Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «σχέδιο Ανάν» και ο ΣΥΝ

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο χρόνια από την πρώτη εκδοχή του «σχεδίου Ανάν». Μικρό επομένως το διάστημα για να επενδύουν κάποιοι στη λησμονιά. Πολύ περισσότερο που με αφορμή το Κυπριακό οι «μυαλωμένοι» και «ρεαλιστές» της... «Αριστεράς» είχαν υποστηρίξει τότε ότι ο πατριωτισμός του ΚΚΕ είναι... κακό πράγμα. Ως εκ τούτου, κατηγορούσαν το ΚΚΕ επειδή έγινε - λόγω του πατριωτισμού του (!) και επειδή αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν (!) - ένα κόμμα... επιρρεπές στον εθνικισμό! Ετσι έλεγαν!

«Το ΚΚΕ, με την κάθετη απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αποπροσανατολίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και το λαό και τείνει να ευθυγραμμιστεί με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, στους οποίους πρωταγωνιστεί η Χρυσή Αυγή, για μικροκομματικούς σκοπούς»!!!

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Λεωνίδα Κύρκου (άρθρο στην «Ελευθεροτυπία», 19/11/2002) για το «σχέδιο Ανάν» και το ΚΚΕ...

***

Σε όλη τη μακρόχρονη πορεία του, ο αντικομμουνισμός και οι φορείς του ποτέ δεν κατάφεραν να αποφύγουν, πέρα από τον αντιδραστικό χαρακτήρα τους, να εκδηλώνουν, ταυτόχρονα, και εκείνα τα χαρακτηριστικά τους, που λίγο απέχουν από τη γελοιότητα.

Προ διετίας, και λόγω του Κυπριακού, ξαναζήσαμε το φαινόμενο. Και ήταν πραγματικά γελοίο, οι «αριστεροί» που πρωτοστατούσαν παλιότερα στα «σκοπιανοφαγικά» συλλαλητήρια, να έρχονται μετά και να συναγωνίζονται (από την ανάποδη) τους απογόνους εκείνων που παλιότερα κατηγορούσαν το ΚΚΕ σαν δήθεν «ξενοκίνητο» και τους κομμουνιστές σαν «απάτριδες» και «προδότες της πατρίδας»!

***

Φυσικά ο κ. Κύρκος δεν ήταν το πρώτο βιολί στην ορχήστρα. Απλώς υποστηρικτικός ήταν ο ρόλος του. Ο «μαέστρος» σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του «σχεδίου Ανάν» και την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, λόγω της ξεκάθαρης θέσης του Κόμματος ενάντια σε αυτό το έκτρωμα, ήταν ο ίδιος ο κ. Κωνσταντόπουλος. Προσέξτε την εισήγησή του στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, στις 16/11/2002 (η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα, με μόλις 6 «λευκά»):

«Διάβασα με κατάπληξη στην προχτεσινή της συνέντευξη ότι η κ. Παπαρήγα ζητά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης και αντιπροτείνει τη διεθνοποίηση του Κυπριακού. Μα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ και έχει το πράσινο φως του Συμβουλίου Ασφαλείας και που γίνεται σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ. Ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η κ. Παπαρήγα; Κάποιου άλλου πλανήτη ίσως. Ομως στον πλανήτη Γη έξω από τον ΟΗΕ και την ΕΕ άλλος διεθνής θεσμός όπου θα μπορούσε να προσφύγει η Κύπρος δεν υπάρχει».

Αυτά ήταν τα όλο... «ευφυία» λογύδρια του προέδρου του ΣΥΝ. Ηταν τότε που όχι μόνο στήριζε με χέρια και με πόδια το σχέδιο Ανάν, αλλά είχε βρει και την αφορμή - στην προσπάθειά του να βάλει πλάτη για την προώθηση του σχεδίου - να επιτεθεί και στο ΚΚΕ επειδή από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε το σχέδιο και το κατήγγειλε ως «απαράδεκτο».

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, πάνε «να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω». Ηθος «αριστερό» να σου πετύχει...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ