Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ακόμα περισσότερος στρατός

Eurokinissi

Αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα συμμετάσχει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισαν κατά τη χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με αντικείμενο το οργανωτικό Σχέδιο Δράσης για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, και Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, καθώς και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γ. Αντωνακόπουλος, της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Φ. Νασιάκος, και Λιμενικού, αντιναύαρχος Χρ. Δελημιχάλης.

Αποφάσισαν ακόμα τη διεξαγωγή άσκησης, που θα έχει χαρακτήρα γενικής δοκιμής των μέτρων ασφάλειας, στις αρχές Ιούνη. Εκτός από το θέμα της αύξησης του αριθμού του προσωπικού συζητήθηκαν ακόμα θέματα στρατωνισμού, τρόποι για την καλύτερη φύλαξη των λιμανιών και θέματα που αφορούν στη θαλάσσια επιτήρηση από μεικτά πληρώματα Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού.

«Ηταν, δήλωσε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος, μία συντονιστική σύσκεψη για την εξειδίκευση των μέτρων με τα οποία το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα υποστηρίξει τις απαιτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών όσον αφορά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων». Ο Γ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με την υλοποίηση των υφιστάμενων σχεδίων, «ώστε να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε στη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για να κάνει καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες». Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η αποζημίωση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας για τη συμμετοχή τους στην ασφάλεια των Αγώνων θα είναι 2.500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ