Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Χάος και τελεσίγραφα

Τι και αν η ΑΕΚ, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής, είναι και το Μάη η κορυφαία ελληνική ομάδα (18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη); Οπως παραδέχτηκε και ο Μπάγεβιτς «δεν υπάρχει ελπίδα». Μια από τις ομάδες, θύματα του επαγγελματικού μοντέλου και όσων το υποθάλπουν, διαλύεται. Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες - παράγοντες - «σωτήρες» κορυφώνουν το αλισβερίσι για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα από τη σκύλευσή της. Σημαντική μερίδα οπαδών συντελούν τα μέγιστα στην αποσύνθεση, με τη συμπεριφορά τους, θέλοντας να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και κόμπλεξ. Οσο για την κυβέρνηση... «απλώς προεδρεύει». Παρακολουθεί αμέτοχη το όργιο καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου, ηθικής, λογικής και τη διαστρέβλωση του ποδοσφαίρου (τις συνέπειες της πολιτικής της, δηλαδή).

Η χθεσινή τελευταία συγκέντρωση των παιχτών, έμοιαζε με «κύκνειο άσμα» των όσων ξέραμε. «Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία ελπίδα», ανέφερε ο Μπάγεβιτς που θα κάνει υπομονή ως την Τρίτη «γιατί δεν μπορώ να είμαι προπονητής χωρίς να μπορώ να προσφέρω. Γι' αυτό που γίνεται εδώ και 5 μήνες δεν μπορώ να βρω λέξεις. Είναι ότι κουραστήκαμε, είναι τα ψέματα, πιο σωστή λέξη δεν ξέρω αν υπάρχει. Ο καθένας έχει αξιοπρέπεια κι εγώ δε θέλω να παίζω με την αξιοπρέπεια κανενός. Οι παίκτες φεύγουν χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν και πού θα πάνε. Υποσχέθηκα στους παίκτες ότι θα πάρουν λεφτά, τους ζήτησα συγγνώμη γιατί τους είπα ψέματα, αλλά έτσι μου είχαν υποσχεθεί η ΕΝΙΚ και ο Στράτος. Ετσι όπως είναι τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να μείνει. Τέσσερις από αυτούς δεν έχουν ούτε για να ζήσουν»...

Από την πλευρά του ο προσωρινός προεδρεύων, Γ. Γρανίτσας, αναγνώρισε το δίκαιο όλων και ότι «κινδυνεύουμε να μην υπάρχουμε». Αλλά συνέχισε να συντηρεί το τεχνητό ψευτοδίλλημα του «λιγότερου κακού», εναποθέτοντας τις ελπίδες στο αλισβερίσι ΕΝΙΚ - Ψωμιάδη, δηλαδή δύο εκ των βασικών υπαιτίων για το χάος!

Γι' αυτό δεν έχουν το θάρρος να εφαρμόσουν (ΠΑΣΟΚ) ή να ζητήσουν το λόγο για μη εφαρμογή (ΝΔ) ακόμα και όσων νόμων αυτοί έχουν θεσπίσει. Οι έλεγχοι και τα πορίσματα των αρμοδίων κατέληξαν (και για την ΑΕΚ) σε σωρεία παρανομιών και παρατυπιών. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, αλλά δεν αναζητούνται... Ούτε οι φταίχτες καλούνται να πληρώσουν... Αντίθετα ανενόχλητοι (κάποιοι από αυτούς) διαπραγματεύονται μεγαλύτερο πλουτισμό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ