Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το... πρωτοφανές

Γρηγοριάδης Κώστας

Τι λέτε, βρε παιδιά! Ωστε, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η ΕΕ και ο ΓΓ του ΟΗΕ άσκησαν ωμές και αφόρητες πιέσεις στη Λευκωσία και την Αθήνα, για να υιοθετήσουν και να συνυπογράψουν το διαβόητο «σχέδιο Ανάν»; Είστε σίγουροι; Εκαναν το άτιμο αυτό πράγμα οι θεματοφύλακες του διεθνούς δικαίου και υπερασπιστές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Οι για δεκαετίες σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Ωστε πρόταξαν τα δικά τους συμφέροντα και έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια κάθε έννοια δικαίου και ηθικής; Ετσι ανταπέδωσαν τη μέχρι σήμερα δική μας συμπεριφορά; Εμείς, όταν ...κατά λάθος μας ρίχνουν χαστούκια, όχι μόνο δεν παραπονιόμαστε, αλλά γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο...

Πάντως, για να το λέτε όλοι, έτσι θα είναι. Σας πιστεύουμε. Αλλωστε, εσείς έχετε πολύ περισσότερες πληροφορίες από μας και, μάλιστα, από πρώτο χέρι.

Ενα μόνο δεν μπορούμε να καταλάβουμε: Γιατί σας φαίνεται περίεργο; Πού βρίσκεται το πρωτοφανές του πράγματος; 'Η, μήπως, η μεταπολεμική, νεότερη ιστορία της χώρας μας - για να μην πάμε και παλιότερα - δεν είναι μια ατέλειωτη καταγραφή ανάλογων περιπτώσεων, μεγαλύτερης ή μικρότερης σημασίας; Ετσι είναι όμως. Οταν εμείς μιλάμε για ιμπεριαλισμό, εσείς μας λέτε για ...ξύλινη γλώσσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ