Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ντόπιοι και αλλοδαποί σε κοινό μέτωπο πάλης

Αρχίζει σήμερα το απόγευμα στο ΦΙΞ στα Πατήσια το διήμερο εκδηλώσεων, που οργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ

Σ' ένα πανεργατικό μέτωπο πάλης ενάντια στον κοινό εχθρό, για μια ζωή με δικαιώματα
Σ' ένα πανεργατικό μέτωπο πάλης ενάντια στον κοινό εχθρό, για μια ζωή με δικαιώματα
Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα στο μεροκάματο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στη μόρφωση, να μην καταργηθεί το πολιτικό άσυλο (τουλάχιστον για όσους προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές). Με τα αιτήματα αυτά ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, το διήμερο για τους μετανάστες, που διοργανώνεται, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ. Το διήμερο των εκδηλώσεων ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων και Καυταντζόγλου).

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τις μεταναστευτικές Κοινότητες, καθώς και συζήτηση για την πολιτική της ΕΕ στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Θα υπάρχει, επίσης, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Πολωνία και το Κουρδιστάν Τουρκίας, την Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών στην Ελλάδα και το Κουρδιστάν Συρίας, λαϊκά τραγούδια καθώς και το πολυφωνικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλβανών «LAMBRIA».

Αύριο, Σάββατο, δεύτερη μέρα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7.30 μ.μ. με χαιρετισμούς από τις Κοινότητες. Θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικά από την Βουλγαρία, την Ουκρανία, το Κουρδιστάν, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από την Αλβανία και την Ελλάδα.

Το εργατικό κίνημα, οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν κάθε λόγο να διαδηλώνουν μαζί
Το εργατικό κίνημα, οι ίδιοι οι μετανάστες έχουν κάθε λόγο να διαδηλώνουν μαζί
Στις 9.30 μ.μ. του Σαββάτου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πολιτική ομιλία του Μ. Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει, επίσης, έκθεση βιβλίου, θα υπάρχει παιδότοπος, ενώ θα πραγματοποιηθούν και αγώνες σκακιού. Επίσης, ορισμένες Κοινότητες θα διαθέσουν και παραδοσιακά φαγητά των χωρών τους.

Στόχος του διημέρου είναι η ενίσχυση του αγωνιστικού μετώπου Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Οπως επισημαίνει η Αχτιδική Επιτροπή στο κάλεσμα-ανακοίνωση, «την ώρα που τα κέρδη της πλουτοκρατίας ανεβαίνουν, δεν μπορεί κανείς να μιλάει για υποχώρηση στις διεκδικήσεις των εργαζομένων». Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «ντόπιοι και μετανάστες εργάτες πρέπει να διαμορφώσουμε κοινούς στόχους για το σήμερα και το αύριο. Να διαμορφώσουμε ενιαίο μέτωπο για τη ριζική ανατροπή της πολιτικής που γεννάει την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Να διαμορφώσουμε τους όρους και τη δύναμη για το κτίσιμο της δικής μας κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση, που ο παραγόμενος πλούτος θα ικανοποιεί τις ανάγκες αυτών που τον δημιουργούν». Απευθύνει, δε, κάλεσμα αγώνα σε όλους τους πολίτες έτσι ώστε να μην περάσουν τα αυταρχικά ρατσιστικά μέτρα που προωθεί η ΕΕ με πρόσχημα τη «λαθρομετανάστευση».

Το κεφάλαιο έχει ανάγκη από εξαθλιωμένους εργάτες, μια ζωή κυνηγημένους πρόσφυγες...
Το κεφάλαιο έχει ανάγκη από εξαθλιωμένους εργάτες, μια ζωή κυνηγημένους πρόσφυγες...
Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα συμμετάσχουν οι: Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, Ενωση Εργαζομένων απ' το Μπαγκλαντές, Ενωση Φιλιππινέζων Μεταναστών «Κασάπι», Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Ενωση Εργαζομένων Αλβανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αλβανών «LABRIA», Βουλγαρική Κοινότητα, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας, Σύλλογος Ουκρανών «Η γη του πελαργού», Ομοσπονδία Πολωνών, Ελληνομολδαβικός Σύνδεσμος «Ορφέας», Σύλλογος Γυναικών απ' την Πολωνία, Ενωση Εργαζομένων απ' τη Συρία, Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας «Ενότητα», Νιγηριανή Κοινότητα Ελλάδας, Κενιάτικη Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Κονγκολέζων Ελλάδας, Κογκρέσο για τη Δημοκρατία και Ελευθερία στο Κουρδιστάν «KADEK», Λιβυκή Κοινότητα στην Ελλάδα, Σουδανική Κοινότητα στην Ελλάδα, Αιθιοπική Κοινότητα στην Ελλάδα, Επιμορφωτικός Σύλλογος Σύρων-Κούρδων, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας.

Επίσης, το διήμερο των εκδηλώσεων θα στηρίξουν με την παρουσία τους το Παράρτημα Κυψέλης-Πατησίων-Αχαρνών του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας-Δέρματος, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, οι Επιτροπές Ειρήνης Πατησίων, Κυψέλης και Αχαρνών, η Επιτροπή Αγώνα Πατησίων-Ριζούπολης-Λαμπρινής, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Πατησίων και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος.


...να ζουν σε δωμάτια-κελιά, ίσα ίσα μ' ένα κομμάτι ψωμί
...να ζουν σε δωμάτια-κελιά, ίσα ίσα μ' ένα κομμάτι ψωμί

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ