ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ακόμα περισσότερος στρατός

Eurokinissi

Αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα συμμετάσχει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισαν κατά τη χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με αντικείμενο το οργανωτικό Σχέδιο Δράσης για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, και Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γ. Αντωνακόπουλος, της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Φ. Νασιάκος, και Λιμενικού, αντιναύαρχος Χρ. Δελημιχάλης.

Αποφάσισαν ακόμα τη διεξαγωγή άσκησης, που θα έχει χαρακτήρα γενικής δοκιμής των μέτρων ασφάλειας, στις αρχές Ιούνη. Εκτός από το θέμα της αύξησης του αριθμού του προσωπικού συζητήθηκαν ακόμα θέματα στρατωνισμού, τρόποι για την καλύτερη φύλαξη των λιμανιών και θέματα που αφορούν στη θαλάσσια επιτήρηση από μεικτά πληρώματα Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού.

«Ηταν, δήλωσε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος, μία συντονιστική σύσκεψη για την εξειδίκευση των μέτρων με τα οποία το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα υποστηρίξει τις απαιτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών όσον αφορά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων». Ο Γ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με την υλοποίηση των υφιστάμενων σχεδίων, «ώστε να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για να κάνει καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες». Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η αποζημίωση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας για τη συμμετοχή τους στην ασφάλεια των Αγώνων θα είναι 2.500 ευρώ.

Επιασαν και παρουσιάζουν ως τρομοκράτη Κούρδο αγωνιστή

Κρατούμενος ως ...τρομοκράτης (!) βρέθηκε χτες ο 30χρονος Κούρδος αγωνιστής Σενάν Μποζκούρτ (γνωστός ως Ταϊλάν), καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η ελληνική κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές μετέχουν ενεργά στο πανευρωπαϊκό «κυνήγι τρομοκρατών» που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και στα πλαίσια του οποίου ως «τρομοκράτες» έχουν χαρακτηριστεί εκατοντάδες αγωνιστές των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.

Ο Ταϊλάν πήγε να βοηθήσει συναγωνιστές του απεργούς πείνας από την Τουρκία και πιάστηκε ως τρομοκράτης. Είναι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής με γερμανικό διαβατήριο, που ζει και εργάζεται 7 χρόνια στην Ελλάδα.

Η σύλληψή του έγινε στα όρια Δράμας και Ξάνθης, από μπλόκο των συνοροφυλάκων και στο αυτοκίνητό του επέβαιναν και τρεις Τούρκοι, πρώην απεργοί πείνας, που είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Οι τρεις συμπατριώτες του είχαν πάρει εξάμηνη άδεια, λόγω προβλημάτων υγείας από την απεργία πείνας, και ειδοποίησαν τον Ταϊλάν να τους παραλάβει από τη Μακεδονία.

Ομως, όπως ανακοινώθηκε αργότερα, στα χέρια των ελληνικών αρχών υπήρχε ένταλμα σύλληψης και έκδοσής του από τις γερμανικές αρχές, ως «ύποπτος συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση ποινικά σύμφωνος σε συνωμοσία για φόνο», όπως αναφέρει εμπιστευτικό απόσπασμα εγγράφου του γερμανικού γραφείου S.I.RE.N.E. (σ.σ. σύστημα Σένγκεν). Επίσης, σε αυτό αναφέρονται οι ισχυρισμοί των γερμανικών αρχών ότι ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο Μποζκούρτ) «είναι σφόδρα ύποπτος ως μέλος της οργάνωσης DHKP-C (σ.σ. του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος - Μετώπου) τουλάχιστον από τις αρχές του 1997. Ηταν ανώτατο στέλεχος σε επίπεδο περιφέρειας και μέλος της ηγετικής ομάδας BOLGE στο Ντούισμπουρκ. Τον Αύγουστο του 1997, υψηλό στέλεχος υπεύθυνο για τις υποθέσεις της Οργάνωσης στη Γερμανία - συνεχίζει το έγγραφο - έδωσε εντολή να διεξαχθούν έρευνες στο Αμβούργο για την ανεύρεση μελών της αντίπαλης πτέρυγας της Οργάνωσης με σκοπό να τους εξοντώσει». Πιο κάτω αναφέρεται ότι η «ανωτέρω ενέργεια διεκόπη μία εβδομάδα περίπου μετά χωρίς να υπάρξει κάποια περαιτέρω σύγκρουση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μποζκούρτ, αν και κάτοικος Αθηνών, γνωστός για την ιδιότητά του ως μέλους του ΔΣ του Σωματείου «Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας» καθώς και μέλος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν», ουδέποτε είχε συλληφθεί για οποιοδήποτε αδίκημα ενώ ήταν γνωστές τόσο η διεύθυνση κατοικίας του αλλά και η νόμιμη συμμετοχή του σε δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με τους κρατούμενους στα «λευκά κελιά». Παράλληλα, δούλευε σε οικοδομές.

Μετά τη σύλληψή του ζήτησε προθεσμία από τον εισαγγελέα Εφετών Κομοτηνής να απολογηθεί για την κατηγορία της διευκόλυνσης διακίνησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας, ενώ σήμερα θα δικαστεί στη Δράμα. Ο Σενάν αναμένεται να ζητήσει να μην εκδοθεί και έτσι για την έκδοσή του χρειάζεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών σε συνεννόηση με τις γερμανικές αρχές.

Μέσα στο κλίμα «τρομο-υστερίας» που καλλιεργείται σ' όλη την Ευρώπη, η Αντιτρομοκρατική ψάχνει να «φτιάξει» ενόχους. Η ίδια η Αντιτρομοκρατική αφήνει να διαρρέουν, σε ραδιοφωνικό σταθμό, «πληροφορίες» ότι ερευνάται η συμμετοχή του σε «ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις»!

Το περιστατικό εντάσσεται στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πολιτικής δράσης με βάση τη Συνθήκη Σένγκεν, ενώ πλήθος φορέων και συνδικάτων τονίζουν πως αυτό δηλώνει συμμετοχή της χώρας μας στο κυνήγι των «στόχων» που έχουν βάλει οι τουρκικές αρχές. Επίσης, έχει ξεκινήσει από τις ελληνικές αρχές ένα κυνήγι τρομοκρατών, καθώς η υποτιθέμενη συμμετοχή του δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόσχημα ειδικά λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ΠΑΜΕ

Ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας τη σύλληψη του αγωνιστή Σενάν Μποζκούρτ, δήλωσε στο «Ρ»: «Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αγανάκτησή του για τη σύλληψη και την κράτηση του Σενάν Μποζκούρτ. Ενός διεθνιστή αγωνιστή που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία. Ακριβώς γι' αυτές του τις ιδιότητες συνελήφθη από την αστυνομία. Επειδή, δηλαδή, εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του σε ομοεθνείς του πολιτικούς κρατούμενους, που πέρασαν από τα σύνορα και ήρθαν στη χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Προκαλεί εντύπωση αλλά και δικαιολογημένη καχυποψία το γεγονός ότι αυτός ο αγωνιστής εμφανίστηκε ως τρομοκράτης και αυτό είναι αποτέλεσμα των νέων ευρωτρομονόμων και της τρομο-υστερίας που καλλιεργείται από αυτούς που θρέφουν και θρέφονται από την τρομοκρατία. Δηλαδή, από το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζοντας έμπρακτα τη διεθνιστική του αλληλεγγύη απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Σενάν Μποζκούρτ και θα προβεί σε αγωνιστικές ενέργειες για να δικαιωθεί και ο ίδιος και οι αγώνες του».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στόχος τους λαοί - κινήματα

Τα νέα αντιδραστικά, κατασταλτικά μέτρα της ΕΕ πλήττουν καίρια δικαιώματα

Κατηγορηματικά αντίθετη με τα νέα, αντιδημοκρατικά σχέδια που - με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη - απεργάζονται κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλώνει η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συσπείρωσης σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι: Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση νόμο για την υλοποίηση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής του 2001, στρέφεται ευθέως ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες. «Είναι φανερό ότι ο πραγματικός στόχος αυτών των αποφάσεων είναι οι λαοί και τα κινήματα. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι στο εν λόγω κείμενο ορίζεται ως τρομοκρατία κάθε πράξη που θίγει τις συνταγματικές, κοινωνικές ή οικονομικές δομές ενός κράτους ή ενός διεθνούς οργανισμού ή και η απειλή τέλεσης τέτοιων πράξεων. Ακόμη και συνδικαλιστικές διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων μπορούν με αυτό τον τρόπο να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές πράξεις», σημειώνει.

Αναφερόμενη στο προωθούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, η Δημοκρατική Συσπείρωση υπογραμμίζει: «Θίγει την εθνική κυριαρχία αφού καταργεί την τελική πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Σημειώνουμε ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται καταφανώς το άρθρο 5 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει την παράδοση Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, καταργεί την αρχή του διττού αξιόποινου, δηλαδή θα μπορεί κάποιος να εκδίδεται εκτός Ελλάδας ακόμη και για πράξεις που δε χαρακτηρίζονται από την εθνική νομοθεσία ως αξιόποινες».

Επισημαίνει ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για δημιουργία Συντονιστή για την ασφάλεια (υπό την εποπτεία του γνωστού κ. Χαβιέ Σολάνα), η επέκταση της ηλεκτρονικής καταγραφής δεδομένων (δηλ. του φακελώματος), η Διακήρυξη Αλληλεγγύης που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση σε κράτος μέλος με το πρόσχημα ότι επίκειται (!) τρομοκρατική απειλή έρχονται να προστεθούν στη Συνθήκη Σένγκεν, στην Ευρωπόλ, στις αποφάσεις της ΕΕ για την από κοινού καταστολή των διαδηλώσεων κλπ.

«Δημιουργείται μια ασφυκτική κατάσταση για τους λαούς, τους αφαιρούνται στοιχειώδεις ελευθερίες και δυνατότητες που διέθεταν ως τώρα για να αντιδρούν στις πολιτικές που οικοδομούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και πλήττουν την εθνική κυριαρχία, την ειρήνη, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Με δυο λόγια, σε όλη την ΕΕ οικοδομείται ένα αστυνομικό κράτος με κοινοβουλευτικό μανδύα» προειδοποιεί η Δημοκρατική Συσπείρωση και καλεί σε αγωνιστική συστράτευση και εγρήγορση των μαζικών φορέων των εργαζομένων. Καλεί τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς φορείς, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμμετέχει δραστήρια στον αγώνα ώστε να αποκρουστεί αυτή η κολοσσιαία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

«Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή τέτοιων μέτρων - έστω και αν εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία της Βουλής - κάνουν νόμο του κράτους τα αντιδημοκρατικά αυτά κατασκευάσματα, τον ευρωτρομονόμο, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τ' άλλα αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφάσισε η ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Πανευρωπαϊκό «κυνήγι»...

ΑΓΚΥΡΑ.--

Σε συνεργασία με την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, οι ευρωπαϊκές αρχές αποδύθηκαν χτες σε πογκρόμ εναντίον της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP/C)-- της εκτός νόμου αριστεράς στη γείτονα. Η ευρωπαϊκή «επιχείρηση», που κατά πληροφορίες ειδησεογραφικών πρακτορείων «σχεδιαζόταν εδώ και ένα χρόνο», συνδέεται, είπαν «ειδικοί στην τρομοκρατία», και με την περιλάλητη «ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων» της Αθήνας. Αποκαλυπτικό γενικότερων πολιτικών στοχεύσεων είναι το γεγονός ότι στην οργάνωση αυτή, που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από ΕΕ και ΗΠΑ μετά από απαίτηση των διακριθεισών για το κατασταλτικό τους όργιο τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ανήκουν χιλιάδες άνθρωποι που σαπίζουν στα τουρκικά Λευκά Κελιά και πραγματοποιούν απεργία πείνας και ειρηνική διαμαρτυρία στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 110 άνθρωποι από το 2000, γεγονός που κατά τα άλλα ως πρότινος «ανησυχούσε» τους Ευρωπαίους ηγέτες...

«Συντονισμένες έφοδοι» των αρχών πραγματοποιήθηκαν χτες στην Τουρκία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο και την Ολλανδία, με αποτέλεσμα τις «συλλήψεις τουλάχιστον 53» ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Στις εφόδους, που έγιναν σε πολλές περιπτώσεις σε γραφεία οργανώσεων αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, «κατασχέθηκαν υπολογιστές και έντυπο υλικό», με το αιτιολογικό --ή μάλλον το πρόσχημα-- ότι «μπορεί να χρησιμοποιούνταν για τις επικοινωνίες τρομοκρατικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει για το θέμα το Associated Press, η επιχείρηση «προετοιμαζόταν για ένα χρόνο» από «την τουρκική και τη γερμανική αστυνομία», ενώ και η Ιταλία «αναμείχθηκε στη σχετική έρευνα». Είναι αξιοσημείωτο ότι, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τζιουζέπε Πιζάνου, από τους πέντε συλληφθέντες στην Περούτζια, με συμμετοχή 100 καραμπινιέρων, οι τρεις ήταν Ιταλοί πολίτες, «ύποπτοι για σχέσεις» με την τουρκική οργάνωση. Την πιο κοντινή «σχέση», είπαν οι Ιταλικές αρχές, είχε μία Ιταλίδα... παντρεμένη με Τούρκο αριστερό. Ιταλός εισαγγελέας, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι οι αρχές διαθέτουν και μελετούν «56.000 ώρες τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα σε μέλη της τουρκικής οργάνωσης και Ιταλούς αντικαπιταλιστές ακτιβιστές» (!), προϊόν υποκλοπών στο πλαίσιο της έρευνας. Στο Βέλγιο, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός RTL-TVI έκανε λόγο για τουλάχιστον 6 συλλήψεις και κατάσχεση εγγράφων. Στην Ολλανδία, αν και «δεν αναφέρθηκαν» συλλήψεις, υπήρξαν τουλάχιστον πέντε έφοδοι της αστυνομίας σε γραφεία της οργάνωσης και τοπικών επιτροπών αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους στο Αμστερνταμ, τη Μαασλούις και την Ετενλερ, στη διάρκεια των οποίων έγιναν «κατασχέσεις υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και εγγράφων». Στην ίδια την Τουρκία, υπήρξαν δεκαέξι συλλήψεις.

«Ειδικοί» σε θέματα «τρομοκρατίας», οι οποίοι δεν κατονομάζονται, είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η όλη εκστρατεία «σχετίζεται με την αυξημένη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων ασφαλείας, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας», μια «συνεργασία», όπως προστίθεται, που είχε ήδη ενταθεί ως «αποτέλεσμα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολέμου εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων».

Η Τουρκία, όπως είναι γνωστό --ειδικά οι κύκλοι της στρατογραφειοκρατικού συμπλέγματος που είναι γνωστό ως βαθύ κράτος στους αναλυτές--, πίεζε εδώ και χρόνια την ΕΕ να αφήσει κατά μέρος τις «επιφυλάξεις» της και όχι μόνο να εντάξει στις τρομολίστες τις οργανώσεις της τουρκικής αριστεράς, αλλά και να «συμβάλλει ενεργά» στην πάταξή τους. Η χθεσινή επιχείρηση κατά του DHKP-C και των οργανώσεων αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Ευρώπη σηματοδοτεί την πλήρη, πλέον, συνταύτιση της ΕΕ με το βρώμικο πόλεμο κατά της οργάνωσης αυτής της τουρκικής αριστεράς (τμήματος στο παρελθόν της Dev Sol), που διαρκεί από τη χούντα του 1980, τα βασανιστήρια, το βάρβαρο κατατρεγμό της, και το αποκορύφωμα του 2000, τα Λευκά Κελιά και όσα αυτά σήμαναν...

ΛΑΡΙΣΑ
ΝΑΤΟικός κίνδυνος το Στρατηγείο!

Τους κινδύνους που ελλοχεύει για την περιοχή και τη χώρα η λειτουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, χερσαίου και αεροπορικού, στη Λάρισα φέρνει στο προσκήνιο η υπόθεση της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και της παράδοσής της στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Στα πλαίσια των σχετικών διαπραγματεύσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα μεταξύ επιτελών του ΝΑΤΟ και του ΓΕΕΘΑ, η τεχνική υποδομή που ζητά η χώρα μας από το ΝΑΤΟ, μεταξύ των άλλων, αφορά στη διάθεση αεροσκαφών εγκαίρου προειδοποιήσεως, δηλαδή των ΑΒΑΚΣ, για την από αέρος επιτήρηση για την αντιμετώπιση εναέριας απειλής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΑΒΑΚΣ θα δίνουν αναφορά στο ΝΑΤΟικό «7 CAOC» στη Λάρισα - το αεροπορικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ που, μέχρι να μεταφερθεί στο Κουτσόχερο, λειτουργεί στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας - το οποίο θα ενημερώνει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας κι αυτό με τη σειρά του το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Βεβαίως, είναι γνωστό, και δεν περιμέναμε την Ολυμπιάδα να το μάθουμε, ότι αποτελεί κίνδυνο για την περιοχή και τη χώρα μας η λειτουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου και πως στα πλαίσια της πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων χτες του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας παραδίδονται στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές για την εξυπηρέτηση των σχεδίων τους σε βάρος χωρών και λαών. Ομως, το γεγονός ότι η κυβέρνηση βάζει το ΝΑΤΟ να φυλάει την Ελλάδα, δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες στους κατοίκους της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας, καθώς στην περιοχή εδρεύουν τα ΝΑΤΟικά Στρατηγεία που έτσι κι αλλιώς μπορεί ν' αποτελέσουν στόχους «εχθρικών» δυνάμεων. Απ' αυτή την άποψη χρειάζεται οι μαζικοί φορείς - Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργατικό και αγροτικό κίνημα κ.ά. - ν' αντιδράσουν και να εκφράσουν την αντίθεση του λαού της περιοχής στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστές, όπως έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια οι Θεσσαλοί με τις αντιιμπεριαλιστικές τους κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να αφεθεί ελεύθερος ο Ταϊλάν

Ανοιχτή έκκληση - απαίτηση σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή, να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Σινάν Μποζγκούρτ - Ταϊλάν, μέλος του ΔΣ του σωματείου «Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας» και μέλος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για τη σύλληψή του χτες στη Δράμα με τρεις ακόμα πατριώτες του, πρώην φυλακισμένους Τούρκους απεργούς πείνας κουρδικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση: Ο Σινάν Μποζγκούρτ - Ταϊλάν, ο οποίος διαμένει για εφτά περίπου χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι άνθρωπος έτσι όπως τον παρουσίασαν στις οθόνες των τηλεοράσεων (σαν τρομοκράτη με αλεξίσφαιρο γιλέκο - ο άνθρωπος «λαβράκι»), αλλά, αντίθετα, από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια βγαίνει το συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν πραγματικό αγωνιστή, έναν εξαίρετο άνθρωπο που αγωνίζεται ειλικρινά για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Είναι ο άνθρωπος, συνεχίζει το Συνδικάτο, που βοήθησε και βοηθά ανιδιοτελώς, καταδιωκόμενος από την Τουρκία. Είναι ο άνθρωπος, που έχει ιδιαίτερη συμβολή και βοήθεια, σε διατροφή, φάρμακα, ιματισμό, και όχι μόνο, προς τους πρώην απεργούς πείνας, που έχουν σοβαρότατες βλάβες στην υγεία τους. Είναι ο άνθρωπος, που όσες χαλκευμένες κατηγορίες και να του προσάψουν για να τον καταστήσουν «παράνομο!» οι Γερμανοί, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν και στη χώρα μας το ίδιο καθεστώς που επέβαλαν στη χώρα τους για διάφορες οργανώσεις, δε θα το καταφέρουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ