ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ντόπιοι και αλλοδαποί σε κοινό μέτωπο πάλης

Αρχίζει σήμερα το απόγευμα στο ΦΙΞ στα Πατήσια το διήμερο εκδηλώσεων, που οργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ

Σ' ένα πανεργατικό μέτωπο πάλης ενάντια στον κοινό εχθρό, για μια ζωή με δικαιώματα
Σ' ένα πανεργατικό μέτωπο πάλης ενάντια στον κοινό εχθρό, για μια ζωή με δικαιώματα
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα στο μεροκάματο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στη μόρφωση, να μην καταργηθεί το πολιτικό άσυλο (τουλάχιστον για όσους προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές). Με τα αιτήματα αυτά ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, το διήμερο για τους μετανάστες, που διοργανώνεται, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ. Το διήμερο των εκδηλώσεων ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων και Καυταντζόγλου).

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τις μεταναστευτικές Κοινότητες, καθώς και συζήτηση για την πολιτική της ΕΕ στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Θα υπάρχει, επίσης, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Πολωνία και το Κουρδιστάν Τουρκίας, την Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών στην Ελλάδα και το Κουρδιστάν Συρίας, λαϊκά τραγούδια καθώς και το πολυφωνικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλβανών «LAMBRIA».

Αύριο, Σάββατο, δεύτερη μέρα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7.30 μ.μ. με χαιρετισμούς από τις Κοινότητες. Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικά από την Βουλγαρία, την Ουκρανία, το Κουρδιστάν, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Το εργατικό κίνημα, οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν κάθε λόγο να διαδηλώνουν μαζί
Το εργατικό κίνημα, οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν κάθε λόγο να διαδηλώνουν μαζί
Στις 9.30 μ.μ. του Σαββάτου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πολιτική ομιλία του Μ. Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει, επίσης, έκθεση βιβλίου, θα υπάρχει παιδότοπος, ενώ θα πραγματοποιηθούν και αγώνες σκακιού. Επίσης, ορισμένες Κοινότητες θα διαθέσουν και παραδοσιακά φαγητά των χωρών τους.

Στόχος του διημέρου είναι η ενίσχυση του αγωνιστικού μετώπου Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Οπως επισημαίνει η Αχτιδική Επιτροπή στο κάλεσμα-ανακοίνωση, «την ώρα που τα κέρδη της πλουτοκρατίας ανεβαίνουν, δεν μπορεί κανείς να μιλάει για υποχώρηση στις διεκδικήσεις των εργαζομένων». Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «ντόπιοι και μετανάστες εργάτες πρέπει να διαμορφώσουμε κοινούς στόχους για το σήμερα και το αύριο. Να διαμορφώσουμε ενιαίο μέτωπο για τη ριζική ανατροπή της πολιτικής που γεννάει την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Να διαμορφώσουμε τους όρους και τη δύναμη για το κτίσιμο της δικής μας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, που ο παραγόμενος πλούτος θα ικανοποιεί τις ανάγκες αυτών που τον δημιουργούν». Απευθύνει, δε, κάλεσμα αγώνα σε όλους τους πολίτες έτσι ώστε να μην περάσουν τα αυταρχικά ρατσιστικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ με πρόσχημα τη «λαθρομετανάστευση».

Το κεφάλαιο έχει ανάγκη από εξαθλιωμένους εργάτες, μια ζωή κυνηγημένους πρόσφυγες...
Το κεφάλαιο έχει ανάγκη από εξαθλιωμένους εργάτες, μια ζωή κυνηγημένους πρόσφυγες...
Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα συμμετάσχουν οι: Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, Ενωση Εργαζομένων απ' το Μπαγκλαντές, Ενωση Φιλιππινέζων Μεταναστών «Κασάπι», Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Ενωση Εργαζομένων Αλβανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αλβανών «LABRIA», Βουλγαρική Κοινότητα, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας, Σύλλογος Ουκρανών «Η γη του πελαργού», Ομοσπονδία Πολωνών, Ελληνομολδαβικός Σύνδεσμος «Ορφέας», Σύλλογος Γυναικών απ' την Πολωνία, Ενωση Εργαζομένων απ' τη Συρία, Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας «Ενότητα», Νιγηριανή Κοινότητα Ελλάδας, Κενιάτικη Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Κονγκολέζων Ελλάδας, Κογκρέσο για τη Δημοκρατία και Ελευθερία στο Κουρδιστάν «KADEK», Λιβυκή Κοινότητα στην Ελλάδα, Σουδανική Κοινότητα στην Ελλάδα, Αιθιοπική Κοινότητα στην Ελλάδα, Επιμορφωτικός Σύλλογος Σύρων-Κούρδων, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας.

Επίσης, το διήμερο των εκδηλώσεων θα στηρίξουν με την παρουσία τους το Παράρτημα Κυψέλης-Πατησίων-Αχαρνών του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας-Δέρματος, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων, Κυψέλης και Αχαρνών, η Επιτροπή Αγώνα Πατησίων-Ριζούπολης-Λαμπρινής, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Πατησίων και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος.

...να ζουν σε δωμάτια-κελιά, ίσα ίσα μ' ένα κομμάτι ψωμί
...να ζουν σε δωμάτια-κελιά, ίσα ίσα μ' ένα κομμάτι ψωμί
ΠΑΜΕ
Μαζί στον αγώνα μετανάστες και Ελληνες εργάτες

Την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που κατ' εντολή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου καθιστά τους μετανάστες παράνομους και ομήρους της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης, καταγγέλλει η Γραμματεία Μεταναστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Παράλληλα, η Γραμματεία καλεί τους μετανάστες μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με τους ντόπιους εργάτες να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για μια καλύτερη ζωή, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ καταδικάζει τα σχέδια κεφαλαίου και κυβέρνησης που θέλουν τους μετανάστες παράνομους στη χώρα μας.

Οι μετανάστες για μας είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, συμμετέχουν σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και μάλιστα εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλιστης κακοπληρωμένης και μαύρης εργασίας.

Τα προβλήματα της Παιδείας και της Υγείας που είναι πρόβλημα όλης της εργατικής τάξης στους μετανάστες είναι ακόμα μεγαλύτερα. Στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν να πάρουν ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των μεταναστών.

Η δημιουργία στην Κροατία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών και η προώθησή του ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου δείχνει το απάνθρωπο βάρβαρο και φασιστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος.

Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να στρέψουν τους μετανάστες ενάντια στους εργαζόμενους άλλων χωρών. Οι μετανάστες ανήκουν στην εργατική τάξη και σαν τάξη ενιαία θα δώσουμε τη μάχη με όλους τους εργαζόμενους για τα συμφέροντά της.

Με την οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, τη συμμετοχή και δραστηριοποίηση σ' αυτά ντόπιοι και μετανάστες εργάτες θα παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή και έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση».

Τους εκμεταλλεύονται για λίγα... ψίχουλα

Από τη συζήτηση με τους μετανάστες στην Οινόη
Από τη συζήτηση με τους μετανάστες στην Οινόη
«Δουλεύω όλο το μήνα και μου κολλάνε 5 ένσημα». «Είμαι οικοδόμος, πρέπει να δουλεύω 7 ώρες, με κρατάνε 8,5 ώρες και με πληρώνουν λιγότερες». «Είμαστε μακριά από την οικογένειά μας, που βρίσκεται στην Αλβανία, πότε θα μπορέσουμε να τη δούμε;». «Θέλω δουλιά να ζήσω και μόρφωση για τα παιδιά μου. Πότε θα τα αποκτήσουμε;».

Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία, την Ινδία και το Πακιστάν, που πήραν μέρος στη συζήτηση που διοργάνωσε προχτές το βράδυ η Τοπική Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ στην Οινόη Σχηματαρίου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Ηλίας Κατσιούλας, μέλος της Τοπικής Γραμματείας Βοιωτίας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Θήβας, ενώ παρέμβαση έκανε ο Σπύρος Μαζαράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, κάνοντας σαφή την ανάγκη ενωτικής και συντονισμένης δράσης Ελλήνων και ξένων εργαζομένων.

Στην περιοχή του Νομού Βοιωτίας ζουν αυτή τη στιγμή πάνω από 15.000 οικονομικοί μετανάστες, κυρίως προερχόμενοι από Αλβανία, Ινδία και Πακιστάν, που απασχολούνται στη βιομηχανία της περιοχής και σε γεωργικές δουλιές. Μέχρι και προχτές είχαν υποβάλει τα χαρτιά τους για άδεια παραμονής περίπου οι 5.500.

Ο Θ. Κούτρας, αφού εξήγησε τους λόγους αναγκαιότητας ίδρυσης του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι «για μας η σύνδεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τους μετανάστες είναι αναπόφευκτη και φυσιολογική. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, η αγωνία για τη δουλιά, για το ψωμί της οικογένειας είναι ίδια. Η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις και η προσπάθεια να μας τα αφαιρέσουν προέρχεται από τον ίδιο αντίπαλο. Κοινός επομένως πρέπει να είναι και ο αγώνας μας για να τον αντιμετωπίσουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Για το ΠΑΜΕ δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους ντόπιους και ξένους εργάτες, είμαστε ίδιοι, είμαστε κομμάτια της ίδιας τάξης, της εργατικής».

Η πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας Βοιωτίας του ΠΑΜΕ βρήκε την ανταπόκριση των οικονομικών μεταναστών στην περιοχή Σχηματαρίου, αφού η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΣΥΝ, πλήττει τα δικαιώματα και εντείνει την εκμετάλλευση των μεταναστών, όσο και των Ελλήνων συναδέλφων τους, είτε στη φάμπρικα, είτε στο γιαπί, είτε στο χωράφι.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε, οι απανωτές ερωτήσεις από την πλευρά των μεταναστών, ανέδειξαν τα ζητήματα της ρατσιστικής αντιμετώπισης, της ανεργίας και, ιδιαίτερα, της εκμετάλλευσης των οικονομικών μεταναστών από τους εργοδότες. Στις παρεμβάσεις τους οι οικονομικοί μετανάστες έθιξαν τα συνολικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, μεταξύ αυτών και τη δυσκολία στη μόρφωση ή για το θέμα της εκμάθησης της γλώσσας. Επίσης, έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον τους για συλλογική έκφραση και διεκδίκηση, μέσα από τα συνδικάτα.

Οπως τόνισε, ο Θ. Κούτρας, άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα δεν υπάρχει. «Μαζί θα παλέψουμε για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, για ίσα δικαιώματα στο μεροκάματο και την ασφάλιση, για σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στις επιχειρήσεις - σκούπα, συλλήψεις και απελάσεις, για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και προστασίας της ζωής μας από τα εργατικά ατυχήματα, για δικαιώματα στην υγεία χωρίς φακελώματα και χαφιεδισμό, για παιδεία και μόρφωση των παιδιών μας χωρίς διακρίσεις, τη διατήρηση της γλώσσας, του πολιτισμού, τα ήθη και έθιμα του κάθε εργαζόμενου», είπε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Αποκεφάλισε τη διοίκηση του σωματείου

Επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας για να περάσει ένα αντεργατικό σχέδιο αύξησης της «ανταγωνιστικότητας»

Τρεις συνδικαλιστές, τον πρόεδρο, τον γραμματέα και τον αντιπρόεδρο του σωματείου, απέλυσε χτες η εργοδοσία στην επιχείρηση «Ελληνική Φάρμα Μανιταριών», ιδιοκτησίας Ασημομύτη, στους Καθενούς Εύβοιας. Η εργοδοσία αφήνει να εννοηθεί ότι έχει γερές πλάτες στο κυβερνητικό κόμμα (ακούγονται τα ονόματα ενός πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ κι ενός σημερινού υφυπουργού). Τη Δευτέρα είχε απολύσει άλλες τέσσερις εργάτριες που απασχολούνταν στο τμήμα συλλογής μανιταριών. Το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας «ανταγωνιστική» τακτική, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάη.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει ως τρομοκρατικές τις απολύσεις και σαν έμπρακτη απόδειξη του πού οδηγεί η πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου στην κούρσα του ανταγωνισμού. Αξιώνει την ανάκλησή τους και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν παραπέρα την ταξική συσπείρωσή τους. Καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με στόχο την ανάκληση των απολύσεων, την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις δεν είναι τυχαίες, καθώς οι μεν χτεσινές είναι καθαρά τρομοκρατικές, ενώ οι προηγούμενες αφορούν εργάτριες που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία του σωματείου και δεν έχουν υπογράψει τη δήλωση «οικειοθελούς αποχώρησης» που ζητάει ο εργοδότης από τις 45 περίπου εργαζόμενες του τμήματος, προκειμένου να τις απολύσει και να τις επαναπροσλάβει (όσες από αυτές θέλει) σαν εργάτριες γης και με ασφάλιση ΟΓΑ.

Ετσι, αξιοποιώντας την αντεργατική κυβερνητική πολιτική του νόμου περί απολύσεων, επιδιώκει να διώξει όλες και όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, που φτάνουν περίπου τους 80 - οι οποίοι αντιδρούν στον «μεσαίωνα» - και να επιβάλλει καθεστώς υποταγής και τρομοκράτησης των υπολοίπων.

Παρότι σε δύο τριμερείς συναντήσεις, οι ενέργειές του έχουν κριθεί παράνομες, η Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκίδας αδυνατεί να επιβάλλει την εργατική νομοθεσία, αφού οι κυβερνητικές «πλάτες» του εργοδότη, αποδεικνύονται δυνατότερες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντεργατική απόφαση από τη Νομαρχία

Αποφάσισαν στα μουλωχτά παράταση του ωραρίου το Σάββατο

Τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι και τις 8 το βράδυ κάθε Σάββατο για την καλοκαιρινή περίοδο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης φέρνοντας το θέμα στη συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης. «Σαν τους κλέφτες τη δουλιά την έκαναν στα μουλωχτά», καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας επίσης πως η απόφαση πάρθηκε παρά την αντίθεση των εργαζομένων και των εργοδοτικών φορέων, αλλά και κατά παράβαση της κοινής υπουργικής απόφασης (1162/97) που ορίζει ξεκάθαρα πως ο χρόνος λήξης λειτουργίας των καταστημάτων για το Σάββατο, χειμώνα και καλοκαίρι, είναι στις 6 μ.μ.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης εκτιμά πως η απόφαση εντάσσεται μέσα στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται για το ωράριο και δηλώνει πως οι εργαζόμενοι του κλάδου θα αγωνιστούν κόντρα στην ασυδοσία του κεφαλαίου και στους υποστηρικτές του. Είναι καθαρό για τους εμποροϋπαλλήλους πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα του ωραρίου και η ΝΔ μέσω του νομάρχη Π. Ψωμιάδη, παρέχει απλόχερη στήριξη.

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμπολιτεύονται υπέρ των πολυεθνικών», καταγγέλλει ο γραμματέας της Ενωσης, Α. Χανίδης, απαντώντας και στις δικαιολογίες που προβάλλονται για να περάσει στα μαλακά η διεύρυνση του ωραρίου. Πως δηλαδή η συγκεκριμένη απόφαση δε θίγει τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων στα καταστήματα, γιατί τις 2 επιπλέον ώρες θα τα λειτουργούν μόνοι τους οι εργοδότες, καθώς επίσης πως αφορά μόνο τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για επικίνδυνο εμπαιγμό αφού μόνο στην περιοχή της Περαίας ήδη λειτουργούν 6 μεγάλα πολυκαταστήματα (3 του «Μασούτη», 1 LIDL, 1 «Ντία» και 1 του «Αρβανιτίδη». Εξάλλου, πρόσφατα ο νομάρχης ζήτησε το χαρακτηρισμό σχεδόν ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης ως τουριστικής περιοχής.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή η απόφαση θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» και κυρίως την όρεξη των μεγαλοεργοδοτών. Γι' αυτό δηλώνουν πως θα μπουν μπροστά στον αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Δε θα επιτρέψουν διεύρυνση του ωραρίου, κανένα λεπτό παραπάνω χρόνο εκμετάλλευσης στο ήδη αρκετό χρόνο που τους εκμεταλλεύονται οι εργοδότες με τη στήριξη κυβέρνησης και τοπικών «αρχόντων».

Μάλιστα η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, προτίθεται να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικώντας την ακύρωση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου, αναμένεται να αποφασιστούν και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παραβιάζονται τα δικαιώματα των αλλοδαπών

Παραβίαση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των αλλοδαπών αποτελεί πλέον η διαδικασία που ακολούθησε η Πολιτεία για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών. Την άποψη αυτή εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ενώ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μόνη και αναγκαία λύση, που είναι η παράταση της προθεσμίας και η απλοποίηση των διαδικασιών για τις άδειες παραμονής των μεταναστών που είναι εγκαταστημένοι στην Ελλάδα.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι η παράταση προθεσμίας είναι εκδήλωση στοιχειώδους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αλλοδαπών, κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιφατικές εγκυκλίους στην εφαρμογή και την ερμηνεία του μεταναστευτικού νόμου που η ίδια ψήφισε και τέλος επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία, γιατί δεν εξασφάλισε τις αναγκαίες υποδομές και τους απαραίτητους υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών και των δικηγόρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ