Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να αφεθεί ελεύθερος ο Ταϊλάν

Ανοιχτή έκκληση - απαίτηση σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή, να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Σινάν Μποζγκούρτ - Ταϊλάν, μέλος του ΔΣ του σωματείου «Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας» και μέλος της «Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για τη σύλληψή του χτες στη Δράμα με τρεις ακόμα πατριώτες του, πρώην φυλακισμένους Τούρκους απεργούς πείνας κουρδικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση: Ο Σινάν Μποζγκούρτ - Ταϊλάν, ο οποίος διαμένει για εφτά περίπου χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι άνθρωπος έτσι όπως τον παρουσίασαν στις οθόνες των τηλεοράσεων (σαν τρομοκράτη με αλεξίσφαιρο γιλέκο - ο άνθρωπος «λαβράκι»), αλλά, αντίθετα, από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια βγαίνει το συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν πραγματικό αγωνιστή, έναν εξαίρετο άνθρωπο που αγωνίζεται ειλικρινά για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Είναι ο άνθρωπος, συνεχίζει το Συνδικάτο, που βοήθησε και βοηθά ανιδιοτελώς, καταδιωκόμενος από την Τουρκία. Είναι ο άνθρωπος, που έχει ιδιαίτερη συμβολή και βοήθεια, σε διατροφή, φάρμακα, ιματισμό, και όχι μόνο, προς τους πρώην απεργούς πείνας, που έχουν σοβαρότατες βλάβες στην υγεία τους. Είναι ο άνθρωπος, που όσες χαλκευμένες κατηγορίες και να του προσάψουν για να τον καταστήσουν «παράνομο!» οι Γερμανοί, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν και στη χώρα μας το ίδιο καθεστώς που επέβαλαν στη χώρα τους για διάφορες οργανώσεις, δε θα το καταφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ