Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΛΩΡΙΝΑ - ΧΩΝΑΙΟΣ»
Θα συνεχίσουν με καταλήψεις δρόμων

Motion Team

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης «Φλώρινα - Χωναίος ΑΒΕΕ» στη χτεσινή 24ωρη απεργία, που κήρυξε το Σωματείο, κλιμακώνοντας τη δράση απέναντι στην αδιάλλακτη στάση του εργοδότη, που εδώ και 10 μήνες τους έχει καταδικάσει στην ανέχεια, αφήνοντάς τους απλήρωτους. Σήμερα από τις 8.30 έως και τις 9.30 το πρωί θα προχωρήσουν σε νέο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου έξω από το εργοστάσιο.

Οι 150 εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την ομαλή και εύρυθμη επαναλειτουργία του εργοστασίου της επιχείρησης.

Χτες μέσα από την απεργιακή τους συγκέντρωση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πήρε χαρακτήρα συνέλευσης, αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, θα συνεχίσουν τους αποκλεισμούς του δρόμου έξω από το εργοστάσιο δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης από την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά η ανάλγητη στάση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών της. Και διατυπώθηκε ολοκάθαρα, και μέσα από το ψήφισμά τους, η απόφαση να συνεχίσουν τον ενωμένο αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, διαδηλώνοντας: «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ