θα αγωνιστεί, εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στη γάμπα. Το πρόσωπο της βραδιάς, πάντως, για τους Μιλανέζους είναι ο Φίλιπο Ινσάγκι, που θα βρει απέναντί του την παλιά του ομάδα και ο οποίος δήλωσε: «Το τελευταίο παιχνίδι είναι πάντα και το πιο σκληρό. Αν το χάσεις, δε μένει τίποτα. Η φετινή πορεία μας ήταν θριαμβευτική. Η μοίρα επέλεξε να βρούμε μπροστά μας τη Γιουβέντους στον τελικό. Και θα είναι ακόμη πιο υπέροχο αν τελικά κερδίσουμε».

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γερμανός Μάρκους Μερκ.

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Φωνές του Ομπράντοβιτς

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προκρίθηκε άνετα με 2-0 νίκες στα ημιτελικά πλέι-οφ του πρωταθλήματος αφού επικράτησε του Ιωνικού ΝΦ με 94-74, όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μόνο ευχαριστημένος δεν ήταν μετά το δεύτερο αγώνα. Αιτία, η χαλαρή άμυνα των παικτών του ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος του αγώνα όταν δέχτηκαν 48 πόντους και αυτό εκνεύρισε αφάνταστα το Σέρβο κόουτς.. Οι φωνές του και στην ανάπαυλα, αλλά και μετά το ματς είχαν να κάνουν με τη χαλαρότητα που επέδειξαν οι «πράσινοι» σαν να μην είχαν καν το μυαλό τους μέσα στο παρκέ. Οι δηλώσεις του, άλλωστε, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. «Στα πλέι-οφ, ανεξαρτήτως αντιπάλου, είστε υποχρεωμένοι να παίζετε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό». Οι «πράσινοι» αναμένουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από το ζευγάρι Αρη-Περιστερίου αφού οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε τρίτο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για τους Ολυμπιακό και Μαρούσι αφού οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τους Μαρουσιώτες με 88-80 και ξαναπήραν το πλεονέκτημα έδρας για το τρίτο παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη στον Κορυδαλλό. Αντίθετα η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναμονή για τον αντίπαλο μετά τη νίκη της στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ που της σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα. Μάλιστα αυτό το γεγονός έγινε και η αιτία ώστε ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Φιλίππου να δώσει την υπόσχεσή του στους παίκτες ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καταβληθεί κάποια ποσά από τα πολλά χρωστούμενα της Διοίκησης προς αυτούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ