Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθιμοτυπική επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στον Περισσό

«Αυτονόητη» χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τη χτεσινή επίσκεψή του στα γραφεία του Κόμματος, στον Περισσό, μετά τη συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ορ. Κολοζώφ.

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε χαρακτηριστικά: «ξέρω ότι ορισμένοι από σας θα χαρακτηρίσετε τη σημερινή επίσκεψή μου στην έδρα του ΚΚΕ, ως ιστορική. Προσωπικά, τη θεωρώ αυτονόητη». Κάνοντας αναφορά στα θέματα συζήτησης, μίλησε για «ανάλυση ορισμένων ζητημάτων που σχετίζονται με την παρουσία της εκκλησίας στον κοινωνικό τομέα. Σε ορισμένα ζητήματα είπε, έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές, σε άλλα συμφωνούμε. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι διαλεγόμεθα κι αυτό γίνεται με μεγάλη ειλικρίνεια και σεβασμό στη διαφορετική άποψη του άλλου».

«Πρόθεση της Εκκλησίας μας και εμού προσωπικά, είναι η καθιέρωση και η διατήρηση διαύλου επικοινωνίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, γιατί με αυτόν τον τρόπο υπηρετούμε καλύτερα το έθνος μας και τον ελληνικό λαό, για τη μεγάλη πλειοψηφία του οποίου η Εκκλησία μας είναι η αστασίαστη Μητέρα του», είπε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ενώ, όπως σημείωσε «η Εκκλησία αγκαλιάζει όλο τον λαό χωρίς διακρίσεις πολιτικών τοποθετήσεων».


Τέλος, τόνισε: «με την ευκαιρία αυτή, θέλω να προσθέσω ότι προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ τους κοινωνικούς εν γένει αγώνες και τις κοινωνικές ευαισθησίες της Αριστεράς».

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται «στην εθιμοτυπική συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που είχε στον Περισσό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος με δική του πρωτοβουλία». Οπως σημειώνεται «η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την οποία αποτελούσαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ορέστης Κολοζώφ, ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δραστηριότητες που αναπτύσσει η εκκλησία στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και γενικότερα. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέπτυξε στην αντιπροσωπεία της εκκλησίας τις απόψεις του ΚΚΕ για τις σχέσεις κράτους -εκκλησίας. Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλέχτηκαν δύο νέοι μητροπολίτες (2004-10-07 00:00:00.0)
Συνεδριάζει η Ιεραρχία (2004-10-06 00:00:00.0)
Ρόλο και στα εθνικά θέλει ο Χριστόδουλος (2002-11-28 00:00:00.0)
"Ιερός πόλεμος" με αφορμή άρθρο (1999-08-03 00:00:00.0)
Μιλούν τα γεγονότα (1998-12-13 00:00:00.0)
Ο Χριστόδουλος τίμησε τον επί χούντας προκαθήμενο της Εκκλησίας (1998-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ