Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Αποκεφάλισε τη διοίκηση του σωματείου

Επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας για να περάσει ένα αντεργατικό σχέδιο αύξησης της «ανταγωνιστικότητας»

Τρεις συνδικαλιστές, τον πρόεδρο, τον γραμματέα και τον αντιπρόεδρο του σωματείου, απέλυσε χτες η εργοδοσία στην επιχείρηση «Ελληνική Φάρμα Μανιταριών», ιδιοκτησίας Ασημομύτη, στους Καθενούς Εύβοιας. Η εργοδοσία αφήνει να εννοηθεί ότι έχει γερές πλάτες στο κυβερνητικό κόμμα (ακούγονται τα ονόματα ενός πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ κι ενός σημερινού υφυπουργού). Τη Δευτέρα είχε απολύσει άλλες τέσσερις εργάτριες που απασχολούνταν στο τμήμα συλλογής μανιταριών. Το τελευταίο διάστημα εφαρμόζοντας «ανταγωνιστική» τακτική, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάη.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει ως τρομοκρατικές τις απολύσεις και σαν έμπρακτη απόδειξη του πού οδηγεί η πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου στην κούρσα του ανταγωνισμού. Αξιώνει την ανάκλησή τους και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν παραπέρα την ταξική συσπείρωσή τους. Καλεί τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με στόχο την ανάκληση των απολύσεων, την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι απολύσεις δεν είναι τυχαίες, καθώς οι μεν χτεσινές είναι καθαρά τρομοκρατικές, ενώ οι προηγούμενες αφορούν εργάτριες που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία του σωματείου και δεν έχουν υπογράψει τη δήλωση «οικειοθελούς αποχώρησης» που ζητάει ο εργοδότης από τις 45 περίπου εργαζόμενες του τμήματος, προκειμένου να τις απολύσει και να τις επαναπροσλάβει (όσες από αυτές θέλει) σαν εργάτριες γης και με ασφάλιση ΟΓΑ.

Ετσι, αξιοποιώντας την αντεργατική κυβερνητική πολιτική του νόμου περί απολύσεων, επιδιώκει να διώξει όλες και όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, που φτάνουν περίπου τους 80 - οι οποίοι αντιδρούν στον «μεσαίωνα» - και να επιβάλλει καθεστώς υποταγής και τρομοκράτησης των υπολοίπων.

Παρότι σε δύο τριμερείς συναντήσεις, οι ενέργειές του έχουν κριθεί παράνομες, η Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκίδας αδυνατεί να επιβάλλει την εργατική νομοθεσία, αφού οι κυβερνητικές «πλάτες» του εργοδότη, αποδεικνύονται δυνατότερες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις συνδικάτων ενάντια σε απολύσεις (2020-09-18 00:00:00.0)
Δεκάδες σωματεία απαιτούν την άμεση ανάκλησή της (2012-04-04 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για ανάκληση απόλυσης συνδικαλιστή (2011-11-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στην «Ανάσα» (2008-01-30 00:00:00.0)
Απόλυση συνδικαλιστή (2003-08-01 00:00:00.0)
Δε σκύβουν το κεφάλι (2002-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ