Τετάρτη 28 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η πιο μεγάλη ώρα

Η πιο κρίσιμη στιγμή του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει σήμερα στο «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός της διοργάνωσης (21.45, ΜΕΓΚΑ). Εκεί, στο «θέατρο των ονείρων», Γιουβέντους και Μίλαν μετατρέπουν την κορυφαία στιγμή του θεσμού σε μια καθαρά ιταλική υπόθεση και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το δικό τους όνειρο, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη. Μπορεί οι δυο αντίπαλοι να γνωρίζονται ιδιαίτερα καλά μεταξύ τους, όπως όμως τονίζουν και στα δυο στρατόπεδα, άλλο Καμπιονάτο και άλλο τελικός Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τη Γιουβέντους αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά αυτό θα είναι το τρίτο κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της Ευρώπης που θα προσθέσει στη συλλογή της, καθώς έχει καταφέρει να κατακτήσει δυο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ. Η απουσία του κορυφαίου φέτος παίκτη της ομάδας του Τορίνο, του Τσέχου Πάβελ Νέτβεντ, λόγω τιμωρίας (συμπλήρωσε δυο κίτρινες), αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σημερινό παιχνίδι για τον Μαρτσέλο Λίπι. Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε ότι το έχει μετανιώσει για την κάρτα που δέχτηκε στον ημιτελικό με την Ιντερ αφού θα χάσει το σημερινό παιχνίδι, ενώ οι συμπαίκτες του τόνισαν ότι θα παίξουν και γι' αυτόν.

Στην αντίπερα όχθη οι «Ροσονέρι» έχουν στόχο να προσθέσουν στη συλλογή τους το 6ο ανάλογο τρόπαιο. Και σε αυτούς τα προβλήματα δε λείπουν αφού την τελευταία στιγμή τέθηκε σε αμφιβολία η συμμετοχή του Αλεσάντρο Κοστακούρτα. Αν και ταξίδεψε κανονικά στο Μάντσεστερ ο 37χρονος αμυντικός, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά για το εάν θα αγωνιστεί, εξαιτίας έντονων ενοχλήσεων στη γάμπα. Το πρόσωπο της βραδιάς, πάντως, για τους Μιλανέζους είναι ο Φίλιπο Ινσάγκι, που θα βρει απέναντί του την παλιά του ομάδα και ο οποίος δήλωσε: «Το τελευταίο παιχνίδι είναι πάντα και το πιο σκληρό. Αν το χάσεις, δε μένει τίποτα. Η φετινή πορεία μας ήταν θριαμβευτική. Η μοίρα επέλεξε να βρούμε μπροστά μας τη Γιουβέντους στον τελικό. Και θα είναι ακόμη πιο υπέροχο αν τελικά κερδίσουμε».

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γερμανός Μάρκους Μερκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ